-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas serialas „Kelias namo“ mokys žiūrovus saugoti gamtą (nuotraukos)

Nijolė Narmontaitė, Adrija Čepaitė, Saulius Balandis, Mindaugas Capas, Liubomiras Laucevičius, Ridas Jasiulionis, Dalia Morozovaitė, Šarūnas Banevičius ir daugelis kitų aktorių naujame televizijos seriale „Kelias namo“ narplios ne tik asmeninių santykių, meilės trikampių ir prieštaringų jausmų peripetijas, bet ir atkreips dėmesį į ekologines problemas.
Serialas „Kelias namo“ skatins žiūrovus saugoti gamtą
Serialas „Kelias namo“ skatins žiūrovus saugoti gamtą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prodiuserių kompanija „Videometra“, gavusi Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos aplinkos ministerijos finansinę paramą, nuo vasario 3 dienos pradeda rodyti naują serialą „Kelias namo“. Surinkta profesionalių aktorių komanda seriale rodys mūsų visuomenėje tradicinius konfliktus, kylančius vieniems norint saugoti gamtą, o kitiems į tai numojant lengva ranka.

„Šią vasarą mes su vyru plaukėme baidarėmis upe ir atradome tokį gamtos grožį ir jaukumą, išskyrus tai, ką mes aptikome pakrantėse... Mūsų žmonės nemyli gamtos ir palieka daugybę šiukšlių, – prisiminė viena pagrindinių serialo aktorių N.Narmontaitė. – Todėl galvoju kitais metais imtis žygių, sukviesti būrius žmonių ir valyti tas pakrantes. Bet prie šios problemos sprendimo, tikiu, prisidės ir šis serialas. Labai tikiuosi, kad serialas ras atgarsį ir pasieks žiūrovus.“

Aktorės kuriama Vida, anot N.Narmontaitės, yra „ganėtinai ūkiškas, megztukinio tipo personažas, nereikalaujantis išorinio grožio nei supratimo plačiąja prasme“.

„Aš vaidinu ne tą žmogų, kuris yra už ekologiją, aš sakau: „Na, ko ten veržtis į tą mišką? Ką tie žvėreliai numirs?! Geriau jūs pavalgykit, nesušalkit“ – apie savo vaidmenį pasakojo artistė. – Kai aš pradedu tuo kulkosvaidiniu šnekėjimu kalbėti, matau, kaip tai erzina visus personažus.“

Žiūrint pirmąją serialo „Kelias namo“ seriją, tiek kūrybinė komanda, tiek žiniasklaidos atstovai krizeno ar net nuoširdžiai juokėsi iš aktorių, kuriančių jiems kiek neįprastus personažus, bei jų dialogų.

M.Capas seriale kuria kiekvieną centą, kad ir gamtos sąskaita, taupantį ir pelno bet kokia kaina siekiančio ūkininko vaidmenį. S.Balandis, iki šiol įkūnijęs miestiečius, šįkart žiūrovams rodysis, vilkėdamas paprasto Lietuvos ūkininko drabužius ir vaidins ūkio darbuose paskendusį našlį, besirūpinantį gražuole dukra. Tuo tarpu L.Laucevičius dėl savo personažo – regioninio parko direktoriaus – net buvo priverstas pradėti rūkyti (nors šiaip nerūko).

Serialas „Kelias namo“ ekologines idėjas žiūrovams bandys perteikti pirmadieniais–ketvirtadieniais 19.10 val. per TV3 televiziją nuo vasario 3 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius