Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja BTV laida „Spąstai“ – apie gamtos apsaugos inspektorių kovą prieš brakonierius

Apie brakonierių nusikaltimus prieš gyvąją gamtą paprastai sužinome tik iš vienos kitos žinutės Lietuvos žiniasklaidoje.
Spąstai
Spąstai / BTV nuotr.
Temos: 2 Brakonierius BTV

Nedaug informacijos ir apie gamtos apsaugos pareigūnų nuolatinę, dieną ir naktį vykstančią kovą su brakonieriais. Pastarųjų gyvajai gamtai padaromos žalos mastai milžiniški, vertinami milijonais litų. Miškus apraizgiusiose brakonierių kilpose siaubingose kančiose žūva laukiniai žvėrys, į ežerų vandenis apipynusius šimtus kilometrų tinklų kasmet pakliūna šimtai tūkstančių žuvų. Dauguma jų po brakonierių naudojamos žvejybos elektros prietaisais amžiams lieka nevaisingos.

Naujoje laidoje „Spąstai“, kurią Baltijos televizija rengia kartu su Aplinkos ministerija ir regionų aplinkos apsaugos departamentais, žiūrovai pamatys visuomenei nežinomą, unikalią vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuoti brakonierių nusikaltimai prieš gamtą. Laidos herojai - ne brutalūs brakonieriai, o gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, kurių rizikingo darbo momentai dar niekuomet nebuvo rodyti per televiziją.

Laidos autorė žurnalistė Aušra Vercinkevičiūtė įsitikinusi: „Lietuvos visuomenė turi žinoti, kodėl su paprasta meškere ir slieku šiais laikais taip sunku pasigauti žuvį. Visuomenė turi būti nepakanti brakonieriams, naikinantiems tuos, kurie patys negali apsiginti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius