Nori suknelės? Siuvame namie

Laukia svarbus pasimatymas ar spektaklio premjera, o naujai suknelei nusipirkus žavingus batelius pinigų pritrūko. Anokia bėda, jei namie turite bent metrą audinio ir mokate įverti siūlą į adatą arba turite siuvimo mašiną. Šiek tiek kruopštumo, kantrybės ir per vieną vakarą turėsite naują suknelę.
Suknelė
Suknelė / 123RF nuotr.

Pirmasis žingsnis išsirinkti medžiagą. Jei tai pirmasis bandymas darbuotis adata, geriau nė nežvelkite į prabangius audinius. Nebus taip gaila, jei netyčia sugadinsite. Taip pat vargu, ar jūsų sąjungininkai bus ploni ir greitai rykštantys audiniai. Geriausia kiek storesnis vilnonis ar medvilninis audinys su trupučiu elastino arba trikotažas. Su juo bus paprasta susidoroti ir maloniai dėvėsis.

Antrasis žingsnis – pasiruošimas. Jums reikės plataus stalo arba laisvo grindų ploto, aštrių žirklių, kreidelės ar gabalėlio džiovinto muilo ir prie audinio derančio siūlo. Jei viskuo pasirūpinote, galima pradėti siūti jūsų naująją suknelę.

Lengvesnis būdas. Sulenkite audinį per pusę ir patieskite ant lygaus paviršiaus. Ant viršaus paguldykite savo tiesaus silueto liemenuotą suknelę ar ilgą megztinį ir apibrėžkite kontūrą. Bent centimetrą viršaus būtina palikti siūlėms. Rankoves ir pečių linijas apvedžiokite pagal trafaretą, o nuo pažastų tolygiai platinkite iki dviejų-trijų centimetrų viršaus (tik nepamirškite centimetro siūlėms) ir šį plotį išlaikykite iki pat suknelės trafareto apačios.

Atsargiai iškirpkite, susiūkite šonus, atlenkite apie centimetrą suknelės apačios ir rankogalių audinio ir dailiai pridygsniuokite. Tik nuo jūsų fantazijos ir norų priklausys kokios formos ir dydžio bus iškirptė. Iš pradžių ją nusipieškite, tik tada kirpkite ir pridygsniuokite atlenktą audinį.

Juosmens vietoje prisiūkite gumelę. Pradžioje lengvai įtempta gumele apjuoskite savo liemenį ir atkirpkite. Perlenkite ją pusiau ir dar kartą perkirpkite. Vienos gumelės atkarpos galus prisiūkite prie skirtingų suknelės juosmens šonų. Tą patį atlikite su kita atkarpa ir kita suknelės puse. Galiausiai susiūkite gumelių galus. Ištempkite suknelės šonus ir tolygiai prisiūkite įsitempusią gumelę.

Darbas baigtas: išverskite suknelę į kitą pusę ir pasimatuokite. Jei suknelę pagyrė draugai ar mylimasis, galite išmėginti kiek sudėtingesni siuvimo variantą, kuris leis susikurti kur kas elegantiškesnį modelį. Tam prireiks senos suknelės, kurios nebus gaila išardyti ir didelio languoto popieriaus: 

VIDEO: Raglan Sleeves Dress Tutorial

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius