Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marta: apie pusfabrikačius ir meilės eliksyrą

LNK šou „Muzikos akademija“ dalyvė Marta Lukošiūtė, praėjusį šeštadienį atsisveikino su kolegomis studentais, komisija ir televizijos žiūrovais. Tačiau kiekvienas norintis, netrukus galės ją vėl išvysti scenoje.
Išėjusi iš projekto, Marta visą likusį laiką skiria vaidmeniui operoje „Meilės eliksyras“.
Išėjusi iš projekto, Marta visą likusį laiką skiria vaidmeniui operoje „Meilės eliksyras“. / „Scanpix“ nuotr.

Drąsi ir atvira Marta nesigaili pasirinkusi studijų „Muzikos akademijoje“, nesigaili ji ir pasakytų žodžių... Operos solistė neliūdi, kad teko palikti šou ir sutinka, kad viskas išeina tik į gerą.

Iš TV projekto – į didžiąją sceną

Naujųjų metų išvakarėse Marta tikriausiai pasirodys Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, įspūdingoje premjeroje „Meilės eliksyras“, režisuojamoje Oskaro Koršunovo. Tai 2-jų veiksmų opera italų kalba, kuri šiuo metu atima visą dainininkės laiką. „Nuo ryto iki pietų, valandos pertrauka, o penktą valandą vėl repetuosime toliau“, – sakė kiek prikimusi Marta. Paklausta, kodėl vis dėl to dabar iškristi jai buvę į naudą, ji įvardino vienintelę ir pagrindinę priežastį – darbą, kitaip tariant, muziką. „Žinoma, galėčiau ir dalyvaudama šou atsiprašinėti repeticijoms, bet aš noriu visiškai atsiduoti šiam spektakliui, noriu dainuoti premjeroje. O juk dar turiu konkurentę“.

Tačiau prie konkurencijos jauna moteris įpratusi – ji pažįstama kone kiekvienam pabuvojusiam didesnėje ar mažesnėje scenoje. Bet kitaip nei daugeliui, varžytis Martai patinka. „Konkurencija yra sveika. Tada vis žiūri – aha, jis ar ji daro už mane geriau ir imi stengtis padaryti dar geriau“, – sako stipraus charakterio dainininkė.

Kitaip nei, galbūt, pasirodė žiūrint projektą „Muzikos akademija“, Marta sako ir kritikos nebijanti. Net gi priešingai – ji jai tiesiog kaip vanduo ištroškusiajam. „Susiformavo tokia nuomonė, kad Marta nepriima kritikos, bet tai netiesa. Aš nemėgstu neargumentuotų komentarų, o kritikos aš net laukiu. Kai kritiką išsako O.Koršunovas ar maestro Modestas Pitrėnas aš ją gerte sugeriu. Ir iškart bandau pakeisti tai, ką darau ne taip“, – sako Marta ir pripažįsta, kad iš tiesų ji labai mėgsta mokytis.

Nieko nesigaili

Dainininkė, kuriai muzikinis kelias, rodos, tik prasideda, sako nesigailinti, kad susigundė TV ekranų vilionėmis. Nebent – dėl neteisingai suformuoto jos įvaizdžio. „Šiame projekte įgavau patirties, todėl tikrai nesigailiu. Gaila tik, kad pasirodžiau gal ne visai taip, kaip norėjau. Pasiskolinsiu Imanto žodžius: nespėjau susigyventi su gautais kūriniais. Būdavo, kad išeini į sceną toks „pusfabrikatis“.

Dėl skandalingų istorijų su Rūta Ščiogolevaite, prasidėjusių televizijos eteryje ir šou užkulisiuose bei nusitęsusiose internete ar spaudoje, dainininkė taip pat, matyti, nesigaili ir laikosi tos pačios pozicijos. Marta įsitikinusi, kad televizija parodė ne viską, todėl žiūrovai galėjo susidaryti klaidingą įspūdį. „Nežinau, ar sutartis man nedraudžia šito sakyti, bet aš pasakysiu – daug kas buvo iškirpta iš tų ginčų. Niekas nematė, kai ji pasakė, kad Marta dainuoja pagal fonogramą, kad maestro Virgilijaus Noreikos balsas neskambėjo, mums dainuojant duetu, – tikino dainininkė. Anot jos, buvo vietų, kuriose pokalbis buvo tiesiog sumontuotas.

Kalbėdama Marta dar kartą pakartojo žodžius, ištartus laidos vedėjui Mindaugui Stasiuliui. „Neaiškins man kažkokia snarglė. Juk ji jaunesnė už mane, o mane laiko š... vietoj? Aš, aišku, irgi snarglė prieš maestro...“, – sakė Marta, kurios atvirumas, toli gražu, neatrodo naivus. Greičiau – jaunatviškai drąsus.

Nepaisant nieko, dainininkė gali pasakyti, kad šiuo metu yra laiminga. „Turiu šeimą, draugus – žmonės yra svarbiausia. Visa kita – pakeičiama“, – sakė Marta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius