-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Miuziklą „Sunshine on Leith“ Lietuvoje pristatęs Dexteris Fletcheris: „Būčiau kvailas, jei kurdamas neklausyčiau Dalios patarimų“

Aktorius ir režisierius Dexteris Fletcheris šią savaitę Vilniuje surengė vienintelę savo filmo-miuziklo „Sunshine on Leith“ peržiūrą. Portalui Žmonės.lt D.Fletcheris prisipažino, esąs labai laimingas, kad lietuviai galėjo pamatyti šį jo kūrinį.
Dalia Ibelhauptaitė ir Dexteris Fletcheris
Dalia Ibelhauptaitė ir Dexteris Fletcheris / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prieš dvejus metus „Kino pavasaryje“ įvyko mano filmo „Pašėlęs Bilas“ premjera. Filmas buvo sutiktas labai gerai. Teko būti ir šio festivalio komisijos nariu. Šiame kino festivalyje visada tvyro gera aura, o ir kino mėgėjai labai nuoširdūs. Man jūsų šalis ypatinga ne tik dėl Dalios, bet ir todėl, kad čia žmonėms įdomu, ką aš darau. Jaučiuosi ypatingas ir pagerbtas“, – portalui Žmonės.lt sakė D.Fletcheris.  

Lietuvoje vykusios vienintelės filmo peržiūros vakarą šalia Dexterio buvo jo žmona, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, ji džiaugėsi, kad vyro filmas buvo parodytas Lietuvos publikai.

D.Fletcherio pasiteiravus, kiek Dalia prisideda prie jo kūrybos ir ar jis klausia jos patarimų, vyras bėrė gražiausius žodžius savo žmonai.

„Ji visada man padeda, ypač muzikinėje srityje. Niekuo taip nepasitikiu kaip ja, nes ji turi gerą skonį, yra geniali. Būčiau kvailas, jei neklausčiau jos patarimo: kartais prireikia tik trupučio pagalbos, o kartais ir daugiau. Kai abejoju, pradedu mėtytis ir nežinau, kaip elgtis, ji yra tas žmogus, pas kurį einu. Ji nuleidžia mane ant žemės sakydama: „Užsičiaupk ir daryk savo darbą“, – juokėsi D.Fletcheris.

VIDEO: „Sunshine on Leith“ anonsas

Filme-miuzikle „Sunshine on Leith“ pasakojama dviejų škotų karių istorija, kurie grįžta namo į gimtąjį Lito (Leith) miestą iš Afganistano. D.Fletcheris tikisi, kad žiūrovams patiko jo naujausias darbas.

„Filmas yra nuotaikingas, žmonės jį pamėgo kitose šalyse ir jis sulaukė gerų atsiliepimų. Lietuvoje galbūt koją galėjo pakišti kalbos barjeras, tiksliau škotiškas akcentas, kuris yra gana stiprus. Tačiau tai yra muzikinio stiliaus filmas, todėl tikiuosi, kad žmonės suprato ir džiaugėsi“, – atviravo D.Ibelhauptaitės vyras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dexteris Fletcheris
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dexteris Fletcheris

Prakalbus apie įkvėpimą ir kas paskatino jį sukurti šį filmą, Dexteris teigė, kad didžiausias jo įkvėpimas buvo muzika.

„Filme skamba grupės „The Proclaimers“ muzika. Užaugau klausydamasis jų dainų. Man buvo įdomu perteikti šią škotų grupės muziką naujoje erdvėje, kitame laikmetyje ir sujungti su mano pasakojama istorija. Tai padaryti buvo tikras iššūkis, bet kartu ir tikras malonumas“, – Žmonės.lt teigė režisierius.

VIDEO: The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius