Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujas Jolantos Leonavičiūtės iššūkis: fitnesą vasarą pakeis Monblanas

Fitnesą pamėgusiai Jolantai Leonavičiūtei tenka griežtai prižiūrėti savo mitybą. Tačiau šią savaitę sulaukusi kvietimo apsilankyti itališko restorano vakarienėje moteris mielai jį priėmė. Šiuo metu jos treniruočių režime – atostogos, todėl valgyti ji gali viską, ko širdis geidžia. O naujas iššūkis – kopimas į Monblaną – jos maisto raciono neapribos iki pat vasaros vidurio.
Jolanta Leonavičiūtė
Jolanta Leonavičiūtė / Luko Balandžio, Vidmanto Balkūno nuotr.

Sostinės Lazdynų rajone įsikūrusiame šeimos restorane „Casa della Luna“ susirinkę svečiai ragavo itališkos virtuvės patiekalų.

Tarp atvykusiųjų – ir Jolanta Leonvičiūtė. Fitnesu susižavėjusi moteris šiuo metu džiaugiasi atokvėpio laikotarpiu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jolanta Leonavičiūtė Lietuvos kultūrizmo, fitneso ir bikinio taurės varžybose
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jolanta Leonavičiūtė Lietuvos kultūrizmo, fitneso ir bikinio taurės varžybose

„Kadangi varžybos baigėsi, tai ir maisto racionas platesnis. Ruošiantis varžyboms turiu valgyti tik daržoves bei garintą mėsą, žuvį be jokių riebalų, prieskonių. Aišku, maistas būna be skonio, bet dėl rezultatų turiu jį pamėgti. Juk su manim dirba treneris, negaliu nuvilti žmonių.

r dabar valgau sveikai, bet kartais pasilepinu ir mažomis nuodėmėmis – leidžiu sau šokolado ar savaitgaliais pyragėlį. Puikiai pažįstu savo kūną ir žinau, ką ir kiek galiu sau leisti“, – šypsojosi Jolanta.

15min ji prisipažino, kad labiausiai pasiilgo vaisių: „Su pavydu žiūrėdavau, kai draugės juos pirkdavo“, – juokėsi ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Leonavičiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Leonavičiūtė

Kadangi sportuodama J.Leonavičiūtė itin kruopščiai prisižiūri, ką valgo – tenka visą maistą gamintis pačiai.

„Virtuvėje sukuosi kas dieną – juk ir sūnui gaminu. Šiaip man patinka gaminti, bet prieš varžybas man tai buvo kaip prakeiksmas. Kiekvieną rytą atsibudus tekdavo ilgai gaminti – kol paruoši mėsą taip, kaip reikia, daržoves, grikius. Dar visa tai į indelius sukrauni ir pasiimi į darbą... Tuo metu galvojau – kaip gerai bus, kai viskas baigsis, ir ryte atsikėlusi galėsiu valgyti tiesiog sūrelį“, – prisiminė Jolanta.

O dabar, kai virtuvėje sukiojasi tada, kada nori, tai ir eksperimentuoti mėgsta: „Kepu įvairius pyragėlius, keksiukus. Eksperimentai pavyksta tikrai skanūs.“

Paklausta apie labiausiai patinkančias virtuves, Jolanta sako vienos negalėtų išskirti: „Aš tiesiog mėgstu skanų maistą. Man viskas patinka, viskas skanu. Sūrio, grietinėlės padažai, triufeliai... Itališka, prancūziška virtuvės patinka, sušius mėgstu.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Leonavičiūtė ir  Adamas Vasgo
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Leonavičiūtė ir Adamas Vasgo

Jolanta savęs dietomis neribos iki vasaros vidurio – tada ji bandys kopti į Monblaną.

„Šis iššūkis reikalaus daug jėgų ir pastangų, tad reikės valgyti daug angliavandenių. Apie jokias sportines dietas čia negali būti nė kalbos“, – kalbėjo ji.

Į vieną aukščiausių Europos kalnų moteris kops kartu su grupe. „Nesu to bandžiusi, čia bus pirmas kartas, – šypsosi. – Įkopti į Monblaną – laimės dalykas. Juk gali ir organizmas sunkiai susitvarkyti su deguonies stygiumi, orai gali sutrukdyti. Bet aš ruošiuosi, laipioju sienomis. Tai nebus bandymas nugalėti kalną. Bandysiu siekti, kad kalnas prisileistų prie savęs. Žiūrėsim, kaip bus. Būsiu laiminga bet kuriuo atveju, kad ir kaip ta kelionė pasibaigtų.“

O po šio nuotykio grįžusi į Lietuvą Jolanta vėl privalės atsisakyti taip mėgstamų vaisių ir pyragaičių – ruošis rudenį numatytoms fitneso varžyboms.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jolanta Leonavičiūtė sužibėjo fitneso varžybose: „Šiandien treneris leido valgyti, ką tik noriu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius