Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujajame M.Martinsono filme vėl vaidins ir muziką kurs A.Mamontovas

Naujajame Honkonge ketinamame filmuoti latvių režisieriaus Mario Martinsono filme japonišku pavadinimu „Amaya“ („Nakties lietus“) vėl vaidins ir muziką filmui kurs žinomas kompozitorius ir atlikėjas Andrius Mamontovas.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai BNS patvirtino pats režisierius. Pirmą kartą A.Mamontovas ir M.Martinsonas bendradarbiavo 2008–aisiais kuriant filmą „Nereikalingi žmonės“.

„Filmas pasakos apie pasikeitimus gyvenime (...) Žmogus, kurį vaidins A.Mamontovas, atvyksta į Honkongą. Jis sutinka šeimos dramą patiriančią moterį, kurią vaidins žymi japonų aktorė Kaori Momoi. Šių dviejų žmonių likimai susipina“, – sakė režisierius.

Paklaustas, kodėl vėl bendradarbiauja su lietuvių atlikėju, M.Martinsonas teigė, kad su A.Mamontovu jam dirbti labai patiko, be to, jie labai gerai vienas kitą suprato.

„Pirmas darbas buvo sėkmingas. Aš jau rašydamas scenarijų galvojau, kad mano filme vaidins Andrius ir K.Momoi (...) Aš esu įsitikinęs, kad jis gali vaidinti“, – teigė režisierius.

Pasak M.Martinsono, norą vaidinti jo filme K.Momoi, dirbusi Akiros Kurosawos filme „Kario šešėlis“, Takashi Miike filmuose „Izo“ ir „Japoniškas vesternas“, Aleksandro Sokurovo „Saulėjė“ ir Robo Marshallo „Geišos išpažintyje“, išreiškė pati.

Aš jau rašydamas scenarijų galvojau, kad mano filme vaidins Andrius ir K.Momoi .

„Šanchajaus festivalyje 2008–aisiais (ten M.Martinsono filmas “Nereikalingi žmonės„ gavo prizus už geriausią režisūrą ir muziką – BNS) ji buvo komisijos narė. Jai labai patiko filmas ir tuomet ji sakė, kad norinti vaidinti mano kitame filme“, – pasakojo latvių kūrėjas.

Pasak jo, „Amayo“ yra bendras latvių ir Honkongo prodiuserių darbas.

„Buvome pateikę paraišką ir Lietuvos kultūros ministerijai, tačiau niekas iš lietuvių nesusidomėjo, o Latvijos vyriausybė šiuo metu neskiria lėšų pilnametražiams filmams“, – tvirtino M.Martinsonas.

Jis teigė, kad filmas kuriamas iš privačių lėšų.
„Amayo“ ketinama pradėti filmuoti Honkonge lapkričio 9 dieną, pats filmavimas užtruks apie 3 savaites.

Premjera planuojama kitų metų gegužę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius