Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo TV sezono staigmenos

Prasidėjęs naujasis Lietuvos televizijų sezonas pažėrė smagių staigmenų. Vieni TV veidai šiemet ėmėsi veiklos, kurios niekada nebandė, kiti grįžo prie to, ką geriausiai moka. Universalumas – viena svarbiausių televizininkų savybių?
Rūta Mikelkevičiūtė
Rūta Mikelkevičiūtė. / Žygimanto Baryso nuotr.
Ligita Juknevičiūtė
Ligita Juknevičiūtė

Ligita Juknevičiūtė: „Dirbti eteryje geriau nei montuoti laidą“

Garsi žurnalistė Ligita Juknevičiūtė per dvidešimt darbo metų žiniasklaidoje buvo ir laidos vedėja, ir reporterė, ir net redaktorė. Neseniai 39 metų moteris sulaukė BTV kvietimo grįžti į eterį su laida „Atvirai su žvaigžde“. Ligita sako, kad su šiuo pasiūlymu sutiko per daug nedvejodama, ir šypteli, jog nuo šiol užsiima nauja sena veikla.
„Dirbti eteryje man ne naujiena. Per savo praktiką vedžiau ne vieną televizijos laidą. Šį kartą pasiūlymas mane sugundė dėl to, kad galėsiu daryti tai, ką geriausiai moku, – kalbinti žmones. Svarbiausia, nereikės montuoti laidos. Matau tik teigiamus naujos veiklos aspektus“, – šypteli pašnekovė. Tiesa, ji neišsižada darbo už kadro ir sako, kad jei pasiilgs, vėl padirbės kitoje ekrano pusėje.
Naujoji BTV laida „Atvirai su žvaigžde“ bus klasikinis pokalbių šou, kuriame Ligita kalbins garsius Lietuvos žmones. Anot projekto vedėjos, pašnekesiai bus ramūs, nuoširdūs.

Oksana Pikul
Oksana Pikul

Oksana Pikul: „Vesti laidą buvo mano svajonė“

Dainininkė, šokėja, laidos vedėja, makiažo specialistė – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi populiarumo nestokojančios eterio žvaigždės Oksanos Pikul. Naująjį LNK sezoną merginai atsirado kaip niekada daug veiklos. Pirmiausia ji tapo projekto „Kviečiu šokti“ dalyve ir su partneriu Jevgenijumi Bavtuto jau demonstruoja viražus ant parketo. Be to, kartu su humoristu Karoliu Sakalausku pradėjo vesti gandų šou „Kažkas atsitiko“. Mergina neslepia, kad tapti laidos vedėja buvo viena didžiausių jos gyvenimo svajonių.
„Aš – maksimalistė ir stengiuosi iš gyvenimo paimti viską, ką jis siūlo. Nors esu dieninio skyriaus studentė ir suprantu, kad laikas ne mano sąjungininkas, mielai priėmiau abu pasiūlymus – tiek dalyvauti šokių projekte, tiek vesti laidą „Kažkas atsitiko“. Atiduosiu visas jėgas ir sieksiu geriausio rezultato“, – žada Oksana.
Projekte „Kažkas atsitiko“ pasakojama apie pramogų pasaulio atstovų pakilimus ir nuopuolius. Įdomu tai, kad Oksana pati buvo panašaus pobūdžio laidų herojė, bet dabar perėjo į kitą barikadų pusę. Pašnekovė tikina, kad dėl to jokių vidinių prieštaravimų nejaučia. Priešingai – jai bus įdomu pateikti karščiausias naujienas apie savo kolegas.

Marius Jampolskis
Marius Jampolskis

Marius Jampolskis: „Ir vėl pirmasis kartas“

Aktorius Marius Jampolskis – tikras televizijų numylėtinis. Vaidina serialuose ir dainuoja, veda loterijas. Pasirodo, šiemet jis turėjo dar vieną „pirmą kartą“ žydruosiuose ekranuose. Marius dar nė karto nevedė muzikinio projekto, o šiemet tokią galimybę jam suteikė LNK televizijos šou „Lietuvos daina“ kūrėjai. Kuo taip susižavėjo aktorius, kad vėl pasiryžo tapti eterio veidu?
„Muzika – mano silpnybė, aistra. Ji – mano gyvenimo dalis. Nesvarbu, ar vesti muzikinį šou, ar jame dalyvauti, tai savaime jau yra prioritetas“, – sako pašnekovas.
Ir tai ne vienintelis televizijos suteiktas impulsas naujai veiklai. Štai po „Žvaigždžių duetų“ Marius ir toliau dainuoja kartu su Irūna Puzaraite. „Dainavimas man teikia be galo daug malonumo, įspūdžiai patys geriausi. Besibaigiant „Žvaigždžių duetams“ liūdėjau, kad mūsų bendradarbiavimas su Irūna netrukus nutrūks. Laimė, paaiškėjo, kad niekas nesibaigia – koncertuojame toliau ir labai dėl to džiaugiuosi“, – šypteli 32-ąjį gimtadienį neseniai šventusi TV žvaigždė.

Rūta Mikelkevičiūtė: „Naujasis amplua gadina sveikatą“

Kasmet po naujieną! Matyt, tokiu šūkiu per gyvenimą žengia žurnalistė ir laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Pernai ji sėkmingai debiutavo kaip pokalbių šou vedėja (šis projektas žiūrimiausių laidų dešimtukuose kone kas savaitę patekdavo tarp pačių populiariausių, – aut. past.), o dabar visus stebina kaip lanksti ir plastiška „Kviečiu šokti“ šokėja.
Rūta neslepia šokti pasiryžusi dėl to, kad troško naujos avantiūros. Bent jau kol kas laidų vedėjai puikiai sekasi. Televizijos žiūrovai palaiko savo dievaitę, o šokių projekto komisija negaili gražių žodžių. Viskas būtų gerai, tik viena bėda – dėl šokių atsinaujino seni negalavimai. „Iš prigimties turiu labai jautrius raiščius, kurie vis nusilpsta, ir ima varginti skausmai. Po intensyvių treniruočių vieną vakarą grįžusi namo taip juos pasitempiau, kad koja sutino kone dvigubai, negalėjau net paeiti“, – guodžiasi Rūta. Vis dėlto ji nepraranda optimizmo ir tikisi, kad trauma nesutrukdys sėkmingai šokti.

Genutė Žalienė
Genutė Žalienė

Genutė Žalienė: „Man vis tenka nerimti vaidmenys“

Gana netikėtas vaidmuo televizijoje buvo patikėtas mados žurnalistei Genutei Žalienei. Moteris buvo pakviesta prisidėti prie laidos „Žvaigždžių klubas“ komandos. Bet... netapo šou vedėja, o buvo pastatyta prie televizijos studijoje įrengto baro. Išpuošta kaip lėlė dalina gėrimus susirinkusiems svečiams ir televizijos žiūrovams. Kartais netikėtai užduoda kokį nors klausimą. Panašu, kad šis amplua tikrai nežeidžia simpatiškosios Genutės.
„Specialiai žaismingų vaidmenų televizijoje nesirenku. Paprasčiausiai taip nutinka, kad man tenka nerimti amplua. Kita vertus, juk toks ir yra pramogų pasaulis – nerimtas ir žaismingas“, – nuomone dalijasi moteris.
Darbas televizijoje – nepagrindinė G. Žalienės veikla. Ji kuria drabužių kolekciją, kurią pristatys šių metų pabaigoje. Be to, tapo interneto portalo olialia.lt vyriausiąja redaktore.

Viganto Ovadnevo nuotr./Skirmantas Valiulis
Viganto Ovadnevo nuotr./Skirmantas Valiulis

Eksperto komentaras
Skirmantas Valiulis, fotografijos, kino ir televizijos kritikas

„Ką pasiūlė žiūrovams televizijos? Nieko nauja, dar daugiau pramogų. Nemanau, kad tai blogai, bet pramogos neturėtų būti lyg pagal vieną kurpalių. Mano galva, šiuo metu Lietuva per daug „serga“ šokiais.
Man patiko, kaip per TV3 sezono atidarymą kalbėjo Kristupas Krivickas: jis pareiškė, kad kanalas, kuriame dirba, bus tikras publicistikos centras. Tai įdomu, kadangi TV3 sutelkė tikrai gerą publicistų komandą.
Kalbant apie pačius laidų vedėjus, daugelis vis teigia naująjį sezoną sužibėsią nauju amplua. Dažniausiai tokie teiginiai tebūna akių dūmimas. Juk kai televizijoje sakoma, kad istorijos tikros, paprastai viskas būna išgalvota.
Ar turi televizijos žmogus būti universalus? Tikrai taip. Manau, geriausias pavyzdys yra Marijonas Mikutavičius, jis – ir puikus žurnalistas, ir publicistas, ir laidų vedėjas. Dargi puikiai dainuoja. Manau, universalumu jis lenkia net ir Arūną Valinską.“

Klausimas
Kaip vertinate TV pasaulio garsenybes? Ar jus džiugina, kad televizininkai stengiasi būti kuo originalesni?

TV žiūrovų nuomonės
Aleksas Ambraškevičius, rinkodaros vadovas (23 m.)

„Nors nesu kasdienis televizijos stebėtojas, naujo TV sezono tikrai laukiau. Man ypač buvo smalsu, ką parengs TV3 televizija, kadangi būtent iš šio kanalo visada sulaukiu tų laidų, kurios mane pradžiugina. Manau, ir patys televizijos veidai labai prisideda prie šaunaus kanalo įvaizdžio.
Mano nuomone, TV garsenybės kasmet stengiasi būti vis kitokios, naujesnės, įdomesnės. Tai sveikintina, nes žiūrovui nebūna nuobodu į jas žiūrėti. Televizininkai privalo būti universalūs ir išradingi.“

Mantas Levanaitis, šokėjas (23 m.)

„Nežiūriu televizoriaus taip dažnai, kad tie patys veidai, rodomi ekrane, nusibostų. Man įdomų žmogų visada smagu stebėti. Aišku, būna, kartais pasitaiko ir erzinančių momentų. Pavyzdžiui, kai laidos vedėjai nesugeba pašnekovų nukreipti reikiama linkme ir šie šneka vien tam, kad šnekėtų. Lietuvos televizijų pokalbių laidose dažnai taip pasitaiko.
Ar man patinka stebėti šokančius ar dainuojančius TV laidų vedėjus? Manau, žmogui geriausia daryti tai, ką jis sugeba geriausiai. Juk nėra tokio, kuris sugebėtų viską atlikti idealiai. Man labiau patinka stebėti profesionalus.“

Aurelija Suslovaitė, dantų technikė (26 m.)

„Televizorių žiūriu daugiausia porą vakarų per savaitę, todėl nespėju atsižiūrėti į visus eterio veidus. Mane stebina ir prajuokina tie, kurie pernelyg išsišoka netinkamose vietose. Kaip, pavyzdžiu, sekso ekspertė Milda Bartašiūnaitė. Manau, televizija įpareigoja, todėl ten dirbantys žmonės turi būti išprusę, išmanyti savo darbą, mokėti užsienio kalbas.
Televizininkai įvairiuose šokių ar dainų projektuose turėtų mėginti jėgas tik tuo atveju, jeigu iš tiesų turi tokių gabumų. Gal tada ir aplinkinius nustebintų ar sužavėtų, antraip tie jų naujieji amplua kelia šypseną...“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius