Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausiame Rūtos Ščiogolevaitės albume – daina širdies draugui Elvinui ir lopšinė sūnui

Savo kurtų dainų albumą „Tai – gyvenimas. Just life“ pristatanti Rūta Ščiogolevaitė tikina, kad jame yra sudėti 15 kūrybinių metų išgyvenimai bei asmeninės patirtys. Šiame albume, kuris išleistas ribotu tiražu, galima išgirsti dainą dabartiniam Rūtos širdies draugui Elvinui Dandeliui, lopšinę jos sūnui. Į albumą taip pat įtraukta ir atlikėjos tėčio Olego kurta daina.
Rūta Ščiogolevaitė pristatė naująjį savo kūrybos albumą.
Rūta Ščiogolevaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kažkur pristačiau savo albumą, kaip puslapį iš dienoraščio. Viena vertus, tai yra gryniausia tiesa, nes visos dainos, kurias esu parašiusi, yra padiktuotos ir įkvėptos mano asmeninių išgyvenimų. Kita vertus, net jeigu kai kuriuose tekstuose akivaizdžiai galima atpažinti tam tikras mano gyvenimo akimirkas, siūlyčiau į tai labai vienareikšmiškai nereaguoti, nes tos istorijos yra pagražintos“, – apie parašyti dainas įkvėpusius išgyvenimus atviravo Rūta.

Paklausta, kurias dainas įkvėpė romantiški santykiai ir draugystės, moteris neslėpė, kad daugelis jos albumo dainų apie meilę. „Yra tokių tekstų, kur galima pagalvoti, kuriam iš vyrų ji skamba. Kūrinys, skirtas dabartiniam mano draugui, bus pats šviesiausias, nes santykiai dar neaptemdyti jokios karčios patirties, taip pat yra lopšinė vaikui“, – atviravo Rūta.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Rūta `čiogolevaitė
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Šis albumas taip pat išsiskirs tuo, kad ant albumo viršelio nematysime Rūtos pavardės. Garsi moteris tikina, kad pagaliau išsipildė jos sena svajonė – sceniniu vardu palikti tik vardą, o pavardės nebeminėti. Dainas savo vaikais vadinanti Rūta taip pat atskleidžia, kad visi albume skambantys instrumentai įrašyti gyvai – nuo fortepijono iki gitaros.

„Albumas nėra komercinis, jis nebus parduodamas. Galbūt ateityje tai bus suvenyras, o dabar jį tiesiog dovanojame visiems, kuriuos jis domina. Jis išleistas ribotu tiražu“, – teigė atlikėja.

Rūta taip pat pasakojo, kad ruošdama šį albumą stengėsi atsiriboti nuo meninių ir komercinių stereotipų. Atlikėja tvirtina patenkinusi savo norą padaryti kažką taip, kaip ji nori. „Aš nusprendžiau nedaryti jokių muzikinių kompromisų. Gal todėl tai yra laimingiausia mano diena“, – džiaugėsi moteris.

Į albumo pristatymo koncerto vaizdą atlikėja tikina neinvestuosianti nieko, tik pasirūpins, kad pati neišeitų į sceną bet kaip. „Nenoriu, kad vaizdas atitrauktų dėmesį nuo muzikos. Vengiu šou, nors nesu prieš jį. Noriu, kad žmonės matytų švarią sceną ir kaip yra grojama muzika“, – aiškino Rūta.

Dažnai stipria moterimi vadinama atlikėja Žmonės.lt prisipažino, kad labiau vertina santykius su antrąja puse, o ne su draugais. „Man yra svarbus santykis su antrąja puse, kad jis būtų draugas. Tačiau aš tikrai turiu daug gerų draugų. Su Rosita Čivilyte mus sieja ypatingas ryšys,  ji žino visas mano paslaptis, bet mes niekada nebuvome kavos draugės“, – juokėsi Rūta.

Paklausta, kaip tiek laiko išvengė skandalų, atlikėja nusijuokė girdėjusi, jog vienas skandalas jau kuriamas. „Skandalų išvengti įmanoma tik tada, kai tu sugebi taip patikti žiniasklaidai, kad ji skandalų ir nekabina“, – neabejojo Rūta.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Rūtos `čiogolevaitės dainų albumas
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Rūtos Ščiogolevaitės dainų albumas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius