-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Oskarų“ suknelės: gražuolės ir stiliaus klaidos

Apie ką ilgiausiai netyla kalbos praūžus garsiesiems „Oskarų“ apdovanojimams? Žinoma, apie sukneles. Tiesa, šiemet, kaip ir visuomet, netrūko prašovusių renkantis svarbiausios metų kino nakties apdarus.
Gwyneth Paltrow ir Nicole Kidman
Gwyneth Paltrow ir Nicole Kidman / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip juokavo Telegraph.co.uk žurnalistai, po pasivaikščiojimo raudonuoju kilimu nebesvarbu, kam labiausiai šypsojosi fortūna siekiant apdovanojimų. Vos pasirodžius ceremonijos nuotraukoms viso pasaulio akys sužiuro į įvairiaspalves suknias, kurių kiekviena išgelbėtų šimtus ar net tūkstančius badaujančių vaikų.

152 metrų ilgio raudonasis kilimas, kuriuo žengė „Kodak“ teatro, kuriame vyko garbingoji ceremonija, svečiai, šiemet spindėjo it mados savaitės podiumas. Pateikiame Telegraph.co.uk mados ekspertų „Oskarų“ vakaro suknelių vertinimus.

Įvertintos palankiai

Geriausiai apsirengusi: Gwyneth Paltrow. Ji sužavėjo švytinčia aptempta it pirštinė „Calvin Klein“ suknele. G.Paltrow ceremonijos metu į sceną lipo ir kaip dainininkė.

Kylanti žvaigždė: Hailee Steinfeld. Geriausios antraplanės aktorės kategorijoje nomunuota 14-metė, nusifilmavusi juostoje „Tikras išbandymas“ (angl. „True Grit“), kaipmat pateko į geriausiai atrodančiųjų sąrašą. H.Steinfeld pasirinko jos amžiui tinkamą magišką „Marchesa“ suknelę, prie kurios dizaino prisidėjo pati. Tai padėjo jai atrodyti šventės princese.

Siurprizas: Amy Adams. Žvilgančia „L‘Wren Scott“ suknele apsivilkusi filmo „Kovotojas“ aktorė ne tik paryškino kiekvieną savo dailios figūros centimetrą, bet ir atrodė tarsi elegantiška penktojo dešimtmečio dama, išsaugojusi rafinuotą seksualumą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mila Kunis
Mila Kunis

Moterų pasirinkimas: Mila Kunis. Smulkutė „Juodosios gulbės“ aktorė pasirinko minimalų makiažą ir kuklius aksesuarus. Tačiau saikingai atrodanti jos alyvinė nėriniuota „Elie Saab“ suknelė nepaliko abejingų net tarp tos pačios lyties atstovių. Galima tik pasidžiaugti, kad M.Kunis pasirinko eleganciją, o ne sekso bombos tipo suknelę. Nors su savo figūra sau gali tai leisti.

Asmenybė: Florence Welch. Ceremonijos metu pasirodžiusi grupės „Florence And The Machine“ dainininkė simpatijas pelnė pasirinkusi moterišką kreminę, nėriniuotą „Valentino“ suknelę. Daugelis moterų su ja atrodytų pernelyg oficialiai, tačiau berniukiška figūra ir raudoni plaukai vintažiniam apdarui įpūtė rokenrolo dvasios.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cate Blanchett
Cate Blanchett

Mados žinovių favoritė: Cate Blanchett. Mados kritikų nuomone, visada galima pasitikėti aktorės madingu raudonojo kilimo suknelės pasirinkimu. Šįkart ji ir vėl nepaliko abejingų. Puošni C.Blanchett  „Givenchy“ suknelė, kurta dizainerio Riccardo Tisci, buvo turbūt vienintelė dar nepasirodžiusi ant kurių nors apdovanojimų raudonojo kilimo. Prieš mėnesį Paryžiuje pristatęs R.Tisci akimirksniu tapo vienu graibstomiausių naujų dizainerių Holivude.

Įvertintos nepalankiai

Prasta pradžia: Anne Hathaway. Kritikai ironizuoja, kad aktorė suklydo „Oskarų“ ceremonijai pasirinkdama raudoną suknelę, tarsi užuolaidą derančią prie raudonojo kilimo spalvos. Nors vėliau persirengdama net keliomis kitomis suknelėmis A.Hathaway pataisė bendrą vakaro vaizdą, pradžia buvo prasta.

Stilistai pasiėmė laisvadienį: Nicole Kidman. Pašaipių kalbų aktorė sulaukė pasirinkusi puošnią „Christian Dior“ suknelę. N.Kidman išvaizda buvo pavadinta asmenybes krize, teigta, kad ir pačios aktorės veidas bylojo, kad jai – ne pati geriausia diena. Galbūt dėl to, kad „Oskarą“, kurio ji siekė, gavo Natalie Portman. Arba dėl to, kad raudonojo kilimo karalienė tiesiog pavargo stengtis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Penelope Cruz
Penelope Cruz

Prizas už krūtinę: Penelope Cruz. Visuomet dailiai per apdovanojimų ceremonijas atrodanti aktorė nustebino krūtinę itin išryškinančia suknele, labiau tinkančia kruizinio laivo kabaretui nei „Oskarams“. Mados žinovai linkę tokį pasirinkimą suversti neseniai gimusiam vaikeliui – mat P.Cruz neadekvačiai įvertino situaciją, būdama užsiėmusi motinystės džiaugsmais. Tačiau niekas neabejoja, kad smarkiai išryškinta krūtinė pelnė jai ir naujų gerbėjų.

Sprogimas: Jennifer Hudson. Ugninė aktorės ir dainininkės suknelė buvo išvadinta pernelyg rėžiančia akis ir perdėtai akcentuojančia krūtinę. Ką jau kalbėti apie tai, kad J.Hudson pasirinktą „Versace“ suknelę iš paskos raudonuoju kilimu tempė stilistas. Bet labiausiai visiems užkliuvo negražiai išvirtusi krūtinė.

Panelė nuobodybė: Reese Witherspoon. Šios aktorės suknelės pasirinkimas veikiausiai niekada niekam neužklius. Tačiau R.Witherspoon „Oskarų“ apranga daugeliui pasirodė tokia nuobodi, kad nė neverta būti minima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius