Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mis Pasaulis 2011“ tapo gražuolė iš Venesuelos, Lietuva nepateko į pusfinalį

Sekmadienio, lapkričio 6-osios, vakarą Londono parodų, renginių ir konferencijų centre „Earls Court“ virė aistros – čia vyko kasmetinis grožio konkursas „Mis Pasaulis“, šiemet minintis 60-ąsias metines. Nugalėtojos karūną gavo tik ispaniškai kalbanti 21-erių Ivian Lunasol Sarcos Colmenares.
Naujoji „Mis Pasaulis“
„Mis Pasaulis 2011“ nugalėtoja – venesuelietė Ivian Lunasol Sarcos Colmenares / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Simboliška tai, kad šios merginų iš viso pasaulio dailumo varžybos buvo sumanytos būtent Didžiojoje Britanijoje. Lietuvai konkurse „Mis Pasaulis“ šiemet atstovavo 21-erių Ieva Gervinskaitė.

Viešėdamos Londone merginos ne tik ruošėsi iškilmingam finaliniam vakarui ir „Mis Pasaulis“ titulo įteikimui, bet ir rungėsi dėl kitų titulų: „Mis Paplūdimio gražuolė“, „Mis Topmodelis“, „Mis Talentas“ ir „Mis Sportas“. Lietuvė pateko tarp 11-os geriausiai talentų konkurse pasirodžiusių gražuolių. Tuo, kad I.Gervinskaitė buvo pastebėta, galėjo įsitikinti ir oficialaus „Mis Pasaulis“ tinklalapio www.missworld.com lankytojai, mat svetainėje talentų konkursas buvo iliustruotas būtent lietuvės nuotrauka.

Planuota, kad konkurse šiemet dalyvaus rekordiškai daug grožio karalienių – jos turėjo atvykti daugiau kaip iš 120 šalių, tačiau keletas merginų nepasirodė dėl to, kad nespėjo laiku susitvarkyti kelionės dokumentų.

Papildyta 19.12 val.: Renginį pradėjo garsi britų gatvės šokio grupė „Diversity“. Vėliau abėcėlės tvarka buvo pristatytos 113 konkurse besivaržančių gražuolių. Lietuvos žiūrovai pirmąsyk galėjo išvysti ir mūsų šalies atstovę Ievą Gervinskaitę. Pasipuošusi tamsiai mėlyna suknele su dideliu skeltuku lietuvaitė drąsiai šypsojosi šimtams svečių „Earls Court“ rūmuose ir palaikantiems žiūrovams prie televizijos ekranų.

Papildyta 19.30 val.: Po išankstinio balsavimo pirmauja Venesuela, už jos Puerto Rikas ir Ispanija. Kol kas lietuvės lyderių lentelėje nėra, tačiau viskas dar gali pasikeisti kas akimirką. „Mis Sportas“ tituluota Dominikos Respublikos atstovė. Į aukščiausią turnyro lentelę pakilo Škotijos atstovė. „Mis Paplūdimio gražuole“ tituluota „Mis Anglija“. Salė audringais plojimais pasveikino šviesiaplaukę 22-ejų britę. „Mis Topmodelis“ tapo balta, figūrą išryškinančia suknele konkurso finale vilkėjusi Kazachstano atstovė. Po šių rezultatų paskelbimo Venesuela sugrįžo į pirmąją vietą, antroji šiuo metu – Anglija, o trečioje vietoje – Puerto Rikas.

Teisę ir valdymą Mykolo Romerio universitete studijuojanti I.Gervinskaitė nepateko į „Mis Paplūdimio gražuolė“, „Mis Topmodelis“ ir „Mis Sportas“ finalininkių gretas, tačiau pasižymėjo „Mis Talentas“ konkurse.

Talentų konkurso I.Gervinskaitė nelaimėjo

Papildyta 19.40 val.: Vakaro vedėjai kalbina ir žiūrovus salėje – jų gretose yra merginas iš įvairių šalių palaikanti publika. Atėjo akimirka, kuomet paaiškėjo, kas tapo „Mis Talentu“. Tai buvo bene didžiausia galimybė Lietuvos atstovei – daugybės šokančių, dainuojančių merginų gretose ji įspūdingai atrodė su akordeonu. Būtent I.Gervinskaitės pasirodymo ištrauka buvo pabaigtas filmukas apie vykusį talentų konkursą. Tačiau net tapusi viena iš 11-os finalisčių, I.Gervinskaitė titulo nelaimėjo. Jis atiteko Čilės atstovei. Po rezultatų paskelbimo pirmauja Venesuela, Puerto Rikas, Ukraina. Lietuvos geriausiųjų trisdešimtuke nėra.

Dar viena proga gražuolėms gauti balų buvo konkursas „Grožis su tikslu“. Žiūrovams buvo trumpai pristatyti laimėtojų vykdyti programos „Grožis su tikslu“ projektai. Šiame konkurse sužibėjo Ganos ir Indonezijos atstovės. Programos „Grožis su tikslu“ vykdytų darbų įvertinimas gerokai didesnis nei kitų konkursų, tad būtent jis lems, kurios 15 gražuolių tęs kovą pusfinalyje.

Lietuva į pusfinalį nepateko

Papildyta 19.57 val.: Į pusfinalį pateko Anglija, Škotija, Pietų Afrikos Respublika, Ispanija, Puerto Rikas (kol kas šios šalies gražuolė – konkurso lyderė), Mergelių salos, Filipinai, Ukraina, Venesuela, Kazachstanas, Švedija, Zimbabvė, Italija, Korėja ir Indonezija. Pastarąją, akivaizdu, išgelbėjo „Grožio su tikslu“ rezultatai. Beje, šių metų tendencija – dauguma pusfinalio gražuolių yra tamsiaplaukės.

Užribyje kartu su Lietuva liko ir tokios šalys kaip Rusija, Serbija, Indija, Japonija, Gvatemala ir daugybė kitų.

Papildyta 20.10 val.: Visos konkurso dalyvės pradžiugino spalvingu pasaulio šokių reginiu. Trumpam žiūrovus į savo šalis nukėlė Meksikos, Siera Leonės, Kinijos, Škotijos, Nepalo, Venesuelos atstovės. Parodomąjį šokį šoko ir kaimyninės Latvijos atstovė, kuri taip pat nepateko į pusfinalį. I.Gervinskaitės pirmosiose šokėjų eilėse nebuvo matyti.

Papildyta 20.20 val.: Iš anksčiau atrinktų 15 liko tik 7 gražuolės. Laimė būti didžiajame konkurso finale teko Korėjos, Venesuelos, Anglijos, Filipinų, Puerto Riko, Pietų Afrikos Respublikos ir Škotijos atstovėms. Laidos vedėjo atsitiktinai pakalbintas Puerto Riko gražuolės tėvas graudindamas dukterį sakė: „Mes tave mylim, Amanda“. Vėliau žiūrovai galėjo išvysti pirmojo, prieš 60 metų Londone vykusio, konkurso „Mis Pasaulis“ akimirkas.

Papildyta 20.42 val.: Į sceną žengė „Mis Pasaulis 2010“ amerikietė Alexandria Mills, turinti pabaigti savo kadenciją ir perduoti karūną. Mergina pasidžiaugė turiningais metais ir nepraleido progos pasipuikuoti nauju sužadėtuvių žiedu, papasakojusi, kad mylimasis jai pasipiršo ant Londone esančios Vestminsterio abatijos laiptų. Salėje buvęs jos išrinktasis nusilenkė publikai.

Išrinktoms finalininkėms buvo skirta po 30 sekundžių, per kurias jos turėjo įtikinti komisiją, kad būtent jos vertos karūnos. Akibrokštą pateikė Venesuelos atstovė: angliškai nekalbanti ir nesuprantanti mergina užuot atsakiusi į jai užduotą klausimą išbėrė savo kalbą, tačiau vedėjai apsimetė tarsi nieko neįvyko ir pratęsė šou kalbindami kitas merginas.

Iškilmingo konkurso finalo Londone metu buvo paskelbta, kur vyks 2012-ųjų „Mis Pasaulis“. Pasirodo, kitąmet gražuolės rinksis Ordoso mieste, esančiam Vidinės Mongolijos regione, Kinijoje.

Papildyta 20.58 val.: Buvusio Pietų Afrikos Respublikos prezidento Nelsono Mandelos anūkas konkurso scenoje sveikino visas 113 gražuolių ir perdavė senelio džiaugsmą dėl „Grožis su tikslu“ programos, būtent ja visus artėjančius metus rūpinsis „Mis Pasaulis 2011“ nugalėtoja.

Konkurso rezultatus paskelbė „Mis Pasaulis“ pirmininkė Julia Morley. Antrąja vicemis tapo Puerto Riko gražuolė, pirmąja – Filipinų atstovė. Gražiausia pasaulio moterimi paskelbta Venesuelos atstovė, 21-erių Ivian Lunasol Sarcos Colmenares. Mergina gavusi karūną ne tik verkė iš laimės, bet ir žegnojosi. Šou vainikavo visų gražuolių atliekamas konkurso himnas.

Beje, venesuelietės yra nuolatinės konkurso favoritės, kaip ir indės ar britės. Iki šiol šių šalių atstovės konkursą yra laimėjusios po penkis kartus. Venesuela gražiausios pasaulio moters gimtine tapo jau šeštąsyk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius