Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujo baro Vilniuje atidarymas sudomino būrį žinomų žmonių

Vilniaus senamiestyje trečiadienio vakarą pristatytas naujas, šiuolaikiškas baras ir autentiškas vyno rūsys, kuriame išlikę senieji sostinės akmenys ir plytinių arkų skliautai. Atidarymo nepraleido ir būrys žinomų žmonių.
Martynas Tyla, Neringa Zeleniūtė, Saugirdas Vaitulionis, Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas
Martynas Tyla, Neringa Zeleniūtė, Saugirdas Vaitulionis, Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Renginio vakarą svečiai fotografavosi prie originalios „Selfstation“ ir Jurgos Malakauskaitės raudonos vonios instaliacijos, kurios ledo kompozicija pasirūpino „Ledo menas“. Aplinką papuošė floristikos virtuozo Manto Petruškevičiaus parinktos gėlės. Muzikinę atmosferą kūrė roko džentelmenas Justinas Jarutis.

Vakarėlyje apsilankė mados verslo atstovai – dizainerė Ramunė Piekautaitė su vyru verslininku Kęstučiu Verslovu, Rimantas Perveneckas su žmona Vilija, Vaidas ir Andrius Jankauskai, muzikos pasaulio atstovai – Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė, komunikacijos specialistas bei renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis, gero maisto ir restoranų žinovė Urtė Mikelevičiūtė. Viešbučio šeimininkus taip pat sveikino Izraelio, Japonijos, Švedijos, Moldovos, Olandijos ambasadoriai ir daugelis kitų svečių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo svečiai

Ne tik viešbučio klientai, bet ir į barą užsukę miestiečiai galės leisti vakarus prie vitrininių langų, atveriančių senamiesčio panoramą senąją Rotušę, Šv. Kazimiero bažnyčią, arba elegantiškoje terasoje, kurioje neerzina tiesioginiai saulės spinduliai.

Naujajam barui vadovauja Tomas Simonaitis, 4 pastaruosius metus kūręs „Kempinski“ viešbučio baro meniu, o anksčiau aktyviai generavęs Klaipėdos viešbučio „National“ airiškos aludės baro veiklą. T. Simonaitis šypsodamasis atskleidžia, kad į „Astoriją“ jį ir atviliojo džinas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo svečiai

Jis pasakojo, kad lankytojams ketina pristatyti ne tik tradicinių, bet ir originalių, neįprastų skonių džinus, kuriuose jaučiami ir rožių, baltojo pipiro, arbatos, pipirmėtės, serbento, miško žolelių ir šaknelių ar net ispaniško kumpio poskoniai.

„Baro meniu norime pristatyti, papasakoti svečiams ir istorinius miesto įvykius, įtraukėme 100-mečio senumo nuotraukas“, – pasakojo T.Simonaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo akimirka

Autentišką senojo Vilniaus istoriją nuo šiol galima bus pajusti ir unikaliame vyno rūsyje. Jo vyno kortą sudarė profesionali sertifikuota vyno žinovė Jolanta Smičienė.

„Tai unikali istorinė Vilniaus vieta su savo paslaptimis ir mistine aura, – sakė J. Smičienė. – Stengėmės rūsį įrengti kaip įmanoma šviesesnį, atviresnį. Tikiu, kad rūsio svečiai jausis labai jaukiai. Čia rengsime edukacinio pobūdžio renginius, degustacijas, vyno ir maisto derinimo vakarienes.

Rūsyje turėsime košerinį vyną iš Izraelio, biodinaminį vyną iš Pietų Afrikos. Taip pat vyną iš mažiau žinomų vyndarystės kraštų, tokių kaip Slovėnija, Portugalijos Alantežo regionas. Retų, mažai žinomų indigeninių vynuogių vynas taip pat bus mūsų rūsio lentynose. Atsirinkome vieną geriausių Šampanės vynuogių augintojų šampaną iš Mesnil sur Oger kaimelio. Žodžiu, stengėmės atsirinkti asortimentą, atitinkantį pasaulines vyno madų tendencijas. Žinoma, klasika išlieka.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baro atidarymo akimirka

„Radisson Blu Royal Astorija“ yra apsistoję didžiųjų pasaulio valstybių vadovai, pavyzdžiui, George‘as W. Bushas. Čia viešėjo roko muzikantai, tarp jų – Marilynas Mansonas ar Holivudo žvaigždės, net ir pats Džeimsas Bondas – šviesaus atminimo seras Rogeris Moore‘as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius