Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomedą Marčėnaitę įžeidė „neprašytos viešnios“ etiketė: „Į renginį buvau kviesta, pasipuošusi ir neieškojau nemokamo šampano“

Menininkė Nomeda Marčėnaitė pastarosiomis dienomis gyveno nekokiomis nuotaikomis – žinomą moterį pribloškė keliuose interneto portaluose pasirodę straipsniai apie tai, kaip ji neva buvo neįleista į iškilmingą „Kino pavasario“ atidarymą dėl netinkamos aprangos arba dar „tirščiau“ – kad ji ėjusi atsigerti nemokamo šampano, bet jo negavusi, nes buvo išvaryta lauk. Tokie straipsniai N.Marčėnaitę papiktino ir įskaudino, mat, anot jos, informacija neatitiko tikrovės, o apie jos tariamą „norą nemokamai pagerti“ buvo diskutuojama kelias dienas.
Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Portalui Žmonės.lt Nomeda sutiko papasakoti, kas iš tikrųjų įvyko – kaip ji su širdies draugu nusprendusi nueiti į „Kino pavasario“ atidarymą, kaip maniusi, jog jis vyks kino teatre ir kaip jiedu, galiausiai sužinoję, kad viskas vyks filharmonijoje, ryžosi ten nuvykti, tačiau pakalbėję su apsaugos darbuotoju apsisprendė iš renginio išeiti, mat šis jiems draugiškai pasakęs, kad šventė iškilminga ir kvietime buvo reikalaujama puošnios aprangos. Visą kuriozu pavirtusią situaciją N.Marčėnaitė aprašė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, tačiau, kaip pati tikino, nesitikėjo, kad žiniasklaida jos pasisakymą „pavers kriminalu“.

„Neslepiu savo „Facebook“, bet niekada nesitikėjau, kad mano žodžiai gali būti taip interpretuojami. Aš ir draugų prašiau, kad jie paskaitytų tai, ką parašiau ir pasakytų, kaip jie tai supranta. Pasirodo, visi suprato, kad tai buvo juokelis, kuriuo nenorėjau nei pasiskųsti, nei kažko įžeisti ar apkaltinti“, – teigė Nomeda.

Facebook įrašas/Nomedos Marčėnaitės pasisakymas „Facebook“ paskyroje
Facebook įrašas/Nomedos Marčėnaitės pasisakymas „Facebook“ paskyroje

„Visur buvo rašoma, kad aš buvau neįleista, nes neatitikau aprangos reikalavimų, tačiau mano tekste to nebuvo parašyta, suinterpretavo kas kaip norėjo, bet tikiu, kad protingi žmonės suprato viską teisingai. Po padaryto dirbtinio skandalo išėjo taip, kad buvo pakiaulinta ir man kaip žmogui, ir „Kino pavasario“ rengėjams“, – apmaudo neslėpė žinoma menininkė, teigusi, kad nesulaukė nė vieno žurnalistų skambučio ar klausimo apie įvykusią situaciją, o straipsniai pasirodė su kategoriškomis antraštėmis ir teiginiais su nepatvirtinta informacija.

Anot jos, ji tekstą rašiusi su šypsena ir tenorėjusi papasakoti apie įvykusį kuriozą, tačiau pabrėžė, kad nieko nė nemanė kaltinti, nes niekas jos iš iškilmingo renginio nevarė lauk – jiedu su draugu nusprendė patys išeiti, mat jis dėvėjo džinsus ir pasijuto nejaukiai.

„Man labai apmaudu, kad nekaltas pokštas buvo taip suinterpretuotas. Ar jeigu nepridedi šypsenėlių tekste, tai žmonės jau nebesupranta, kad rašai nepiktai, kad šypsaisi? Savo pasisakyme aš juokavau, šaipiausi iš savęs ir tenorėjau parodyti, kokių kuriozų gali būti, kaip lygioje vietoje sugebėjau patekti į keblią situaciją. Tikrai neturėjau jokių pretenzijų niekam, tiesiog papasakojau savo dienos nuotykį, o išėjo tokia interpretacija, kad atrodo, jog mane ten išvedė surakinę rankas, užlaužę jas už nugaros, išstūmė per prievartą“, – kalbėjo N.Marčėnaitė, kurią nustebino ne tik antraštės, kaip ją neva išprašė lauk, bet ir parašymai, kad ji atvykusi dėl nemokamo šampano.

Gerai, kad mano vaikai viską supranta ir vertina teisingai, nes tikrai po tokių antraščių reikėtų teisintis, kad mama nėra alkoholikė ir neieško nemokamų svaigalų.

„Gerai, kad mano vaikai viską supranta ir vertina teisingai, nes tikrai po tokių antraščių reikėtų teisintis, kad mama nėra alkoholikė ir neieško nemokamų svaigalų“, – pridūrė ji.

Buvo ir kviesta, ir pasipuošusi

Internete buvo skelbiama, kad žinoma moteris į renginį atvyko nekviesta, tačiau N.Marčėnaitė tikino, kad tai irgi netiesa, mat kvietimai jai buvo paskirti pačių organizatorių, tiesiog ji neturėjusi laiko jų atsiimti.

„Pakvietimus aš turėjau, tiesiog reikėjo juos pasiimti – to padaryti iš anksto tiesiog neturėjau galimybės. Galbūt todėl ir iki galo nežinojau to dress kodo, kai iš anksto neturėjau kvietimo rankose ir nepasiskaičiau. Mano draugas manęs ir paklausė, ar nieko tokio, kad jis su džinsais, aš atsakiau, kad tikrai nieko baisaus su jais eiti į kiną, mat mes galvojome, kad viskas vyks kino teatre. Nudrožėme mudu į Vingį ir tik tada supratome, kad ten tuščia ir renginys vyks ne kino teatre“, – apie nesusipratimą pasakojo Nomeda, kuri ir paskatino draugą eiti kartu su ja į renginį su džinsais, mat šventai tikėjusi, kad viskas vyks tiesiog kino teatre, į kurį einant laisvalaikio drabužiai puikiai tinka.

Marius Žičius/„Žmonės“ nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Marius Žičius/„Žmonės“ nuotr./Nomeda Marčėnaitė

„Sužinoję, kad viskas vyks filharmonijoje, nusprendėme nebeiti – pagalvojome, kad gal tikrai draugui su džinsais ten bus nepadoru pasirodyti, bet susiskambinome su vienu žmogumi ir jis nuramino, kad mes tokie būsime ne vieni, mat daug svečių irgi atskubės tiesiai iš darbo ir, tikėtina, nebus išsipuošę. Mus įtikino, todėl nudrožėme į filharmoniją...“ – toliau savo nuotykius dėstė Nomeda.

„Kai atvykome, nuėjau paimti tų pakvietimų, o tuo metu ir įvyko mano draugo ir apsaugos darbuotojo pokalbis. Jis buvo labai malonus žmogus, sako – dar yra laiko, galite persirengti, nes tiesiog patys jausitės nepatogiai ir jis buvo teisus, jeigu yra taisyklės, tai ir reikia jų paisyti“, – sakė Nomeda.

Supratę, kad renginys tikrai iškilmingas, kad paruoštas raudonas kilimas, jiedu nusprendė išeiti iš renginio, mat, menininkės teigimu, tiesiog patingėję važiuoti namo ir persirenginėti.

BFL/Tomo Lukšio nuotr. /Nomeda Marčėnaitė
BFL/Tomo Lukšio nuotr. /Nomeda Marčėnaitė

„Draugas man siūlė eiti vienai, bet nenorėjau, o lakstyti persirengti patingėjom. Aš manau, kad apsauginis pagalvojo, kad mes nuėjome persirengti, nes konflikto tikrai jokio nebuvo, net jokių neigiamų emocijų. Kultūringai pasikalbėjome ir tiek, mes iš to pasijuokėme ir nutarėme geriau eiti kur nors į miestą ir nepersirenginėti tų džinsų“ – šypsojosi Nomeda.

Paklausta, ar tikrai tik dėl džinsų įvyko visa ši situacija, keramikė teigė, kad ji pati buvo pasipuošusi dailiai ir į akis krito tik jos širdies draugo džinsai. „Aš buvau labai gražiai pasipuošusi: nepaprastai gražia suknele su gėlėmis ir gėlėtais batais. Kai mes po šio įvykio vaikštinėjome po senamiestį, tai aš jaučiausi net ir šiek tiek per puošniai“, – juokėsi Nomeda.

„Kitą dieną ėjome į kiną ir „Kino pavasario“ organizatorius pamatęs mane priėjo ir atsiprašė už įvykusią situaciją, nors jis man nieko nepadarė, bet jautėsi nesmagiai dėl viso šito išpūsto reikalo“, – pridūrė N.Marčėnaitė, kuri teigė nesitikėjusi, kad tokia nekalta situacija ir jos draugo džinsai pavirs į istorijas apie tai, kaip ji dėl savo pačios netinkamos aprangos buvo išvaryta lauk ir kaip jai nepasisekė gauti „nemokamo šampano“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius