Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Misės“ apie Ievos Gervinskaitės šansus Londone: vienas lauke ne karys

Šiemet gražiausia Lietuvos mergina pripažinta Ieva Gervinskaitė savo laimę Londone įvyksiančiame konkurse „Mis Pasaulis“ išmėgins jau lapkričio 6 d. Ankstesnių grožio konkursų „Mis Lietuva“ laimėtojos Gabrielė Martirosianaitė, Daiva Anužytė-Kasiulaitienė ir Vaida Petraškaitė savo įpėdinei linki išlikti savimi, išlikti diplomatiškai ir nenusiminti, jei konkurse nepasisektų – juk laimi ne dalyvaujanti mergina, o šalis...
Ieva Gervinskaitė
Ieva Gervinskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2008 metų „Mis Lietuva“ laimėtoja G.Martirosianaitė I.Gervinskaitei palinkėjo konkurso metu neprarasti savitumo.

„Ji nėra tradicinė mis. Būdama gražuolių apsuptyje, kur dauguma jų nuo ryto iki vakaro dėvi aukštakulnius batelius, vilki suknelėmis, yra priaugintomis blakstienomis, nagais, plaukais ir viskuo, kuo tik įmanoma, Ieva  mieliau renkasi džinsus ir palaidinę ir smagiau jaučiasi būdama be makiažo. Ji yra kitokia – valiūkiška ir energinga. Kalbėjomės prieš jai išvažiuojant į Londoną, aš jai jau palinkėjau daug dalykų, bet labiausiai jai linkiu išlikti savimi, tai – didžiausias privalumas“, – įsitikinusi gražuolė.

Laimi šalis, o ne mergina

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gabrielė Martirosianaitė
Gabrielė Martirosianaitė

Pasak G.Martirosianaitės, sėkmę tokiame konkurse prognozuoja toms šalims, kurios į pasirengimą konkursui investuoja nemažai pinigų ar jį remia, todėl nuliūsti, dar kartą nepatekus į laimėtojų būrelį, nevertėtų.

„Tiek daug skirtingų merginų iš Lietuvos važiavo, bet joms niekada nepavyko patekti į pusfinalį ar finalą. To nepavyko nei Latvijai, nei Estijai, nei kitoms mažoms šalims. Reikia galvoti ne apie Ievą ar Ievos sugebėjimus – Ieva gali daug, mes visi tai jau žinome. Ar daug gali šalis, kurios vardas užrašytas ant juostos, kurią Ieva dėvės konkurse? Konkurse dalyvauja ne žmogus, o šalis. Tai žinant nekyla klausimas, ar Lietuvai yra šansų nugalėti tokiame konkurse“, – nebuvo optimistiška Gabrielė.

Pasak 2008 metų konkurso laimėtojos, kad ir kaip pasisektų lietuvaitei, tautiečiai ją turėtų palaikyti, nes vien pasirodyti pasauliniame konkurse yra didžiulis pasiekimas.

„Visada būna išimčių, todėl tikiuosi, kad Ieva ir bus tokia išimtis. Manau, kad pirmiausia reikia pasirūpinti tuo, kad šioje šalyje mums būtų linksma ir malonu gyventi, o tada pradėti daugiau domėtis grožio konkursais. Mes patys turėtume didžiuotis ta mergina, kuri važiuoja ir kuri atstovauja šaliai. Jei mes ja didžiuosimės ir minėsime geru žodžiu ir rasime už ką ją pagirti, o ne peiksime, tai bus didžiausias laimėjimas, nes mes esame linkę labiau kritikuoti, o ne girti“, – įsitikinusi mergina. 

G.Martirosianaitės teigimu, šio konkurso nauda jo dalyvėms – užmegztos pažintys. Tokiomis pažintimis gali pasigirti ir pati Gabrielė.

„Dar ir dabar, praėjus keliems metams po konkurso, bendrauju su didžiąja dalimi konkurso dalyvių iš įvairiausių pasaulio kampelių. Lankiausi Indijoje ir buvau susitikusi su tos šalies laimėtoja. Konkursas suteikia gyvenimiškos patirties, išmoko bendrauti. Dalyvavimas jame reikalauja daug pastangų, nes didelė našta gula ant vienos merginos pečių. Dėl to dalyvė tampa tik stipresnė, išmoksta už save pakovoti“, – tvirtino G.Martirosianaitė.

BFL/Tomo Lukšio nuotr. /Daiva Anužytė-Kasiulaitienė
Daiva Anužytė-Kasiulaitienė

Svarbiausia – diplomatija

1996 metų „Mis Lietuva“ nugalėtoja Daiva Anužytė-Kasiulaitienė Ievai patarė konkurse stengtis pasirodyti diplomatiškai.

„Linkiu, kad ji gražiai atstovautų Lietuvai ir pasiliktų kitų šalių atstovių atmintyje kaip labai diplomatiška mergina iš Lietuvos. Aš visada noriu merginoms palinkėti, kad važiuodamos jos būtų maksimaliai pasiruošusios, kad viską žinotų apie konkursą, kad būtų užtikrintos, kad padarė viską, kad atstovautų solidžiai ir išdidžiai“, – kalbėjo D.Anužytė-Kasiulaitienė.

Laidų vedėja sutiko su G.Martirosianaitės nuomone, kad norint patekti tarp laimėtojų pačiai konkurso dalyvės šaliai reikėtų skirti daugiau dėmesio pasiruošimui šiam konkursui.

„Ten dalyvauja ne žmogus, o šalis. Todėl ar galima ką nors daugiau komentuoti? Kol mūsų merginos važiuos iš savo pinigų, savų resursų, be jokios komandos, jokio užnugario, tol taip viskas ir atrodys. Mes visos esame gražios konkurso organizatoriams, bet kol pati šalis nebus suinteresuota, tol mes turėsime tokį rezultatą, koks yra dabar. Džiaukimės tuo, kad tiesiog dalyvaujam, galime „pasipiarinti“, – tikino moteris.

D.Anužytė-Kasiulaitienė teigė, kad koks bebūtų rezultatas, I.Gervinskaitei šis konkursas atneš neįkainojamos patirties.

Linki ryžto ir pasitikėjimo savimi

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Mis Lietuva 2009“ pasakojo apie Pietų Afrikoje patirtus nuotykius ir grožio konkurso užkulisių intrigas.
Vaida Petraškaitė

2009 metų „Mis Lietuva“ Vaida Petraškaitė savo įpėdinei palinkėjo neišsenkančio ryžto ir pasitikėjimo savimi. Pasak Vaidos, grožio konkurso nugalėtojomis dažniausiai tampa pasitikinčios savimi, drąsios, viso konkurso metu energijos ir geros nuotaikos neprarandančios dalyvės.

2009 metų „Mis Lietuvos“ teigimu, mes jau dabar turėtume džiaugtis už savo kraštietę, nes mergina buvo pastebėta ir įvertinta talentų konkurse.

„Aš nujaučiau, kad talentų rungtyje jai pasiseks – groti akordeonu sugeba nedaug merginų. Ji sugebėjo išsiskirti ir iš karto buvo pastebėta. Manau, jai ir toliau turėtų sektis“, – teigė V.Petraškaitė.

Mergina mano, kad dalyvavimas šiame pasauliniame renginyje kiekvienai dalyvei ateityje gali suteikti tai, ko jos labiausiai trokšta. „Aš manau, kad ką Ieva norės pasiekti, tą ir pasieks“, – tikino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius