-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neklaužados keliuose mynė teismo slenkstį

Per pastarąsias savaites vienas po kito vyko teisminiai procesai, kuriuose buvo svarstomi Lietuvos garsenybių padaryti pažeidimai keliuose. Teisėsaugos pareigūnai skaičiavo jų nuodėmes ir skyrė atitinkamas nuobaudas.
Donatas Montvydas
Donatas Montvydas / V. Ovadnevo nuotr.

Donatas Montvydas (23)
Teismo salėje jautėsi nejaukiai

Garsus dainininkas ir TV3 projekto „Šok su manimi“ dalyvis D. Montvydas praėjusios savaitės viduryje teismo salėje atsidūrė dėl to, kad užginčijo kelių policininkų priimtą sprendimą: vaikinas nesutiko su Vilniaus patrulių surašytu protokolu, kuriame teigiama neva Donatas sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui. Atlikėjas, į teismo posėdį atvykęs su savo vadybininku Martynu Tyla (38), nebuvo kalbus. „Natūralu, kad teismo salėje Donatas jaučiasi nejaukiai. Nieko malonaus čia nėra, – kalbėjo dainininko vadybininkas. Mes užginčijome policininkų sprendimą ir dabar lauksime teismo nutarties, kuri bus paskelbta po kelių savaičių.“

T. Kapočiaus nuotr./Andrius Kandelis
T. Kapočiaus nuotr./Andrius Kandelis

Andrius Kandelis (29)
Į teismą – kovoti su policininkais

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismo slenkstį mynė garsus šokėjas A. Kandelis. Vyras už vasarą padarytą pažeidimą kelyje prarado vairuotojo pažymėjimą. Šokėją sulaikiusių policininkų įsitikinimu, Andrius vairavo chuliganiškai. Tačiau scenos artistas manąs kitaip ir nesutinka su jam skirta bauda. „Vairuotojo pažymėjimą iš manęs atėmė ne už chuliganišką vairavimą, o už paprasčiausio posūkio nerodymą: persirikiuodamas iš vienos eismo juostos į kitą, pamiršau jį parodyti. Nemanau, kad bauda yra teisinga, todėl kreipiausi į teismą“, – praėjusią savaitę portalui alfa.lt sakė A. Kandelis. Ar teismas pasigailės šokėjo ir panaikins 600 litų baudą bei draudimą vairuoti automobilį, paaiškės lapkričio pradžioje.

V. Ovadnevo nuotr./Deividas Meškauskas
V. Ovadnevo nuotr./Deividas Meškauskas

Deividas Meškauskas (23)
Baudą sumokėjo „dėl šventos ramybės“

Nemalonumų su policija turėjo šokėjas D. Meškauskas. Skubėdamas į renginį, jis esą viršijo leistiną greitį ir už tai nubaustas policijos pareigūnų. Tačiau vėliau vaikinas užginčijo tokį sprendimą. Šioje istorijoje visi taškai ant „i“ buvo sudėti praėjusią savaitę: Deividas nusprendė nesipykti su policininkais ir sumokėjo 720 litų baudą.  „Manau, esu drausmingas vairuotojas. Ir tąsyk neviršijau  tiek daug greičio, kaip teigė pareigūnai, tačiau nusprendžiau neieškoti teisybės. Baudą sumokėjau dėl šventos ramybės“, – atviravo D. Meškauskas.
Vaikinas vairuotojo pažymėjimą turi jau penkerius metus. Per tiek laiko jis vos kelis kartus pakliuvo į policininkų akiratį. „Tai buvo tik smulkmenos. Visuomet stengiuosi vairuoti automobilį vadovaudamasis Kelių eismo taisyklėmis, segiu saugos diržus. Aišku, kartais netyčia padarau nedidelių pažeidimų, bet taip nutinka ne man vienam, o daugeliui“, – atsiduso D. Meškauskas.

Juos irgi drausmino policija

Jono Staselio nuotr./Daina Bilevičiūtė
Jono Staselio nuotr./Daina Bilevičiūtė

Daina Bilevičiūtė (46)
Netekus vairuotojo pažymėjimo, nedingo noras girtauti

Skandalinga visuomenės veikėja D. Bilevičiūtė išgarsėjo ir dėl vairavimo kelyje. Gaila, bet ne iš gerosios pusės... Policijos pareigūnai ne sykį moterį baudė už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pastarąjį kartą Daina vairavo išgėrusi, todėl teismas nutarė atimti iš jos vairuotojo pažymėjimą. Dabar renginių organizatorė ir vokalo mokytoja priversta bičiulių prašyti ją pavėžėti arba naudotis viešojo transporto paslaugomis. „Nieko, aš jau pripratau... Kartais draugai mane paveža. Prisipažinsiu: nuo tada, kai nebegaliu vairuoti automobilio, man tik dar labiau norisi vaišintis alkoholiniais gėrimais. Po tokios nuobaudos tikrai nedingsta noras. Kai nereikia vairuoti, gali sau ramiai baliavoti“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo D. Bilevičiūtė.
Paprašyta išsakyti nuomonę apie kelių policininkus, visuomenės veikėja nevynioja žodžių į vatą: „Manau, yra įvairių pareigūnų. Man labai nepatinka tokie policininkai, kurie su tavimi bendrauja nemandagiai, tarsi su baisiausiu nusikaltėliu. Tada aš, inteligentė, imu nervintis, tampu agresyvesnė. Štai taip ir kyla konfliktas. Tačiau yra pareigūnų, kurie viską išsako ramiai. Su tokiais lengva rasti bendrą kalbą.“

V. Ovadnevo nuotr./Modestas Pitrėnas
V. Ovadnevo nuotr./Modestas Pitrėnas

Modestas Pitrėnas (36)
Teismas jo nepasigailėjo

Kultūros elito atstovas, Latvijos nacionalinės operos vyriausiasis dirigentas M. Pitrėnas mėgsta smarkiau nei leidžiama spustelėti akceleratoriaus pedalą. Jis ne sykį pažeidė Kelių eismo taisykles ir dėl to buvo nubaustas. Bene didžiausią pažeidimą vyras padarė prieš metus, kai net 61 km /val. viršijo leistiną greitį. Tąsyk teismas M. Pitrėno nepasigailėjo: dirigentui skyrė 1 200 litų baudą ir du mėnesius uždraudė vairuoti automobilį.

Juliaus Kalinsko (15min.lt) nuotrauka/Aivaras Stumbras
Juliaus Kalinsko (15min.lt) nuotrauka/Aivaras Stumbras

Aivaras Stumbras (27)
Rekordininkas

Rekordininku galima pavadinti Ingos Stumbrienės (26) vyrą Aivarą. Tiesa, rekordų jis siekia ne sporto arenoje, o kelyje. Šių metų viduryje paaiškėjo, kad A. Stumbras mažiausiai 33 kartus pažeidė Kelių eismo taisykles. Už tai teismas įpareigojo vyrą tris mėnesius nevairuoti transporto priemonės, o žurnalistai jį praminė kelių ereliu.

Gedmanto Kropio nuotr./Arūnas Sakalauskas
Gedmanto Kropio nuotr./Arūnas Sakalauskas

Arūnas Sakalauskas (48)
Apdaužė 10 automobilių

Į vieną iš skandalingiausių eismo įvykių pateko garsus Lietuvos aktorius A. Sakalauskas. Pernai jis, būdamas neblaivus (alkoholio matuoklis rodė 2,2 promiles alkoholio!), apdaužė net dešimt automobilių. Vėliau vykusiame teismo posėdyje Arūnas nesiginčijo su teisėsaugos pareigūnais ir atsiprašė už padarytą avariją. Teismas aktoriui skyrė 4 200 litų baudą ir net trejus metus uždraudė vairuoti automobilį. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius