-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujausias iššūkis Andriui Bialobžeskiui – filosofiško venerologo vaidmuo

Vienas garsiausių teatro bei televizijos aktorių Lietuvoje Andrius Bialobžeskis šiuo metu daugiausia būna vienoje Vilniaus klinikoje, filmuodamasis naujajame TV3 seriale „Rezidentai“. Nors aktoriaus patirties bagažas itin didelis, mediką jis vaidina pirmą kartą gyvenime. Ir ne bet kokį, o vis pasineriantį į gyvenimo filosofiją jautrų geraširdį, tiesa, kartais neabejingą taurelei, venerologą Viktorą Hugo Poplavskį.
Andrius Bialobžeskis
Andrius Bialobžeskis / TV3 nuotr.

Komiško medicinos serialo siužetas TV3 žiūrovus pirmadienio–ketvirtadienio vakarais nukelia į vieną ligoninę, kurios personalo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, čionai atvykus dirbti keturiems ką tik studijas baigusiems medikams. Gydytojai, seselės, pacientai ir jų lankytojai į kurioziškas situacijas įtraukia visus, taip pat ir televizijos žiūrovus.

A.Bialobžeskis pripažįsta – nors seriale vaidina gydytoją, daug svarbiau jam atskleisti personažo žmogiškąsias savybes, o ne tam tikrus medicininius niuansus. O venerologas Viktoras yra iš tiesų įdomi asmenybė – jautrus, mėgstantis linksmybes, gyvenimo prasmės paieškose paskendęs vyras. 

Nesvarbu kokį vaidmenį – teigiamą ar neigiamą – kuria aktorius, jam svarbiausia įsigilinti į personažo pasaulėžiūrą, charakterį, suvokti, kodėl jis toks. „Mano toks darbas – įtikinamai suvaidinti, tad įsijausti turiu į visus savo personažus – blogiečius, geriečius, girtuoklius, blaivininkus. Bandai prieiti prie visų, bandai ieškoti tų žmogiškųjų pusių, stengies suprasti personažą, kaip, kodėl, kas jam nutiko, dėl ko jis toks. Serialas gali būti medicininis, gali būti kriminalinis, vis tiek visada svarbiausia žmogus, santykiai, emocijos“, – samprotauja aktorius.

Ar neslegia ligoninės atmosfera? „Tikrai ne. Ar jūs matėt kaip mūsų filmavimo aikštelė – Baltijos Amerikos klinika – atrodo? Ten labai patogu ir prašmatnu, tai mums tikrai smagu čia dirbt“, – pasakoja A. Bialobževskis.

TV3 serialas „Rezidentai“ subūrė puikią kūrybinę komandą, kurioje – režisierius Alvydas Šlepikas, aktoriai Džiugas Siaurusaitis, Ramūnas Rudokas, Daiva Rudokaitė bei kiti, ir televizijos bei teatro naujokai – Justina Žiogaitė, Saulius Baltrūnas.

Kaip patyręs aktorius vertina televizijos naujokų darbą? A.Bialobžeskis sako, kad jo personažui susidurti su jaunąja karta pagal scenarijų tenka retai. „Daugiausia man tenka vaidinti su Džiugu Siaurusaičiu. Jį aš labai gerai pažįstu, dirbti su juo man lengva. O jis ne toks jau ir jaunas“, – sako juokdamasis aktorius.

Pirmo lietuviško komiško medicinos serialo likimą nulems TV3 žiūrovai. Nuo rugsėjo 1 dienos bus parodytos pirmos septynios „Rezidentų“ serijos. Žiūrovai savo nuomonę ir vertinimus galės pareikšti vaizdo žinių portale „Žinios.lt“. Jeigu žiūrovų vertinimai bus palankūs, kūrybinė komanda vėl kibs į darbus ir toliau filmuos serialą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius