Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: gražios moterys – pavojingos sveikatai

Mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad susitikimas su gražia moterimi gali pakenkti vyrų sveikatai, rašo telegraph.co.uk.
Serialas „Biomoteris“
Moteris / TV3 nuotr.

Vos penkias minutes trunkantis susitikimas su patrauklia moterimi vyriškio organizme pakelia kortizolio – streso hormono – kiekį, teigiama Valensijos (Ispanija) universiteto studijoje.

Kortizolį organizmas gamina tuomet, kai žmogus patiria fizinį arba psichologinį stresą. Anot mokslininkų, didelis kortizolio hormono kiekis didina širdies ligų grėsmę.

Mokslininkų atliktame tyrime dalyvavo 84 studentai. Kiekvieno iš jų buvo paprašyta įeiti į kambarį ir jame išspręsti „Sudoku“ galvosūkį. Šiame kambaryje taip pat sėdėjo dar vienas vyriškis ir moteris.

Tuomet, kai moteris išeidavo iš kambario ir jame likdavo tik du vyriškiai, tiriamo savanorio streso lygis nepakildavo. Tačiau tuomet, kai savanoris likdavo kambaryje dviese su nepažįstama moterimi, tiriamojo kortizolio hormono kiekis pakildavo.

Mokslininkai priėjo prie išvados, kad su patrauklia moterimi praleidus vos penkias minutes, daugumos vyrų organizmas ima gaminti daugiau kortizolio.

Nors kai kurie vyrai vengia patrauklių moterų, manydami, kad jos „ne jų nosiai“, dauguma vyrų į tokias moteris žiūri su nerimu ir tai sukelia minėtą hormonų atsaką.

„Ši studija parodė, kad vyrų organizmas ima gaminti daugiau kortizolio vos po 5 minutes trukusio kontakto su jauna, gražia moterimi,“ – teigia mokslininkai.

Teigiama, kad nedidelės kortizolio dozės gali turėti teigiamą poveikį organizmui, nes didina budrumą ir gerina bendrą savijautą. Tačiau per didelės šio hormono dozės gali sustiprinti širdies ligas, diabetą, hipertenziją ir impotenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius