Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Tyla kreipėsi į kultūros ministrą Šarūną Birutį dėl finansinės paramos Lietuvos atstovams „Eurovizijoje“

Pirmadienio pavakarę kartu su Lietuvos delegacija „Eurovizijos“ konkurse besidarbuojantis Martynas Tyla svečiavosi Kultūros ministerijoje, kur susitiko su kultūros ministru Šarūnu Biručiu. M.Tyla prašė ministro ilgalaikės finansinės paramos Lietuvos atstovams „Eurovizijos“ konkurse.
Martynas Tyla
Martynas Tyla / Luko Balandžio nuotr.

Žmonės.lt primena skaitytojams, jog šių metų Lietuvos atstovas konkurse Andrius Pojavis lėšas pasirodymui jau rinko specialiame paramos koncerte. Anksčiau tokiu būdų lėšas jau yra rinkęs pernai konkurse dalyvavęs Donatas Montvydas bei Maskvoje šalies garbę gynęs Sasha Song.

Minėtus atlikėjus į konkursą siuntęs M.Tyla šįmet ėmėsi globoti ir A.Pojavį.

Anot M.Tylos, susitikimas su ministru buvo standartinis ir ilgai netruko, tačiau nuotaika jam pasibaigus išliko pozityvi.

„Susitikimo metu geranoriškai pabendravome ir apsvarstėme Kultūros ministerijos rėmimo šalies atstovui galimybę. Kol kas nėra jokio konkretumo, tačiau galimybė svarstoma. Kalbame ne apie vienerius metus, o apie ilgąlaikį procesą“, – patikino vyras. Anot jo, susitikimo metu jokių formalumų nebūta, tiesiog išsiaiškinta, ar tokia diskusija išvis yra galima.

Aiškaus atsakymo šiuo metu irgi nėra. „Ministras tikrai neatmetė galimybės – nesakė, kad tikrai ne. Pažadėjo galvoti“, – sakė M.Tyla.

Įtikinti ministrą M.Tyla stengėsi argumentuodamas, kad šalies atstovo pasirodymas konkurse nėra vien jo paties reikalas. „Galima sakyti, kad mūsų argumentai buvo bendriniai – sakiau, kad tai nėra vien to vieno dainininko reikalas. Pas mus yra taip: išrenkam vieną ir jau jo rūpestis tas konkursas. O niekam nėra paslaptis, kad visose kitose šalyse sulaukiama ir Kultūros ministerijos, ir likusios valdžios pagalbos. Jei mūsų tikslas, kad anksčiau ar vėliau „Eurovizija“ atkeliautų į Lietuvą, tai dabar turime veiksmų planą, kaip ją laimėti“, – sakė vyras.

Kol ministras galvoja, M.Tyla imasi oficialumų: pildys dokumentus, reikalingus tokiai paramai gauti: „Yra tam tikrų dokumentų, skirtingų oficialių formų pildymai. Tai juos užpildysim, padarysim ir žiūrėsim, kas bus.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius