Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paminėtas anapilin išėjusio dainininko Janavičiaus gimtadienis

Ketvirtadienį Rolando Janavičiaus artimieji ir draugai kukliai mini anapilin išėjusio dainininko gimtadienį. 2008-ųjų spalio 16 d. jam būtų sukakę 39 metai.
Draugai prie R.Janavičiaus kapo
Draugai prie R.Janavičiaus kapo / Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusiais metais, praėjus keliems mėnesiams po jo mirties, spalio 28 d. LRT tiesiogiai transliavo dainininkui skirtą atminimo koncertą, kuriame koncertavo ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės.

Kartu su Rolando Janavičiaus artimaisiais ir jo scenos draugais Lietuvos televizija kvietė visos koncerto transliacijos metu skambinti telefonais ir paaukoti vėžiu sergantiems vaikams. Išgydyti vėžiu sergantį vaiką – beveik stebuklas, tačiau pagerinti jo gydymą ar priežiūrą niekada nevėlu.

Daugiau kaip 600 tūkst. Lt, surinktų per tiesioginę transliaciją, buvo skirta VU Vaikų ligoninės Intensyviosios terapijos ir anesteziologijos centro įrangai bei Vaikų onkohematologijos centrui, kur gydomi sunkūs kraujo vėžiu sergantys pacientai.

Dainininko Rolando Janavičiaus atminimą saugo VU Vaikų ligoninei dovanotas reanimobilis.
Vilniaus universiteto (VU) vaikų ligoninės reanimacijos komanda jau daugiau nei šimtą kartų į iškvietimus skubėjo su Rolando Janavičiaus labdaros fondo lėšomis įsigytu reanimobiliu. Dainininkas, paskutiniuosius dvejus savo gyvenimo metus sirgęs sunkia onkologine liga, niekada neatsisakydavo koncertuoti ir padėti vaikams.

Pasak ligoninės direktoriaus dr. Juozo Raistenskio, tol, kol valstybės rūpesčio nepakanka, kad galėtume užtikrinti sunkiai sergantiems vaikams tokią pagalbą, kokios jie verti, žmonių supratimas ir nesavanaudiška pagalba nusipelno didžiausio mūsų visų dėkingumo ir pagarbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius