Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marina Daščenka: „Džiaugiuosi, kad likau gyva“ (papildyta balandžio 3 d.)

Kaip šiandien gyvena grupės „Olialia pupytės“ narė Marina Daščenka? Naktimis jauna moteris nemiega ramiai – ji baiminasi dėl savo sveikatos ir gyvybės. Į žurnalo „Privatu!“ redakciją kreipėsi artima Marinos draugė, kuri nusprendė daugiau nebetylėti. „Privalau visiems papasakoti šią šiurpą keliančią istoriją“, – sako ji.
Marina Daščenka
Marina Daščenka / Gedimino Žilinsko nuotr.

Vardas, pavardė: Marina Daščenka.
Gimimo data, vieta: 1988 01 18, Valčiūnai.
Šeiminė padėtis: pradėjo skyrybų procesą su vyru Andrejumi; turi dukrelę Ešlę (2,5).
Veikla: grupės „Olialia pupytės“ narė.

Spaudoje plačiai aprašyta istorija apie Marinos nesutarimus su vyru Andrejumi, kovą dėl dukrelės, kaimynų skundus dėl nesibaigiančio triukšmo Daščenkų namuose bei artėjančias poros skyrybas. Marina garsiai prakalbo apie tai, kad vyras ją muša ir terorizuoja, o Andrejus – kad jo žmona naktimis negrįžta namo, nesirūpina dukrele ir galėtų net sielą parduoti už didelius pinigus bei brangias dovanas. Kad šioje istorijoje taškas dar nepadėtas, tvirtina į žurnalo „Privatu!“ redakciją užsukusi artima Marinos draugė, nusprendusi papasakoti apie pastaruosius bičiulės gyvenimo įvykius, kurie, turbūt, daugeliui sukels dviprasmiškus jausmus: vieni patirs šoką, kitus užplūs gailestis.

Gedimino Žilinsko nuotr./Marina Daščenka, Oksana Pikul ir Skaistė Steikūnaitė
Gedimino Žilinsko nuotr./Marina Daščenka, Oksana Pikul ir Skaistė Steikūnaitė

„Prieš porą savaičių „Olialia pupytės“ koncertavo užsienyje. Grįžusias iš oro uosto Oksaną ir Mariną pasitiko Oksanos mama. Trijulė, įsėdusi į Oksanos mamos automobilį, sėkmingai pajudėjo namų link. Tačiau netrukus moterys pastebėjo neva jas sekantį automobilį. Nors Oksanos mama nuo persekiotojų stengėsi atitrūkti, jie netrukus užtvėrė kelią. Gal kam nors tai atrodys kaip įdomus žaidimas, bet darosi nebejuokinga. Iš automobilio iššokęs Marinos vyras Andrejus su ginklu mojavo ne tik prieš Mariną ir Oksaną, bet ir prieš jos mamą, šaukė, kad netrukus niekas nebepamatys jų gyvų. Gerai, jog Oksanos mama yra ne iš kelmo spirta moteris: ji šiaip ne taip numalšino kilusias aistras. Laimei, eilinį sykį viskas baigėsi tik grasinimais, bet po šio karto moterys patraukė tiesiai į policijos komisariatą. Jau užvesta byla, ir šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Viską pasakoju tik todėl, kad baiminuosi dėl merginų gyvybių“, – susijaudinusi žurnalui „Privatu!“ pasakoja artima atlikėjų draugė.

Mergina neslepia, kad „Olialia pupytės“ nuolat sulaukia grasinančių Andrejaus skambučių ir trumpųjų žinučių su tekstu „Meskite Mariną lauk iš savo grupės, nes kitaip aš jus visas užversiu“.
„Marina kasdien sulaukia po penkias grasinančias žinutes, yra nuolat sekama. Kaip jai toliau gyventi?!“ – emocijų neslepia artima merginų draugė.
Ką šiuo metu išgyvena šios istorijos dalyvė Marina Daščenka, nusprendėme paklausti jos pačios.

Marina, gyveni viena?

Taip. Kartais jaučiuosi vieniša, tačiau, kita vertus, pagaliau džiaugiuosi laisve. Artimiausi mano tikslai – išsiskirti su vyru, atgauti dukrelės globą ir ramiai gyventi.

Dabar negyveni ramiai?

(Ilgai tyli). Kaip čia pasakius... Daug nervų kainuoja skyrybų procesas.

Tiesa, kad Tavo gyvybei iškilo grėsmė, todėl samdaisi apsaugos darbuotojus, jog jie Tave visur lydėtų?

Ne, netiesa. Nežinau, iš kur sklando tokios kalbos, bet manęs niekas nesaugo. Tiesiog stengiuosi būti ne viena. Jei kur nors važiuojame, tai visos trys kartu (kalba apie grupės „Olialia pupytės“ nares – aut. past.). Kai koncertuojame naktiniuose klubuose, esu rami, nes aplink vaikšto ten dirbantys apsaugos darbuotojai.

O mus pasiekusi istorija, kad Tavo vyras neva grasina su Tavimi susidoroti, persekioja Tave ir nori pakenkti Tavo muzikinei veiklai, yra išgalvota?

Nenoriu šios istorijos komentuoti tik todėl, kad nepakenkčiau bylos tyrimui. Fakto, kad mes kreipėmės į policiją, nutylėti negaliu.

„Net neabejoju, jog ištekėsiu dar sykį, tačiau vyrą rinksiuos itin atidžiai, kad dar kartą nepadaryčiau tokios pačios kvailos klaidos.“

Girdėjau, kad šiuo metu turi labai turtingą draugą, kuris Tau perka drabužius, moka nuomos mokestį už Tavo būstą, apmoka visas grožio procedūras. Tiesa?

Šiuo metu mano gyvenime nėra jokio vyro. Ir tikrai kurį laiką jo nebus. Net neabejoju, jog ištekėsiu dar sykį, tačiau vyrą rinksiuos itin atidžiai, kad dar kartą nepadaryčiau tokios pačios kvailos klaidos.

Liūdna kalbėti apie Tavo nevykusiai susiklosčiusį asmeninį gyvenimą. O gal turi papasakoti ir kažką gražaus?

(Ilgai tyli). Kas čia gali būti gražaus... Nebent galiu kažką pameluoti. Bet iš tiesų tai džiaugiuosi, kad vis dar esu gyva. Svarbiausia – nenuleisti nosies, nepanikuoti, į viską žvelgti optimistiškai. Tikiuosi, kad rytojus bus šviesesnis.

Gedimino Žilinsko nuotr./Marina Daščenka
Gedimino Žilinsko nuotr./Marina Daščenka

Andrejus Daščenko (25)
Iš namų ji išnešė visus aukso dirbinius

„Tai yra absurdas. Eilinis melas, – išgirdęs jam mestus kaltinimus sako Marinos vyras Andrejus. –„Olialia pupytės“, taip teršdamos mano vardą, nori tik dar labiau išpopuliarėti. Juk jokių įrodymų nėra, kad aš joms grasinu, kad persekioju ar netgi ginklu mojuoju! Kodėl aš turėčiau paskui Mariną lakstyti? Kaip moteris ji man seniai nebeįdomi.“
Andrejaus teigimu, darbo reikalais jis mėnesiui išvyko į JAV. „Kadangi Marina skundėsi neturinti kur gyventi, neturinti ką valgyti, aš leidau jai pagyventi savo bute, daviau pinigų pragyvenimui, patikėjau prižiūrėti mūsų dukrą. Po keturių dienų man paskambino draugai ir pranešė, kad Marina jau išleido visus pinigus, sergančią dukrą išvežė pas auklę, pati naktimis nebūdavo namuose – ją išsiveždavo kažkokie vyrai. Grįžęs į Lietuvą pamačiau, kad iš namų Marina išnešė visus mano aukso dirbinius, kuriuos užstatė lombarde. Po tokių pokštų aš daugiau niekada nebeleisiu jai matytis su mūsų dukra“, – sako Andrejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius