-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas čiuožėjos Isabellos Tobias amplua – Kauno vicemero padėjėja sporto klausimais

Gruodžio mėnesį vizitą į Lietuvą planuojanti dailiojo čiuožimo atstovė, amerikietė Isabella Tobias į prioritetinių savo darbų sąrašą yra įtraukusi vizitą į Kauno miesto savivaldybę, kur aplankys būsimą savo viršininką – laikinosios sostinės vicemerą Stanislovą Buškevičių. Politikas Lietuvos pilietybės siekiančią čiuožėją užimti visuomeninės padėjėjos postą pakvietė pats ir neslepia, jog tai galbūt padės čiuožėjai pasiekti užsibrėžtą tikslą – atstovauti Lietuvai žiemos olimpinėse žaidynėse Sočyje.
Isabella Tobias
Isabella Tobias / Luko Balandžio nuotr.

Su I.Tobias Kauno vicemeras kol kas nėra bendravęs. Apie jos sutikimą tapti padėjėja politikas sužinojo per bendrus sportininkės ir jo pažįstamus.

S.Buškevičius tvirtino mintį pasiūlyti I.Tobias talkinti sprendžiant su dailiuoju čiuožimu susijusius klausimus gvildeno seniai. Paskutinis lašas, lėmęs apsispendimą, buvo paviešinta žinia, jog kartu su lietuviu Deividu Stagniūnu poroje čiuožianti amerikietė turi lietuviškų šaknų. I.Tobias mamos dėdė tvirtina, jog jo senelis gimė ir augo Alytaus apylinkėse.

I.Tobias, kaip ir kitiems dviems S. Buškevičiaus padėjėjams – istorikui Zigmui Tamašausku ir sporto komentatoriui Vladui Janiūnui – atlyginimas nebus mokamas.

Aliaus Koroliovo nuotr./Vicemeras S.Buškevičius išbandė laipiojimo sienelę
Vicemeras S.Buškevičius

Paklaustas, kodėl į padėjėjos vietą jis pasirinko ne Lietuvos čiuožėją, o užsienietę, vicemeras tvirtino norįs sulaukti objektyvių, nešališkų patarimų iš sportininkės, užaugusios šalyje, kur dailiojo čiuožimo tradicijos yra labai gilios.

S.Buškevičius tvirtina būsimai padėjėjai pateiksiąs išbandymų – su lietuvių kalbos egzaminą išlaikiusia I. Tobias jis ketina bendrauti tik lietuviškai. Vicemeras tvirtino mokąs ir rusų, ir anglų kalbą, tik jų nenaudojąs, todėl primiršiąs.

Jis įsitikinęs, kad taip atsitiks ir sportininkei, jei aplinkiniai nepadės ir nebendraus su ja lietuviškai.

Per tarpininkus šiuo metu JAV esanti ir kitą mėnesį į Lietuvą atvyksianti I.Tobias yra pateikusį ir oficialų komentarą.

„Su Deividu gyvendami ir treniruodamiesi JAV, palaikome labai glaudžius ryšius su vietos lietuviais. Mokome čiuožti lietuvių vaikus. Esu profesionali sportininkė, tad puikiai žinau kaip yra siekiama aukščiausių rezultatų. Vienas iš esminių dalykų – sąlygų sudarymas aktyviai sportuoti vaikams nuo mažumės. Tai ne tik ugdo profesionalus, bet sprendžia ir jaunimo užimtumo klausimus. Kvietimas tapti Kauno vicemero padėjėja sporto klausimams suteiks galimybę savo patirtimi dalintis su Kaunu ir Lietuva“, – teigė I.Tobias.

Amerikietė I.Tobias kartu su lietuviu D.Stagniūnu pasaulio čempionate Kanadoje užėmė 15-ąją vietą ir iškovojo olimpinį kelialapį. Tačiau juo negali pasinaudoti, kol neturi Lietuvos pilietybės.

Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius