Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Metų kauniete išrinkta rekordinių Kalėdinių eglių kūrėja Jolanta Šmidtienė

Menininkė, įvairių kūrybinių projektų sumanytoja ir įgyvendintoja, gražiausios Lietuvos Kalėdinės eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė, šeštadienio vakarą Filharmonijoje surengtoje šventėje paskelbta „Metų kauniete“. Moteris pasakojo titulo nesitikėjusi ir juokais maniusi, jog reikės pasisiūdinti „amžinos konkurso nominantės“ uniformą.
Jolanta Šmidtienė
Jolanta Šmidtienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Metų kaunietės“ titului nebe pirmą kartą nominuota, bet šįmet ja išrinkta kūrėja tvirtino esą jos pečius atstovaujant laikinajai sostinei užgrius dar didesnė atsakomybė. J.Šmidtienė taip pat pabrėžė, kad kitos penkios į konkurso finalą patekusios kaunietės neabejotinai buvo vertos gauti apdovanojimą.

„Mus buvo sunku palyginti. Kiekviena savo srityje nuveikė daug. Todėl neabejoju, kad komisijai ir kauniečiams buvo sunku apsispręsti“, – sakė J.Šmidtienė, pridurdama, jog pergalę jai tikriausiai lėmė viešumas – Kaune jau penkerius metus įrengiamos neįprastos Kalėdinės eglės yra žinomos ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Prieš kelis metus sukurtoji iš plastikinių butelių buvo įrašyta ir į Gineso rekordų knygą.

Konkurso nuostatus atitikti 100 proc., J.Šmidtienės nuomone, buvo neįmanoma. „Kai kurie darbai vieni su kitais tesiog nepalyginami“, – įsitikinusi „Metų kaunietė“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jolanta Šmidtienė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jolanta Šmidtienė

Nugalėtojai atiteko unikali juvelyro Mindaugo Juodžio segė ir stiklo menininko Edmundo Unguraičio statulėlė.

Finaliniame etape į „Metų kaunietės“ vardą šiemet pretendavo ir gyvūnų globos draugijos „Penkta koja“ direktorė Agnė Volockytė, pedagogė, chormeisterė ir vargonininkė Danguolė Beinarytė, Kauno klinikų kardiologė profesorė Jolanta Vaškelytė, Neišnešiotų naujagimių tėvų asociacijos „Padedu augti“ aktyvistė Julija Kulik-Dulskienė, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė Laimutė Anužienė. Pernai „Metų kauniete“ paskelbta plaukinė Rūta Meilutytė.

Kauno Filharmonijoje konkurso finalistes šeštadienio vakarą savo atliekama muzika sveikino solistas Edgaras Montvidas, „Šampaninis“ choras, šoko Kauno šokio teatro „Aura“ nariai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius