Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mios koncertą žadėjęs ir pažadų netesėjęs „vadybininkas“ užsakovams negrąžina 2 tūkst. litų avanso

Asmeninių švenčių organizatorė Inga Budrienė, klientų pageidavimu užsakiusi dainininkės Mios pasirodymą, gimtadienio puotoje nesulaukė atlikėjos, o iš jos vadybininku prisistačiusio Lino Gavėno neišsireikalauja grąžinti sumokėtą avansą.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / Luko Balandžio nuotr.

Balandžio pabaigoje I.Budrienė sulaukė užsakymo surengti 35-ojo gimtadienio šventę. Sukaktuvininkė norėjo gražaus ir stilingo vakarėlio su teatriniu pasirodymu bei gyva muzika.

Kadangi gimtadienio kaltininkė yra dainininkės Mios gerbėja, nuspręsta paskambinti atlikėjai ir pasiteirauti ar gegužės 5-ąją ji laisva ir kiek kainuotų koncertas. Darbą atlikti I.Budrienė pavedė savo asistentei Eglei. Panaršiusi internete mergina rado Mios vadybininko kontaktą. Paskambinusi jam I.Budrienės asistentė sužinojo, jog vaikinas ilgą laiką nebedirba su Mia, o skambinti reikėtų kitam asmeniui – Linui Gavėnui. Užsirašiusi telefono numerį mergina išsyk su juo susisiekė. Sužinota, kad už pasirodymą Miai teks mokėti 5000 litų. Į derybas dėl kainos vadybininkas nesileido. Be to, jis pareikalavo, kad užsakovai kuo skubiau atvyktų į Vilnių pasirašyti sutartį bei sumokėtų avansą – pusę sumos.

Inga Budrienė
Inga Budrienė

„Kilo mintis susisiekti su pačia Mia, bet klientai sutiko mokėti prašomą sumą, tai nusprendėme to nebedaryti. Be to, rimtai atrodė reikalavimas pasirašyti sutartį bei paties vadybininko pozicija, jog tai daroma ir norint užtikrinti įsipareigojimų iš atlikėjos pusės įvykdymą“, – sakė I.Budrienė. Dokumentą pasirašė ir avansą L.Gavėnui sumokėjo jos asistentė.

Tik šventės dieną, gegužės 5-ąją, šventės planuotojai sulaukė nemalonios žinios iš L.Gavėno – Mia nespėja grįžti iš Škotijos, todėl atvykti į sodybą, kur rengiamos iškilmės, nespės. I.Budrienė susisiekė su grupės „Pop Ladies“ atstove Natalija Bunke. Ketveriukė sutiko vakare jubiliatei bei jos svečiams atlikti keletą dainų.

Po koncerto pasikalbėjusios su I.Budriene merginos pačios paskambino Miai paklausti, ar ji išties nespėjo grįžti iš Škotijos. Atlikėja sakė apie tai, kad grįš tik pirmadienį, žinojusi iš anksto ir jokio vadybininko ji neturinti. Po šios žinios tiek Budriai, tie jubiliatės vyras susisiekė su L.Gavėnu dėl avanso grąžinimo. Po ilgo pašnekesio ir įtikinėjimo, kad paslauga nebuvo atlikta, pasak I.Budrienės, „vadybininkas“ pervedė 500 litų, o likusią sumą – 2000 litų – jis vis žada grąžinti, kai tik užsakovai jam paskambina ir to reikalauja.

„Bet to nepadaro! Negana to, jis manęs pasiteiravo, ar klientai valgyti neturi už ką, kad taip skubiai reikalauja pinigų“, – piktinosi I.Budrienė.

Mia: Lino Gavėno nepažįstu

Dainininkė Mia portalui Žmonės.lt sakė esanti labai nemaloniai nustebinta dėl tokio nesusipratimo. Ji tvirtino L.Gavėno nepažįstanti ir jau ilgoką laiką dirbanti be vadybininko pagalbos. „L.Gavėnas man parašė žinutę „Facebook“ tinkle, kad yra klientai, kurie norėtų, jog dainuočiau gimtadienyje. Nusiunčiau jam savo telefono numerį. Jis man skambino, bet dėl užimto grafiko ir daugybės darbų neturėjau net laiko atsiliepti telefonu“, – sakė Mia.

Į Škotiją turėjusi išvykti gegužės 3 d. dainininkė pakoregavo savo planus, nes jos koncerto tądien pageidavę kiti užsakovai sutiko sumokėti už bilietų keitimą. Būtent penktadienį, gegužės 3 dieną likus dviem dienoms iki I.Budrienės rengiamos šventės, Mia pasikalbėjo su L.Gavėnu ir kategoriškai pasakė, dar kartą bilietų nekeisianti ir gegužė 5 dieną koncertuoti negalėsianti. Ji tvirtino, kad L.Gavėnas tiksliai žinojo, kad ji iš Škotijos anksčiau negrįš. „Vėliau jis man skambino ir pasiteiravo ar tuomet neįteikčiau gegužės 7 d. puokštės sukaktuvininkei. Nepažadėjau, nes įprastai to nedarau“, – pasakojo Mia.

Apie tai, kad kalbasi su „savo vadybininku“, ji tvirtino net nenutuokusi. „Po nesusipratimo paieškojau internete informacijos kas yra tas Linas Gavėnas. Tačiau radau informaciją, jog jis – vestuvių fotografas. Na, kai kuriuose informacijos šaltiniuose jis prisistatė ir kaip kitų žinomų atlikėjų vadybininkas, – pasakojo Mia. – Man tai, kas įvyko, buvo nemaloni žinia. Net konsultavausi kaip tokiu atveju reikėtų elgtis. Visi pataria kreiptis į policiją.“

Kriminalo nemato

Portalas Žmonės.lt susisiekė ir su L.Gavėnu. Išgirdęs klausimus, jis pasiteiravo, ar skambinantysis „advokatauja“? Atsakius, kad domimasi galima sukčiavimo istorija, L.Gavėnas teigė jokio kriminalo neįžvelgiąs. Pašnekovas tvirtino dirbąs ne su vienu žinomu dainininku ir tai, kad kartais nepavyksta pakeisti lėktuvo bilietų ir anksčiau grįžti iš užsienio, nėra jokia staigmena ar pirmas kartas. L.Gavėnas sakosi dalį avanso grąžinęs užsakovams. Paklaustas, kada atiduos likusią sumą, jis stebėjosi, kodėl burbulas pučiamas ten kur nereikia: „Juk praėjo tik trys dienos“. L.Gavėnas įsitikinęs, kad Mia gimtadienyje galėjo koncertuoti, bet užsakovai per vėlai sumąstė norį ją pasikviesti.
„Penkeri metai dirbu su atlikėjais ir tai, kas įvyko, yra normali darbinė situacija“, – patikino L.Gavėnas.

PAPILDYMAS 2013 metų spalio 22 dieną

Linas Gavėnas už neįvykusį atlikėjos Mios pasirodymą gautus iš klientų pinigus grąžino per penkis kartus. Pirmoji įmoka buvo atlikta gegužės 6 dieną. Tuomet užsakovams į banko sąskaitą pervesti 500 litų. Dar 1000 litų grąžinta gegužės 13 d.

Dar 500 litų – po mėnesio (birželio 14-ąją – aut. past.), 200 litų – liepos 31-ąją.

Paskutinė įmoka L.Gavėno klientus pasiekė 2013 m. spalio 19-ąją – jis užsakovams pervedė 300 litų ir yra nebeskolingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius