-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje Mikutavičių sužavėjo gamta ir gėjų parado keistuoliai (nuotraukos)

Dainininkas Marijonas Mikutavičius praėjusią savaitę grįžo iš Kanados, kur su grupe surengė sėkmingą pasirodymą – vieną iš IX Pasaulio lietuvių dainų šventės akcentų. Marijono kūriniai skambėjo pilnoje apie 1 300 žiūrovų salėje. Šiuo metu atlikėjas ruošiasi grandioziniam pasirodymui Palangos vasaros estradoje.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmąsyk Kanadoje viešėjęs atlikėjas liko sužavėtas žiūrovais, kurių daugumą sudarė JAV ir Kanadoje gyvenantys išeiviai iš Lietuvos bei jų atžalos.

„Matėsi, kad publika iš tiesų susirinko gerai pašėlti, o ne laiko prastumti. Puikiai pasilinksminome“, – apie pasirodymą Kanadoje netuščiažodžiauja atlikėjas.

Marijonas išeiviams pristatė tokią pat programą, kokią atlieka Lietuvoje. Joje – ir seni hitai, ir nauji kūriniai. Marijonui atiteko ir garbė baigti Pasaulio lietuvių dainų šventę – su visais chorais jis atliko kūrinį „Pasveikinkit vieni kitus“.

Kiek daugiau nei savaitę Kanadoje viešėjęs Lietuvos atlikėjas ir jo grupės nariai turėjo laiko ir pramogoms. Dar skrisdami lėktuvu, lietuvių muzikantai sužinojo, kad jų viešnagės metu vyks daug įvairių renginių, mat liepos 1-ąją Kanada mini nepriklausomybę. Ta proga Toronte vyko ne tik Pasaulio lietuvių dainų šventė, bet ir džiazo bei ispaniškos muzikos festivaliai ir netgi... gėjų paradas.

Lietuviai paties parado nematė, tačiau pro akis nepraslydo, kad Toronto gatvės buvo pilnos ekscentriškai apsirengusių vyrų ir moterų.

„Matėme ne tik vyrukų nuogais užpakaliais, bet ir būrius gotų, pankų, metalistų. Žodžiu, pilnas Torontas visokių keistuolių. Visi linksminosi, mes irgi kartu šokome ir dainavome“, – šypsodamasis įspūdžiais dalijosi Marijonas.

Vis dėlto muzikantams labiausiai rūpėjo savo akimis pamatyti Kanados gamtos grožį. Vyrai neatsispyrė pagundai nuvažiuoti prie vieno didžiausių pasaulyje – Niagaros krioklio.

Vėliau koncerto organizatoriai muzikantams iš Lietuvos pasiūlė nuvykti prie Simcoe ežero, ten jie praleido visą parą. Muzikantams įspūdį paliko ne tiek ežeras, kiek nuostabi gamta su daugybe paukščių ir žvėrių.

„Apie šią šią šalį būtų galima pasakyti taip – Dievas davė ir dar drėbtelėjo. Įspūdinga gamta, geri, atsipalaidavę ir paslaugūs žmonės. Daug visokių keistų taisyklių – ten negalima rūkyti, ten negalima stovėti, ten negalima eiti. Tačiau pastebėjome, kad tų taisyklių niekas nepaiso. Džiaugiuosi, kad buvau pakviestas ten koncertuoti ir galėjau pamatyti šią šalį, nors ji ir nebuvo tope tų pasaulio kampelių, kuriuos svajojau aplankyti“, – reziumuoja dainininkas.

Dar viešėdamas Kanadoje, Marijonas išgirdo džiugią žinią, kad jo kūrinys „Ar mylit ją jūs“ triumfavo patriotinių dainų konkurse „Daina Lietuvai“.

„Gal nuskambės veidmainiškai, bet pergalės nesitikėjau. Juolab kad šią dainą su bičiuliais sukūriau negalvodamas apie jokį konkursą. Bet nemeluosiu, kad manęs žinia apie laimėjimą nepradžiugino. Bet kuris konkursas palieka abejonių, ar tikrai tas kūrinys vertingesnis už kitus. Tačiau išėjo taip, kaip išėjo. Ir aš esu laimingas dėl to“, – tikina M. Mikutavičius.

Vieną naujausių Marijono kūrinių „Ar mylit ją jūs“ gerbėjai gyvai galės išgirsti jau labai greitai – liepos 15-ąją dainininkas su grupe rengia grandiozinį koncertą Palangos vasaros estradoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius