Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melaginga žinia apie Natalijos Bunkės mirtį artimiesiems sukėlė šoką, atlikėja kreipėsi į teisininkus

Ketvirtadienio rytą internete išplito melaginga žinutė apie neva namuose rastą negyvą Nataliją Bunkę. Netrukus žinia pasiekė pačią N.Bunkę – vienas po kito pasipylė draugų skambučiai su klausimais, ar atlikėjai viskas gerai, ar ji – sveika ir gyva. Dainininkė Žmonės.lt ryte tikino ketinanti nedelsiant kreiptis į teisininkus ir tučtuojau išaiškinti, kas drįso apie ją paskleisti tokį kraupų melą. Ketvirtadienio popietę ji jau bendravo su savo advokatu.
Natalija Bunkė
Natalija Bunkė / Monikos Mykolaitytės nuotr.

„Šį rytą savo namuose rasta negyva N.Bunkė“, – melaginga žinutė su tokia antrašte ketvirtadienio rytą akimirksniu išplito socialiniuose tinkluose ir iškart patraukė internautų dėmesį. Tiesa, paspaudę ant šios antraštės, idant būtų galima perskaityti naujieną, internautai lieka nieko nepešę – joks interneto puslapis neatsidaro, žinutė su tokiu turiniu neegzistuoja jokiame interneto portale. 

Tokia melaginga ir šiurpą kelianti antraštė neprasprūdo pro pačios N.Bunkės akis. „Už tokius juokelius – tiesiai į teismą!!! Ryte pabudau nuo lavinos skambučių. Nesigąsdinkite – kažkam su galva negerai. Tėvų vos infarktas neištiko...“ – pati savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalinusi žinute rašė N.Bunkė. 

Aferistų paskelbta žinutė socialiniame tinkle sukėlė šoką Natalijos Bunkės artimiesiems.
Aferistų paskelbta žinutė socialiniame tinkle sukėlė šoką Natalijos Bunkės artimiesiems.

Žmonės.lt dainininkė pasakojo apie kraupią naujieną sužinojusi iš draugų. „Ryte man pradėjo skambinėti draugai. Pabudau nuo kelių skambučių – klausė, ar man viskas gerai, sakė, kad išsigando“, – kalbėjo N.Bunkė.

Tokiais dalykais niekas nejuokauja. Žmogui, kuris tai sugalvojo, negerai su galva. 

Ji tučtuojau suskubo informuoti tėvus, idant šie, netyčia pastebėję žinutę, ja nepatikėtų: „Tėvų vos neištiko infarktas. Pati jiems skambinau ryte pasakyti, kas vyksta. Jie moka naudotis internetu ir galėjo patys pamatyti tą nesąmonę. Jei tėvai pamatytų tokią žinią, matyt, ne pačios geriausios emocijos ištiktų.“

N.Bunkė prisiminė, kad visai neseniai internete buvo išplitusi analogiška žinutė, skelbusi, kad iš gyvenimo pasitraukė aktorius Ramūnas Rudokas. „Man pasidarė labai baisu. Žinau, kad neseniai toks pokštas buvo padarytas Ramūnui Rudokui. Kaip tik vakar, kai drauge filmavomės „Taip.Ne“ žaidime, jis manęs klausė, ar man dar taip nebuvo. Sakiau, kad ne, o ryte jau va – prašau“, – apgailestavo dainininkė.

Kreipsis į teisininkus

Paklausta, kokių žada imtis veiksmų, N.Bunkė tikino nedvejojanti ir netrukus žada kreiptis į teisininkus - nori išsiaiškinti, kas paskelbė tokią žinią. „Ketinu kreiptis į policiją. Manau, kad jau šiandien to imsiuos. Vos atsikėlusi važiuosiu į policiją“, – ryte kalbėjo ji. Tačiau pas pareigūnus nenuvažiavo: popietę kreipėsi į savo advokatą.

N.Bunkė tikina negalinti suvokti, kas per žmogus galėtų ryžtis paskelbti tokį melą. „Tai visiškai nejuokinga. Tokiais dalykais niekas nejuokauja. Žmogui, kuris tai sugalvojo, negerai su galva. Matyt, taip „Facebook“ kažkas sau renka paspaudimus „Patinka“. Akivaizdu, kad tokiais pokštais nuolat užsiima tas pats žmogus – tai matosi iš jo braižo“, – svarsto ji.

Natalija Bunkė ir Ramūnas Rudokas
Natalija Bunkė ir Ramūnas Rudokas

Skaitytojai ėmėsi veiksmų

Sužinojęs, kad  viešojoje erdvėje pasklido melaginga informacija apie N.Bunkės mirtį, į Žmonės.lt redakciją kreipėsi kelių interneto puslapių kūrėjas, taip pat reguliariai su skirtingais jaunimo projektais dirbantis skaitytojas Tadas Masiulianis. Jis tikino jau dvi dienas besistengiantis, kad reguliariai panašaus pobūdžio informaciją skelbiančio interneto puslapio idomu.eu, kuris ketvirtadienio rytą paskleidė informaciją apie N.Bunkę, veikla būtų sustabdyta.

T.Masiulenis Žmonės.lt pasakojo socialiniame tinkle nuolat pastebintis šio interneto portalo skelbiamas žinutes. „Facebook“ yra medija, kurią reikia sekti. Nuolat stebėdamas šį tinklą pastebiu ir idomu.eu tinklalapio skelbiamas naujienas, pateikiančias visokius melus“, – pasakojo skaitytojas.

Galima spėti, kad jei žmogus pasidalina šio tinklapio naujiena, pats to nežinodamas „pamėgsta“ tam tikrus projektus. Žmonės taip tampa reklamos aukomis.

Pirmadienį pamačius informaciją apie apsinuoginusios dvylikametės iš Lietuvos fotografijas, kurios neva gąsdina interneto vartotojus, T.Masiulianio kantrybė trūko: jis nutarė imtis veiksmų, kad puslapio veikla būtų apribota. „Kol kas susisiekiau su dviejų interneto serverių atstovais. Vakar viename serveryje šis puslapis buvo užblokuotas, o su kitu serveriu, į kurį ketvirtadienį perėjo portalas, buvo sutarta iš svetainės pašalinti visą tokio pobūdžio informaciją. Ištrinta, matyt, turėtų būti ir naujiena apie N.Bunkę“, – kalbėjo skaitytojas.

Anot jo, išsiaiškinti, kas atsakingas už šio interneto portalo veiklą, yra sudėtinga, todėl T.Masiulianiui to padaryti vis dar nepavyko. Skaitytojui belieka užjausti visus, nukentėjusius nuo puslapio veiklos: „Neįrodyčiau, kad mano kaip skaitytojo teisės yra pažeidžiamos, nors nuolat ir matau melagingą puslapio skleidžiamą informaciją. Tuos, kuriuos puslapio veikla palietė asmeniškai, užtarčiau – mano kantrybė jau trūko.“

T.Masiulianis spėja, kad skleisdamas melagingą informaciją portalas siekia naudos: „Išnagrinėjus šį tinklalapį sunku suprasti, kokia jo funkcija. Tačiau galima spėti, kad jei žmogus pasidalina šio tinklapio naujiena, pats to nežinodamas „pamėgsta“ tam tikrus projektus. Žmonės taip tampa reklamos aukomis.“

Natalija Bunkė
Natalija Bunkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius