Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke ištaigingai atidaryta paroda „Alexanderis McQueenas: Laukinis grožis“

Niujorko „Metropolitan“ meno muziejuje pirmadienį buvo nutiestas raudonas kilimas – garbiems svečiams čia pristatyta pernai iš gyvenimo pasitraukusio britų dizainerio Alexanderio McQueeno kūrybos paroda „Alexanderis McQueenas: Laukinis grožis (Savage Beauty)“.
Raudonu kilimu Niujorko „Metropolitan“ meno muziejuje žengė Alexanderio McQueeno kūrybos gerbėjai.
Raudonu kilimu Niujorko „Metropolitan“ meno muziejuje žengė Alexanderio McQueeno kūrybos gerbėjai. / „Scanpix“ nuotr.

Raudonu kilimu žengė daugybė garsių šou verslo žvaigždžių, asmeniškai pažinojusių Alexanderį McQueeną ar dievinusių jo kurtus drabužius: popkaralienė Madonna su vadybininku Guy Oseary, aktorės Sarah Jessica Parker, Salma Hayek, Renee Zellweger, besilaukianti Kate Hudson, modeliai Naomi Campbell, Giselle Bundchen, dainininkė Jennifer Lopez su vyru Marcu Anthony, atlikėja Rihanna, muzikantas Paulas McCartney, dainininkė Beyonce ir daugybė kitų pirmo ryškumo žvaigždžių.

Parodoje „Alexanderis McQueenas: Laukinis grožis (Savage Beauty)“ eksponuojama apie 100 šedevrų, kuriuos britų dizaineris sukūrė per 20 kūrybos metų. Pernai vasarį savo noru pasitraukęs iš gyvenimo Alexanderis McQueenas itin sukrėtė mados pasaulį – šis neteko iškilaus kūrėjo.

AFP/Scanpix nuotr./Alexanderis McQueenas
Alexanderis McQueenas

A.McQueenas buvo itin gerbiamas už maištingą stilių, griaunantį tradicinį požiūrį į madą, už tai, kad savo kūrybą naudojo asmenybės išraiškai, kultūrinio ar net politinio požiūrio atskleidimui. Kartu su parodos atidarymu dienos šviesą išvydo ir A.McQueeno kūrybai skirta knyga „Savage Beauty“ („Laukinis grožis“). Joje – garsiausių dizainerio kūrinių nuotraukos ir jo maištingo stiliaus aprašymas.

Paroda „Alexanderis McQueenas: Laukinis grožis (Savage Beauty)“ Niujorke veiks iki šių metų liepos 31 dienos. Dizainerio šedevrų nuotraukas galite pamatyti čia. 

VIDEO: Alexanderis McQueenas: Laukinis grožis / Savage Beauty

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius