Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynui Tylai nepavyko susitaikyti su Vidmantu Čepkausku-Vidžiu: teismo jis prašo atlyginti neturtinę žalą

Trečiadienio rytą Vilniaus apylinkės teisme teisėja Vanda Višnevska pradėjo parengiamąjį civilinės bylos posėdį, kuriame Donato Montvydo, Sashos Song ir kitų muzikos grupių bei atlikėjų prodiuseris Martynas Tyla kreipėsi į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo už tikrovės neatitinkančius ir orumą žeminančius didžėjaus ir prodiuserio Vidmanto Čepkausko-Vidžio pareiškimus viename interneto portale.
Martynas Tyla
Martynas Tyla / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Į teismo posėdį atvyko M.Tyla ir jo advokatė Asta Jakutytė-Sungailienė. Posėdyje atsakovas Vidmantas Čepkauskas nepasirodė.

„Šiandien parengiamasis posėdis negali būti pradėtas, jei nėra duomenų, ar V.Čepkauskas buvo informuotas apie posėdį. Mes siūlome V.Čepkauskui įteikti šaukimą į kitą teismo posėdį viešo paskelbimo būdu“, – teisėjos prašė A.Jakutytė-Sungailienė.

Teisėja tenkino ieškovo advokatės prašymą informuoti V.Čepkauską viešo paskelbimo būdu ir paskyrė kito posėdžio datą.

Po posėdžio M.Tyla nebuvo itin kalbus: „Nelabai norėčiau kalbėti, kai visi procesai jau prasidėjo.“

Prodiuseris pridūrė, kad bandė su V.Čepkausku taikytis be teismų, tačiau, kaip teigė, atsakomojo ryšio nesulaukė.

„Aš visada einu į kompromisus ir reikalauju to iš kitos pusės, bet jei ta kita pusė nenori, tai aš nieko negaliu padaryti. Jis su manimi nebandė kontaktuoti, nei skambino, nei bandė kažkaip susitarti ar atsiprašyti“, – portalui Žmonės.lt teigė M.Tyla.

Paklaustas, kokios piniginės sumos prašo teismo priteisti iš atsakovo, M.Tyla negalėjo įvardyti. „Tai yra simbolinė suma, man rodos, kad vienas tūkstantais litų ar kažkas tokio“, – teigė jis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Tyla
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Tyla

Konfliktas dėl interneto svetainės adreso

Konfliktas tarp V.Čepkausko ir M.Tylos prasidėjo dar 2011-aisiais, kuomet V.Čepkauskas kreipėsi į teismą, siekdamas uždrausti muzikos atlikėjų prodiuseriui M.Tylai naudoti interneto svetainės adresą silenceagency.com. Teismas pateikė palankią nutartį M.Tylai, kuri buvo apskųsta aukštesnės instancijos teismui, kurio nutartis ir vėl buvo palanki M.Tylai.

Duodamas interviu vienam šalies portalui V.Čepkauskas teigė, kad M.Tylos atlikėjai vagia muziką, o jis kaip prodiuseris vagia idėjas. Būtent dėl šitokių pasisakymų M.Tyla kreipėsi į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius