Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagimdžiusių moterų problema – per didelis svoris

Garsios moterys jaučia spaudimą dėl to, kad yra priverstos greitai numesti per nėštumą priaugtą svorį.
Heidi Klum
Heidi Klum / „Scanpix“ nuotr.

Supermodelis Heidi Klum, pagimdžiusi ketvirtą vaiką, ant podiumo grįžo praėjus šešioms savaitėms, o 2005 metais moterišką apatinį trikotažą demonstravo po aštuonių savaičių, kai pagimdė savo antrąjį vaiką, rašo telegraph.co.uk.

Aktorės Halle Berry ir Jennifer Lopez pagimdžiusios taip pat greitai neteko priaugto svorio.

Pagimdžiusios moterys turi gauti daugiau sveikatos priežiūros darbuotojų paramos, joms būtina suteikti galimybes mankštintis, kad atsikratytų svorio pamažu, perspėja sveikatos klausimais konsultuojančios organizacijos.

Taip pat svarbu būti normalaus svorio jau planuojant pastoti, nes taip pavyks išvengta nėštumo ar gimdymo komplikacijų, moterys įspėjamos. Specialistai įspėja: besilaukiančios moterys neturi valgyti už du.

Gydytojai teigia, jog nėščiosios gali mankštintis, bet neturi maitintis daugiau, kai žindo kūdikį, ar tuo metu gerti daugiau pieno.

Antsvoris yra rimta kūdikių susilaukusių moterų problema. Statistika rodo, kad pusė moterų, kurios mirė po gimdymo, turėjo bėdų dėl antsvorio.

Nutukimas gali trukdyti pastoti, dėl jo didėja kraujospūdis, išauga kūdikių apsigimimo tikimybė.

Šiandienėje visuomenėje moterys yra bombarduotos dažnai prieštaringais patarimais, kokia dieta yra sveika ir kiek fiziškai aktyviai galima gyventi laukiantis mažylio ar jau pagimdžius. Daskant abejonėms geriausia kalbėtis su savo gydytoju ir laikytis jo nurodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius