-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerijus Juška: „Man nereikia išsirengti iki pusės ar ką nors bjauriai išvadinti, kad parodyčiau, kas esu“

Žinomas baleto artistas Nerijus Juška šiuo metu priverstas laiką leisti už scenos ribų – dėl sudėtingos kelio sąnario traumos ir kelio girnelės susidėvėjimo šokėjas negali šokti, o ir vaikšto lėtai, šlubuodamas. Primarijus neslėpė apmaudo dėl praėjusios savaitės viešnagės laidoje „Šok su manimi“, kur teko sudalyvauti žodžių mūšyje su choreografu Jurijumi Smoriginu.
Nerijus Juška
Nerijus Juška / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš negaliu pykti ant ligonių. Jokios režisūros ten nebuvo. Paprasčiausiai man trūko kantrybė, dėl to įsikišau į šią nesąmonę... Žmogus sugalvojo, kad jis atstovauja visam Lietuvos baletui, o iš tiesų jis atstovauja tik pats sau. Atstovauti šalies baletui, garsinti kultūrą ir rodyti vidurinįjį pirštą, išsidirbinėti, tyčiotis iš artistų skirtingi dalykai. Taip negalima“, – ramiai, bet kategoriškai 15min.lt sakė N.Juška.

Baleto primarijus prisipažino, kad atėjęs į Nacionalinį operos ir baleto teatrą sulaukė kolegų prašymo perduoti J.Smoriginui, kad baleto šokėjai jo pažinoti nebenori. „Taip ir pasakė: „Kai sutiksi Smoriginą, pasakyk, kad visiems, kas su juo ilgą laiką dirbo, dabar yra gėda, kad jį pažinojo“. Čia ne mano žodžiai. Man taip pat gėda, kad jis prisidengęs baletu bando išaukštinti save“, – sakė N.Juška.

Baleto artistas pabrėžė, kad J.Smorigino negalima vadinti primarijumi, mat tokį vardą nusipelno tik pagrindines baleto partijas atliekantys šokėjai. „Jis visą gyvenimą atšokęs meškučius, zuikučius, nykštukus, katytes, pelytes... Jo tokie pagrindiniai vaidmenys. Tad drabstytis purvais – kad viena stora, šleiva, o kitas mažiukas – didžiulė nepagarba“, – kritiką rėžė jis.

Baletas – ir „Auksiniuose svogūnuose“ menas

Tiesa, interneto komentatoriai po konflikto su J.Smoriginu priekaištų pažėrė ir pačiam N.Juškai – kai kurie piktinosi, kam šokėjas eina daryti šou į televiziją, jei puoselėja aukštąjį meną. Anot primarijaus, televizijos eteris meno nesumenkina.

„Aš esu primarijus, tą pasiekiau darbu, šokiu, o ne skandalais“, – sakė N.Juška.

„Kai aš teisėjauju, kalbu apie šokius, nežeminu žmonių. Aš esu primarijus, tą pasiekiau darbu, šokiu, o ne skandalais. Aš galiu pasidžiaugti tokiu statusu ir juo pasigirti, to J.Smoriginas negali. Pasirodydamas televizijoje, manau, garsinu baletą ir juo sudominu žmones. Nebijau parodyti savo šokio lygio, vertinu įvairių projektų dalyvius, kaip asmuo, nusimanantis muzikos, judesio bei šokio srityse“, – sakė šokėjas.

Pasak N.Juškos – akivaizdžiausias baleto populiarinimo pavyzdys – jo pasirodymas „Auksinių svogūnų“ apdovanojimuose. „Auksiniai svogūnai“ – lietuviško šou viršūnė. Aš ten dalyvavau, bet nebuvau Buratinas, aš šokau tą, ką šoku scenoje, parodžiau klasiką, tokią, kurią žmonės gali pamatyti teatre. Tik tuo šokiu pasiekiau žymiai didesnę auditoriją nei pavyksta teatro salėje – visa Šiaulių arena ir visi televizijos žiūrovai pamatė tikrą meną. Man nereikėjo išsirengti iki pusės ar ką nors bjauriai išvadinti tam, kad parodyčiau, kas esu. Nesvarbu, kad baletas parodytas šou laidoje – buvo parodytas menas. O iš Smorigino meno jokio“, – nevyniodamas žodžių į vatą sakė N.Juška.

Žiūrovai su nekantrumu laukia naujo J.Smorigino pasirodymo

Šią savaitę buvo pasigirdę kalbų, kad praėjusį šeštadienį skandalą tiesioginiame eteryje sukėlęs J.Smoriginas grasina daugiau nepasirodyti projekte „Šok su manimi“ ir leisti žiūrovams atsipūsti bei kultūringai leisti vakarus. Tiesa, laidą kuriančios prodiuserinės kompanijos „Just TV“ prodiuseris Justinas Milušauskas užtikrino, kad komisijos pirmininkas būtinai pasirodys kitoje laidoje, esą J.Smoriginas buvo perspėtas dėl nederamo elgesio ir daugiau panašių išsišokimų neturėtų būti. Visgi žiūrovams itin smalsu – kaip artėjantį šeštadienį elgsis choreografas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius