-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mino įstojo į vaikams rašančių garsenybių būrį – pasirodys jo pasakų knyga ir kompaktinis diskas

Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino papildė vaikams knygeles rašančių įžymybių būrį. 35 metų žurnalisto išsilavinimą turintis atlikėjas jau parašė pasakų knygelę. Su ja turėtų pasirodyti ir kompaktinis diskas, kuriame bus paties Mino įgarsinta pasaka ir keletas vaikams skirtų dainelių.
Dainininkas Mino
Dainininkas Mino / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dabar dar vyksta techniniai dalykai, tikrinamas tekstas. Žiūrime, ar mano, kaip diktoriaus, balsas tinka pasakos įskaitymui. Kai visa tai bus sudėliota, žiūrėsiu, ar susidomės kokia nors leidykla, ar knygelė ir šie įrašai liks man pačiam ir kaip dovana draugų, giminaičių vaikams“, – kalbėjo Mino.

Nei knygelės pavadinimo, nei pagrindinių herojų kol kas nenorintis išduoti Mino teigia, kad parašyti knygą vaikams jį paskatino bičiulės.

Sako, geriau vietoj to, kad sėdėtum ir gertum alų, parašytum pasaką vaikams. Aš paėmiau ir parašiau.

„Tam tikrą laiką praleidau su kolegių vaikais. Jos mane tiesiog privertė tai padaryti. Sako, geriau vietoj to, kad sėdėtum ir gertum alų, parašytum pasaką vaikams. Aš paėmiau ir parašiau“, – šypsojosi vyras.

Dainininkas tvirtino palengvinęs nuolat užsiėmusių ir skubančių tėvelių dalią – neturėdami galimybės savo vaikams perskaityti knygelės, šie galės tiesiog užleisti kompaktinį diską.

„Vaikai galės čiupinėti ir džiaugtis paveiksliukais. Tėvai, kurie yra modernūs ar pritingi, galės savo kompiuterį duoti vaikui į lovą ir užleisti pasaką“, – teigė M.Mickevičius.

Dainininkas tikina, kad pasakų rašymas yra jam artimas amplua ir šiek tiek primena jo kasdienį darbą, kuriame tenka kurti istorijas ir jas sutalpinti į dainas.

„Galų gale, toje pasakaitėje yra mini dainelių, kurias aš sukūriau. Skaityti tekstą ar jį įdainuoti nedaug kuo skiriasi nuo mano įprasto darbo. Kas rašo poeziją, manau gali sukurti ir prozos kūrinių. Neketinu tapti rašytoju, bet parašyti kūrinį vaikams – kodėl ne“, – mąsto jis.

Knygeles vaikams yra parašiusios tokios garsenybės kaip laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė (knyga vaikams „Lėlė“), Jurga Šeduikytė-Bareikienė (knygelė „Pasaka apie Slieką ir jo draugą Pašiauštą“), Stanislavas Stavickis-Stano (antroji jo knyga „Neįtikėtinos istorijos“). Piešimo knygelę vaikams yra išleidęs ir karikatūristas, buvęs laidų vedėjas Rimas Valeikis. Šiemet planus išleisti pasakų knygą vaikams paskelbė ir dainininkas Paulius Stalionis.

Knygas vaikams užsienyje leidžia ne tik pramogų pasaulio įžymybės, kaip, pavyzdžiui Madonna, bet ir politikai: mažieji gali skaityti jiems parašytus Australijos premjero Kevino Ruddo ir net paties Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Barako Obamos kūrinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius