-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mis Aukštaitija“ organizatoriams teko aiškintis pretendenčių paslaptis

Panevėžyje praėjusį savaitgalį susirinko žavios ir drąsios merginos, kurios išdrįso dalyvauti „Mis Aukštaitija“ atrankoje. Pirmą kartą, po ilgos pertraukos, organizuojamas Aukštaitijos gražuolių konkursas, sulaukė daugiau nei 50 dailiosios lyties atstovių iš Panevėžio, Kupiškio, Rokiškio, Pasvalio, Biržų, Utenos ir Anykščių, kurios norėjo išmėginti savo jėgas atrankoje, tačiau tik penkiolika dailiausių ir žaviausių merginų rungsis gegužės 31 dieną vyksiančiame finale.
„Mis Aukštaitija“ rinkimai
„Mis Aukštaitija“ rinkimai / www.savifoto.lt nuotr.

Sulaukė gausaus būrio dalyvių

Po aštuonerių metų pertraukos idėją atgaivinti ir dailiausios Aukštaitijos merginos rinkimus organizuoti ėmėsi grožio paslaugų atstovai „Ievos grožio studija“ bei MB „Efektas“. Pasak renginio organizatorės Ievos Žiukaitės-Damaševičienės, džiugu, kad buvo daug norinčiųjų dalyvauti atrankoje, deja, ne visos gražuolės galėjo atvykti į renginį ir prarado galimybę varžytis dėl gražiausios Aukštaitijos merginos titulo.

„Sulaukėme didelio susidomėjimo konkursu ir daug merginų laiškų. Dalyvėms kėlėme vos keletą reikalavimų. Merginos turėjo būti netekėjusios, negimdžiusios ir aukštaitės. Galbūt todėl sulaukėme tiek daug norinčiųjų dalyvauti, juk ir gražių merginų mūsų krašte netrūksta, ir tokie konkursai jau keletą metų nevyko, – pasakojo ponia Ieva. – Gaila, kad ne visos, atsiuntusios anketas, galėjo dalyvauti atrankoje, tačiau komisija išrinko penkiolika verčiausių Mis Aukštaitija vardo. Net dvylika komisijos narių vertino veido ir kūno bruožus, eleganciją, iškalbą ir charizmą, tad esame tikri, jog į konkurso finalą patekusios dalyvės tikrai nustebins mus ir savo talentais, ir grožiu“.

Teko pasidomėti dalyvių sąžiningumu

Konkurso organizatoriai itin kruopščiai ruošėsi konkursui ir atidžiai vertino merginų atsiųstas anketas. I.Žiukaitė-Damaševičienė pripažino, jog teko susidurti ir su kelių merginų nesąžiningumu. Keletas gražuolių nepaprastai norėjo tapti žaviausiomis Aukštaitijos merginomis ir pateikė nepilną ar melagingą informaciją, tad organizatoriai buvo priversti domėtis dalyvių biografijomis ir susidūrė su gana įdomiomis situacijomis.

Pasak I.Žiukaitės-Damaševičienės, paskelbus apie atranką į konkursą „Mis Aukštaitija“, pradėjo plaukti norinčiųjų dalyvauti anketos. Merginos siuntė savo nuotraukas, trumpus prisistatymus. Dėl gražuolės karūnos kai kurios merginos buvo linkusios slėpti iširusias santuokas ar auginamus mažylius.

„Prieš pirmąją atranką teko atsisveikinti su tomis merginomis, kurios nutylėjo tai, kad nebegali kandidatuoti i „Mis“ titulą. Aiškinantis merginų kilmę ir kitus niuansus, paaiškėjo, kad gražiausia Aukštaitijos mergina pretendavo tapti ir dzūkė. Mergina ilgai bandė įrodinėti, kad Dzūkijos miestelis yra Aukštaitijos dalis, ir kad širdyje ji yra tikra aukštaitė, tačiau remiantis teisingumo principais – atsisveikinome su mergina, kuri galėtų drąsiai pretenduoti tapti gražiąją dzūkaite. Likusios merginos buvo pakviestos stoti prieš komisiją“, – pasakojo Ieva. 

Renginio organizatorė Rasa Rimšė džiaugėsi, jog nuo pat registracijos pradžios buvo didelis susidomėjimas ir dalyvių anketų antplūdis.  „Merginos galėjo registruotis daugiau nei mėnesį. Žinoma kilo ir nesusipratimų. Organizatoriams reikėjo aiškinti kodėl kai kurios iš dalyvių (auginančios vaikus ar ištekėjusios) negali dalyvauti konkurse. Kuo skiriasi Mis ir Misis konkursai.  Tačiau, analizuojant dalyvių anketas nudžiugino, jog dauguma merginų yra mokslus universitetuose baigusios, studijuojančios, rimtas pareigas darbuose užimančios merginos. Viena jų turi tris aukštuosius. Esame tuo patenkinti, nes tai parodo jog į mūsų renginį žiūrima rimtai. Žinoma buvo ir keistų merginų, viena jų teigė užsiregistravusi ir atvykusi į atranką netyčia“, – apie dalyvių ypatumus kalbėjo R.Rimšė.

Savifoto.lt nuotr./Konkurso Mis Aukataitija 2013 atranka
Savifoto.lt nuotr./Konkurso „Mis Aukštaitija 2013“ atranka

Prisipažino ir neturinčios talentų

Dalyvės prisipažino, jog sunkiausia atrankos užduotis – komisijos pateikti klausimai, nors gražuolės drąsiai atsakinėjo į komisijos užduodamus klausimus. Kai kurios merginos negalėjo suvaldyti jaudulio, tačiau didžioji dalis pretendenčių puikiai susidorojo su užduotimi.

Komisijos nariams buvo smalsu ir kokios muzikos dalyvės klausosi, kokias knygas skaito, kokiais dailininkais žavisi, jie klausė ir apie tai, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti Mis Aukštaitija ar kokiais talentais nustebintų patekusios į finalą. Buvo dalyvių, kurios prisipažino, jog neturi talentų ar teigė, jog ateitį sieja su politika, tačiau dar nežino ką galėtų nuveikti šioje srityje, tačiau didžioji dalis dalyvių stebino savo gabumais, erudicija ir žavesiu.

„Mis Aukštaitija“ atrankos komisijos narys  T.Smetonis Dee tikino, jog tokiuose renginiuose, ypač atrankiniuose turuose, visada būna dalyvių, kurios nustebina visokiomis prasmėmis, bet šį kartą galima pasidžiaugti, jog dalyvės buvo drąsios, pasitikinčios savimi ir pozityvios.

„Jei paskaičiuotumėte mano vertinimo balsus suprastumėte.  Kiekviena verta to, kiek balsavau.  Nei viena nenuvylė, bent jau manęs, nes visos savotiškai gražios ir įdomios. Mano kriterijai kitokie, nei kitų komisijos narių, visi mes skirtingai suprantame grožį, protą ir bendravimą. Nors laiko buvo mažai, kad galėtume ilgiau su visomis pabendrauti ir visas pamatyti, tačiau galiu pasidžiaugti, kad nuoširdūs atsakymai mane labiausiai sužavėjo, nors jų buvo labai mažai, – sakė T.Smetonis Dee. – Tikiuosi finalui merginos pasiruoš be priekaištų. Bus drąsesnės ir originalesnės. To merginoms ir palinkėsiu. Manau tokiuose renginiuose paprastume ir nuoširdume visas grožis ir slypi“.

Merginoms atrankoje teko įveikti ne tik komisijos klausimus, bet ir išbandyti podiumą bei atskleisti savo savybes, kurios galėtų būti keliamos gražiausiai Aukštaitijos merginai. Komisijai teko nelengva užduotis, tačiau jau žinomos visos 15 merginų, kurios dalyvaus finaliniame renginyje. Į finalą buvo išrinktos žaviausios merginos iš Panevėžio, Utenos ir Anykščių rajono.

Savifoto.lt nuotr./Konkurso Mis Aukataitija 2013 atranka
Savifoto.lt nuotr./Konkurso „Mis Aukštaitija 2013“ atranka

Finalinis renginys – tikra grožio ir linksmybių fiesta

Kol kas organizatoriai tikisi, kad paskelbtas finalininkių penkioliktukas jau galutinis ir galės ramiai ruoštis gražiosios aukštaitės rinkimams. Gegužės 11 dieną merginos treniruočių studijoje „Stimulus“ pradės repeticijų maratoną ir pasirengimą paskutiniajam etapui. „Mis Aukštaitija“ finalas vyks gegužės 31 dieną, kino centre „Garsas“, kur merginas vertins kompetetinga komisija: žurnalistas, rašytojas, etiketo specialistas Giedrius Drukteinis, aktorius, choreografas Gytis Ivanauskas, žurnalistas, televizijos laidų prodiuseris Saugirdas Vaitulionis, „Panevėžio balso“ direktorius Laurynas Kochanauskas, „Panevėžio garso“ direktorė Zita Bareikienė. Finaliniame renginyje koncertuos dainininkas Mantas Jankavičius.

„Mis Aukštaitija“ finale penkiolika dailiausių merginų turės sukurti originalų prisistatymą, pateikti namų darbus, dalyvauti bikini, vakarinės suknelės pasirodymuose. Taip pat bus vertinamas ir fotogeniškumas.

Pasak organizatorės R.Rimšės, merginos atkreipė dėmesį į pasiūlymą per savo namų darbų užduotį ne tik dainuoti ir šokti, tad finale žiūrovai galės išvysti ypatingų namų darbų, kurie tikrai patiks ir vyrams. „Labai laukiame gegužės 31 dieną „Garse“, nes tikime, jog renginys bus įstabus. Dalyvės yra nuostabios, visos labai stiprios. Manau komisijai bus labai sunku nuspręsti kas taps „Mis Aukštaitija 2013“. Tai nebus tik paprastas merginų pasirodymas ant podiumo. Renginio metu stengsimės netikėtais posūkiais nustebinti žiūrovus“, – tikino ponia Rasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius