-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Metų moteris 1996“ atsiriboja nuo šiemetinių Lietuvos metų moters rinkimų

Europarlamentarė Margarita Starkevičiūtė, 1996-aisiais pripažinta Metų moterimi, atsiribojo nuo šiemet nacionaliniu tapusio projekto „Lietuvos metų moteris 2008“ (LMM).
Temos: 1 Moteris

„Atsiriboju nuo bet kokių sąsajų su Nacionalinio projekto renginio organizavimu, plėtojimu, pateikimu ir sklaida visuomenėje. Taip pat prašau jokia forma ar priemonėmis neminėti (nenaudoti) mano asmens vardo ir pavardės, kurie galėtų būti tiesiogiai ir netiesiogiai interpretuojami ir/ar sietini su šio projekto sklaida ir pateikimu visuomenėje“, – teigiama spaudai išplatintame pranešime.

Pasak M.Starkevičiūtės, šiemet rengiamas LMM projektas „iš esmės neatitinka praeities kartų renginio dvasios“, yra įgavęs komercinį pobūdį, taip pat neatitinka jos pažiūrų ir lūkesčių vertinant lietuvių moterų indėlį į visuomeninę veiklą, meną, mokslą, švietimą, verslą.

M.Starkevičiūtė 1996-aisiais Metų moterimi išrinkta „už drąsą sakyti tiesą apie Lietuvos ekonominį ir finansinį valdymą šalies žiniasklaidoje“, rašoma tinklapyje metumoteris.lt

Nuo 1992-ųjų žurnalas „Moteris“ kasmet rinkdavo Metų moterį, šiemet projektas tapo nacionaliniu ir įgavo „Lietuvos metų moters“ pavadinimą.

2008-ųjų Lietuvos metų moteris paaiškės ir bus apdovanota sekmadienį. Komisija ir visuomenė ją rinko iš trijų kandidačių – eurokomisarės Dalios Grybauskaitės, teatro režisierės Dalios Ibelhauptaitės ir Lietuvos nuolatinės atstovės prie UNESCO – ambasadorės Inos Marčiulionytės.

Metų moters titulą yra pelniusios pirmoji šalies ponia Alma Adamkienė, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė Kazimira Prunskienė, viešųjų ryšių specialistė Rūta Vanagaitė, žurnalistė Bronė Vainauskienė, režisierė Janina Lapinskaitė, leidyklos „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė.

Šiuose rinkimuose taip pat yra nugalėjusios žurnalistė ir laidų vedėja Algimanta Žukauskienė, gydytoja Nijolė Drazdienė, labdaros akcijų rengėja, verslininkė Gražina Liautaud, buvusi nuolatinė ambasadorė prie UNESCO Ugnė Karvelis, baleto šokėja Rūta Jezerskytė, menininkė Nomeda Marčėnaitė, laidų vedėja Edita Mildažytė, rašytoja Jurga Ivanauskaitė, dainininkė Jurga Šeduikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius