Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geidžiamiausias dizaineris Michaelas Korsas: „Jei pasitiki savimi, atrodai fantastiškai. Tai universali taisyklė“

Gauti iš Michaelo Korso interviu – didelė laimė. Jis šiandien – geidžiamiausias dizaineris, be to, puikus pašnekovas, nemėgstantis paruoštų atsakymų, gyvas, sąmojingas, garsiai kvatojantis. Panašesnis į kaubojų nei į jautrų menininką, tačiau subtiliai jaučiantis moterį ir ko ji nori. Todėl aplinkui dizainerį sukasi žvaigždės, o daugelis jo kūrinių tampa ikoniniai. Atrodo, kad taip bus ir su jo naujais kvepalais bei grožio produktais.
Michaelis Korsas
Michaelis Korsas / Douglas Friedman/ Trunkarchive.com nuotr.

Jūs tikrai pats kuriate viską, kas žymima „Michael Kors“?

Taip. Toks jau esu, kišuosi į viską, kas siejasi su šiuo brendu, pats kuriu kiekvieną daiktelį. Mano darbas – apžioti ir dizainą, ir kūrybinius dalykus, ir vadybą, kiek tik spėju per dieną.

Yra daiktų, kuriais labiausiai didžiuojatės?

Jaučiu prieraišumą viskam, ką darau, dėl įvairių priežasčių. Didžiuojuosi žinodamas, kad kai kurie iš mano kūrinių gyvens moters spintoje metų metais – ar tai būtų kašmyro megztinis, ar klasikinė juoda suknelė.

Galite prognozuoti, kurie daiktai taps ikoniniai, ar tai – atsitiktinumo dalykas?

Tiesą sakant, dirbdamas negalvoju apie tendencijas ar ikonas. Pradedu tuo, kad randu vietą, kuri mane įkvepia, o tada mąstau, kaip iš to sukurti kolekciją. Svarstau, kas patiks mano klientėms ir ką jos galės vilkėti kasdien. Ir jei galiausiai tie mano daiktai tampa ikoniniai – nuostabu!

Kas jums madoje nuostabiausia?

Matyti gatvėje realių moterų, nešiojančių mano drabužius ir aksesuarus. Tai pati tikriausia ir nuoširdžiausia meilikavimo forma.

Turbūt turite mėgstamą posakį apie madą?

„Laužyk taisykles. Tai mada. Mėgaukis ja.“

O kaip dėl mėgavimosi kiekviena diena, kiekvienu momentu?.. Ar nemanote, kad šiuolaikinės moterys, užuot tai dariusios, įsitraukė į nesibaigiančią kovą su laiku, į madingo įvaizdžio vaikymąsi?

Manau, kad minčių, kaip ilgiau išlikti jaunam, kyla kiekvienam žmogui. Parodykite tokį, kuris atsisakytų turėti asmeninį jaunystės fontaną! Bet aš manau, kad moterys dar labiau, nei pristabdyti bėgantį laiką, nori gyventi pasitikėdamos savimi. Šiandien joms visiškai nebetinka posakis „renkis pagal amžių“ – jis akivaizdžiai pasenęs. Perfrazuočiau jį taip: „Renkis pagal kūną, o ne amžių.“ Aš daug keliauju ir kur bebūčiau – Honkonge ar Los Andžele, matau tą patį: dailiausios moterys yra tos, kurios pasitiki savo apranga, makiažu, o šie pabrėžia jų natūralų grožį. Jei pasitiki savimi, atrodai fantastiškai. Tai universali taisyklė.

Visą interviu skaitykite birželio mėnesio žurnale „Laima“.

Viršelis/Žurnalas „Laima“/ birželis
Viršelis/Žurnalas „Laima“/ birželis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius