Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natalija Martinavičienė pirmą kartą išbandė slidinėjimą: į Italiją vyko su garsiais bičiuliais

Papuošalų kūrėja Natalija Martinavčienė (39) su vyru Sigitu ir draugų kompanija ką tik grįžo iš Italijos. Čia jie mėgavosi kalnais – išvyko slidinėti. Tiesa, Natalija ant slidžių atsistojo pirmą kartą ir sako, kad tikėjosi, jog bus kur kas lengviau. Tačiau įveikusi aukščio baimę ir pramokusi slidinėti, Natalija net neabejoja, kad į kalnus sugrįš dar ne kartą.
Natalija Martinavičienė su vyru Sigitu ir Rasa Arlauskiene
Natalija Martinavičienė su vyru Sigitu ir Rasa Arlauskiene / Asmeninio albumo nuotr.

„Slidinėjimo kelionė buvo mums pirma. Jau ilgą laiką turėjome svajonę išbandyti šį aktyvų sportą, pajausti kalnų orą bei grožį. Dėl įvairiausių priežaščių vis tekdavo atidėti, viena iš jų – jaučiau baimę aukščiui. Tačiau šį kartą buvo gera proga ryžtis, su puikia bičiulių kompanija išbandyti save ir patirti nuotykius“, – 15min pasakojo „Natali de Lyrik“ kūrėja Natalija Martinavičienė.

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė

Prieš išvykstant atostogų papuošalų kūrėja apie slidinėjimą mažai ką žinojo, todėl vietovę išrinko patyrę kompanijos slidnininkai. Ir parinko puikiai – nė vienas neturėjo jokių priekaištų. Draugų kompanija, kurioje buvo ir verslininkė Rasa Arlauskienė bei floristas Mantas Petruškevičius, laiką leido Val Gardena kurorte, Šiaurės Italijoje, Pietų Tirolio Dolomitinės Alpėse.

„Ši vieta puiki tiek pradedantiesiems, tiek jau patyrusiems slidinėjimo mėgėjams. Nuostabus gamtovaizdis, išlikusi austriško stiliaus architektūra, preciziškas aptarnavimas ir puikus maistas – visa tai suteikė komforto, gero poilsio ir atsipalaidavimo nuotaiką šiai išvykai.

Pats slidinėjimo slėnis sukurtas taip, kad kiekvienas atras savo mėgiamas trasas bei poilsio zonas, kurių apstu! Čia gausu pramogų, kurios siūlo atsipūsti po slidinėjimo ir pasimėgauti gamtos grožiu. Niekas nestresuoja, neskuba, atsipalaiduoja ir džiaugiasi buvimu čia. O ir slidininkai labai gerbia vieni kitus, tad visada pagelbėja, yra malonūs ir su šypsenom veide“, – įspūdžiais dalijosi Natalija.

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė su vyru Sigitu
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė su vyru Sigitu

N.Martinavičienės vyras jau turi slidinėjimo patirties, tad su kitais gerai mokančiais bičiuliais rinkosi sunkesnes trasas. O Natalija slidinėjimo subtilybių mokėsi su profesionaliu instruktoriumi.

„Man tai buvo pirmas kartas, todėl nusprendžiau pažvelgti atsakingai ir iš pagrindų pramokti slidinėjimo technikos. Tam reikia profesionalaus žmogaus, todėl didžiąją dalį laiko leidau su instruktoriumi“, – sakė ji.

Ir nors moteris manė, kad slidinėti bus lengviau, atsidūrusi kalne ji suprato, kad yra visiškai priešingai.

„Turiu prisipažinti, tai pasirodė ne taip lengva, kaip maniau. Ir kartais tikrai turėjau nugalėti save, aukščio baimę, išmokti kontroliuoti situaciją, susikaupti. Ne iškart pajaučiau šio sporto malonumą. Šiaindien jau žinau, koks jausmas skrieti nuokalne, kaip smagu įveikti kalno aukštį, kiekvieną kartą nugalėtas iššūkis suteikia pasitikėjimo, džiaugsmo, azarto ir adrenalino skonį. Smagu gyvenime dar patirti pirmus kartus, kažką naujo“, – šypsojosi Natalija.

Asmeninio albumo nuotr./Rasa Arlauskienė ir Natalija Martinavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Rasa Arlauskienė ir Natalija Martinavičienė

Atostogas dar geresnėmis pavertė nedingstanti saulė: „Oras buvo labai puikus, mus lepino saulė ir švelnus oras. Sniego kalnuose pakankamai, tad džiaugiamės šiais privalumais, mėgavomės poilsio valandėlėmis gulėdami ant gultų, skaidriu dangumi ir tyru kalnų oru.“

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė

Natalija Martinavičienė sako, kad nors ir po intensyvios dienos slidinėjimo visi grįždavo pavargę, tačiau rasdavo veiklų, kaip vėl atgauti jėgas.

„Dienos pralėkė neįtikėtinai greit. Nuo pat ryto jau buvome pasiruošę ir išvykdavome į slidinėjimo slėnį, ten praleisdavome didžiąją dienos dalį. Vakare pasimėgaudavome SPA malonumais, o vėliau laukdavo gausi vakarienė viešbutyje. Nuovargis ir aktyvi diena darydavo savo, dienai pasibaigus jausdavomės nuvargę, bet laimingi. Gera draugų kompanija buvo vienas iš malonumų šioje kelionėje – gera nuotaika, pokštai, smagūs pasisėdėjimai. Neveltui sakoma – draugą pažinsi kelionėje. Juolab tai buvo nelengva išvyka, pilna iššūkių ir rekalaujanti kartais susikaupimo.

Šiandien jaučiu, kad kalnai mane užbūrė, labai pamėgau slidinėti, todėl tikiu, kad sugrįšime ten, ieškosime naujų vietų ir labiau susipažinsime su šiuo, naujai atrastu pomėgiu“, – 15min pasakojo Natalija Martinavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius