Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neda Malunavičiūtė pristato savo išprotėjusį trio „Exlex“

Lietuvos džiazo dainininkė, fleirininkė Neda Malunavičiūtė jau beveik pusmetį pluša prie naujo projekto – kartus su dviems muzikantais moteris įkūrė muzikinį trio „Exlex“. Netradicinių idėjų nestokojantis trio ketina nuo rudens šturmuoti koncertų sales.
Neda Malunavičiūtė
Neda Malunavičiūtė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Trio „Exlex“ be Nedos sudaro kadaise televiziniuose talentų konkursuose šmėžavęs perkusininkas Tomas Dobrovolskis ir džiazo saksofonistas Vytautas Labutis. Pirmą kartą šia sudėtimi grupė pasirodė vasario mėnesį Latvijoje, Rėzeknės mieste.

„Latviai norėjo ko nors netradicinio, todėl mus ir pasikvietė. Labai gerai pasisekė šis koncertas, todėl nusprendėme kartu dirbti ir toliau“, – patikino N.Malunavičiūtė. Pirmąjį pasirodymą Lietuvoje trio surengė šį pirmadienį Plungės rajone esančiame Pakutuvėnų miestelyje.

Dainininkės teigimu, trio pasirinktas pavadinimas „Exlex“, išvertus iš lotynų kalbos reiškia „nepavaldus įstatymams“ – būtent tokia ir yra trio kuriama muzika.

„Mūsų muzika – neapibrėžta: daug ritmo, daug improvizacijos. Yra ir džiazo, ir meditacinės muzikos – toks visiškai „kreizovas“ projektas. Neaišku, į kokius rėmus telpa ši muzika. Mes grojame muziką taip, kaip ją suprantame“, – apie savo grupės atliekamą muziką kalbėjo Neda.

Pasak N.Malunavičiūtės, scenoje trio surengia improvizuotus pasirodymus – keičiasi muzikos instrumentais, čia skamba ne tik balsas, fleita, saksofonas, klavišiniai, bet ir neįprasti instrumentai.

„Tomas groja visokiais mušamaisiais, bliūdais, akvariumais, variniais gaubliais, perkusija, kuria elektroninę muziką, o Vytautas – saksofonu, barškalais, dūdelėm...“ – vardijo Neda.

Moters teigimu, šiuo metu trijulė intensyviai pluša įrašų studijoje. „Įrašinėjame, kad būtų ką parodyti kas mes tokie esame“, – patikino pašnekovė, su trio aktyviau koncertuoti ketinanti nuo rudens.

Šiuo metu N.Malunavičiūtės vasara kupina ne minčių apie keliones ar poilsį, bet repeticijų ir darbo įrašų studijoje, koncertų su projektu „Meilės trikampis“ (kolegomis Olegu Ditkovskiu ir Kostu Smoriginu). N.Malunavičiūtės vasariškų pasirodymų šiuo metu laukia Nida, Palanga, Birštonas, Druskininkai, Šešuolėlių dvaras.

„Atostogos? Jei yra kelios laisvos dienos, tai ir yra atostogos. Važiuoti kažkur nesiruošiu, nes nėra kada – reikia repetuoti, dirbti“, – šypteli dainininkė.

VIDEO: trio exlex--- jeruzale

 

VIDEO: trio exlex - "misty origami"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius