-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų klaipėdiete išrinkta juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago: „Pirmiausia kilo mintis – už ką?“

Juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago savo gimtajame mieste įvertinta garbingu titulu: trečiadienį iškilmingame renginyje ji buvo išrinkta Metų klaipėdiete.
Jurga Karčiauskaitė-Lago išrinkta metų klaipėdiete.
Jurga Karčiauskaitė-Lago / Algirdo Venskaus nuotr.

Pastaruoju metu Vilniuje gyvenanti menininkė teigė, kad šis apdovanojimas labai įpareigoja. „Tai didelė atsakomybė – nemeluoju. Čia ėjau į mokyklą, darželį, čia kūriau, dirbau. Čia sutikau savo vyrą“, – šypsojosi J.Karčiauskaitė-Lago, Vilniuje ir Klaipėdoje turinti galerijas „Yurga“. Metų klaipėdietei įteikta Vido Bizausko sukurta sagė bei Sergėjaus Plotnikovo ir Svajūno Jurkaus skulptūrėlė.

„Šiandien nuskambėjo žodžiai: „Reikia džiaugtis tuo, ką turi“. Aš šiandien turiu labai daug“, – džiaugėsi menininkė. Ji juokavo, kad pasodinta prie šeštojo stalelio lyg ir nujautė, kad vakaras bus sėkmingas. 6 – menininkei sėkmingas skaičius. „Tačiau, išgirdus savo pavardę pirmiausia kilo mintis – už ką? Aš juk jauna, tiek daug miestui dar nepadariau“, – teigė menininkė.

Rinko iš 46 kandidačių

Metų klaipėdietės rinkimai – tradiciniai. Šiemet dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai pasiūlė 46 labiausiai nusipelniusias klaipėdietes, į finalą pateko septynios daugiausiai balsų surinkusios moterys.

Tai Onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ pirmininkė Dalia Bielskytė, Šeimos gerovės centro įkūrėja Jovita Gracholski, juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago, aktorė, UNICEF organizacijos geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro direktorė Jolanta Budrienė, visuomeninio judėjimo, pasisakančio už Poilsio parką atgaivinimą, vedlė Jolanta Norkienė, Klaipėdos vaikų ir jaunimo teniso klubo „Tennis Star“ prezidentė Irina Novikova. Už favorites buvo balsuojama iki pat trečiadienio popietės.

Tituluotos klaipėdietės – nuo gydytojos iki muziejininkės

Metų klaipėdiete galima tapti tik kartą. Šį titulą jau yra pelniusi Vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė, sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė, parolimpinių varžybų čempionė, kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė, Lietuvos jūrų muziejaus vadovė Olga Žalienė, buvusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė, Pilies džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė, verslininkė Nijolė Hansen, tris mirusios draugės vaikus apsiėmusi globoti Žaneta Norkuvienė, verslininkė ir medikė Loreta Bosienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius