Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mundis: vyrai muša moteris, nes jos tai leidžia (nuotraukos)

Nomedos Marčėnaitės ir Daivos Tamošiūnaitės-Budrės laidoje „Be grimo“ buvo pakviesta rimtai pasikalbėti apie smurtą prieš moteris. Laidos filmavime viešėjęs Edmundas Štenger-Mundis pabrėžė, kad smurtas šeimose vyksta dėl to, kad aukomis tapusios moterys tai leidžia.
Laidos svečias Mundis
Laidos svečias Mundis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Viena iš priežasčių, kodėl vyrai muša moteris, yra ta, kad moterys jiems tai leidžia daryti. Tai aukos apsisprendimo klausimas, – buvo įsitikinęs verslininkas ir dainininkas. – Aš pažįstu moterų, kurios nėra patenkintos savo vyrais – bet ne dėl to, kad prieš jas fiziškai smurtauja, o dėl to, kad vyrai joms neleidžia užsiimti kokia nors veikla, priekaištauja dėl išleistų nedidelių pinigų ir jos su tuo sutinka. Tai lygiai toks pats, tik psichologinis smurtas.“

Tokį vyro pasisakymą išprovokavo laidos vedėja Nomeda, į klausimą, ar kada nors prieš ją vyras buvo pakėlęs ranką, atsakiusi: „Tik pabandytų!“ Mundis dėl smurto šeimose kaltino ir abejingą visuomenę, kuri nekreipia dėmesio į mušamas moteris.

„Jeigu norėsime rasti priežasčių pateisinti smurtaujantį vyrą, būtinai jų rasime, nes greičiausiai jų yra. Bet klausimas, ar visuomenė jį priima ar ne. Priimti – tai reiškia nereaguoti, kai už sienos kaimynas muša savo žmoną, užtraukti užuolaidas ir pasigarsinti muziką“, – sakė Mundis.

Jis prisipažino, kad ne kartą yra įsikišęs į šeimų konfliktus ir gynęs moteris, bet, jo nuomone, tai tik laikinai išgelbėjo moteris nuo smurto. Šoumenas aiškino, kad situacija pasikeistų, jei su smurtaujančiu vyru nebesisveikintų kaimynai, jo nebegerbtų kolegos darbe, o žmonos tokius vyrus paliktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius