-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mesti rūkyti padės internetas

Gydytojai oficialiai teigia, kad internetas padeda mesti rūkyti. Žinoma, tik prisėdus prie kompiuterio, noras rūkyti nepraeis – reikia aplankyti tam tikrus puslapius. Pavyzdžiui, tokius, kuriuose išvardinti priklausomybės nuo rūkymo pavojai ir trūkumai. Internete netgi galite susikurti asmeninį planą, kaip mesti rūkyti.
Mesti rūkyti padės internetas
Mesti rūkyti padės internetas / „Scanpix“ nuotr.

Indijos antirūkymo organizacijos „At the Champs Club“ tinklalapyje galima tiksliai suskaičiuoti, kiek pinigų sutaupytumėte per mėnesį, metus ar penkerius, jei mestumėte rūkyti. Taip pat pateikiama informacijos apie tai, per kiek laiko ir kaip vyksta pokyčiai žmogaus kūne po to, kai jis atsisako žalingo įpročio.

Internetiniame tinklalapyje taip pat išvardyta keletas klinikų, kuriose norintys mesti rūkyti gali užsiregistruoti trijų mėnesių programai. „Nuo to laiko kai praeitą mėnesį buvo sukurta ši svetainė, mes sulaukėme daug besidominčių antirūkymo programa. Užsiregistravo keturi žmonės“, – pasakojo vienos iš klinikų gydytojas Gupta.

Becomeanex.org galima pamatyti filmuotas jau metusių rūkyti žmonių istorijas ir pasimokyti iš jų patirties. Čia taip pat galima pasižiūrėti iš viso pasaulio surinktų antirūkymui skirtų reklamų. Vienoje iš jų ironiškai sakoma: „Būkite malonūs rūkantiems, nes jiems liko gyventi nebe daug“.

Nuo vėžio kenčiančių pacientų pagalbos asociacija (CPAA) Indijoje taip pat turi aktyvių interneto puslapį, kuriame pateikiamas detalus planas „Kaip mesti rūkyti“.

Čia įdėta nuoroda į kitą tinklalalapį whyquit.com, kurį prižiūri pasaulinės antirūkymo kampanijos iniciatorius Joelis Spitzeris. Visi jo surinkti antirūkymui skirti tekstai buvo sudėti į vieną „pdf“ formato failą ir pavadinti „Niekada netrauk kito dūmo“. Nuo 2005-ųjų buvo atsisiųsta per 850 tūkst. šios elektroninės knygos kopijų.

Ar iš tikrųjų tai turi įtakos? Gal ir taip. Priklauso nuo žmogaus: vienus gyvi pavyzdžiai veikia, kitų, deja, – ne.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius