-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pamišę dėl gyvūnų

Keturkojai draugai pasiruošę su savo šeimininku dalytis ne tik šlove, pripažinimu, bet ir nelaimėmis, negandomis. Gal todėl numylėti augintiniai tampa svarbiausiu garsenybių pasididžiavimu, o jų gerove rūpinamasi labiau nei paprastų mirtingųjų.
Liveta ir Petras Kazlauskai su Sara
Eglė Mickevičienė su vaikais ir augintiniais / Viganto Ovadnevo nuotr.

Liveta Kazlauskienė (45)
Sara taikosi į vyrų tarpukojus

Šių metų vasarą Livetos augintinei pudeliukei Sarai sueis 11 metų. Turbūt tai vienintelis Lietuvos garsenybių šuo, turintis tokį unikalų charakterį ir savotišką gyvenimo būdą. Nuo tos dienos, kai turguje Liveta įsigijo simpatišką mažylę, Kazlauskų namuose netrūksta juoko.
„22 valandą Sarą jau visus namiškius pradeda raginti eiti miegoti. Ji nurimsta tada, kai namuose įsivyrauja tyla ir užgesinamos visos šviesos“, – juokiasi Liveta.
„Mūsų Sarutė yra toookia smaližė, kad nesigėdydama nuo stalo vagia saldainius, o tuos, kurių nesuvalgo, paslepia. Pavyzdžiui, šiandien vieną jos paslėptą saldainį radau... po savo pagalve“, – juokiasi Livetos dukra Ingrida.
Kazlauskų augintinė maistui itin išranki. „Nuo sausainių nulaižo šokoladinį glaistą, o visus trupinius palieka. Suvalgo kiaušinio trynį, o baltymą išspjauna. Kiaulienos Sara nevalgo. Kartą bandėme paeksperimentuoti: į dubenėlį pripjaustėme dviejų skirtingų rūšių dešrytės, tačiau Sarutė išrinko tik tuos gabalėlius, kuriuos mėgsta. Kai mes su mama geriame kakavą, augintinė reikalauja, kad jai būtų įpilta į atskirą puodelį. O kaip šunelis supyksta, jei įpilame per karšto gėrimo...“ – pasakoja Ingrida.
Sarutė labai mėgsta žiūrėti televizorių, ypač veiksmo filmus, dievina keliones automobiliu ir bučinius, tačiau negali pakęsti vyrų. „Jeigu jau taikosi kažkokiam vyrui įkąsti, tai tik į pačią vertingiausią jo kūno dalį“, – sako Ingrida.

Teodoro Biliūno nuotr./Rytis Cicinas
Teodoro Biliūno nuotr./Rytis Cicinas

Rytis Cicinas (36)
Šuneliui padovanojo elektroninį draugą

Nors šiuo metu sūnelį Adą (10 mėn.) auginančiam estrados princui Ryčiui Cicinui netrūksta rūpesčių, tačiau šeimininko dėmesio užtenka ir trečius metus pas jį gyvenančiam Jorkšyro terjerų veislės šuneliui, vardu Guru. Kadaise savo augintiniui Rytis padovanojo ne tik prabangų aksomu išmuštą žaidimų namelį. Iš Amerikos atlikėjas augintiniui pargabeno „draugą“– elektroninį šunį.
„Guru – mūsų numylėtinis. Kartu miegame, kartu valgome, du kartus per mėnesį vežame šunelį į kirpyklą“, – sako Rytis.

Maksimas Tarelkinas (28)

Butauto Barausko nuotr./Maksimas Tarelkinas
Butauto Barausko nuotr./Maksimas Tarelkinas

Pradėjo Jorkšyro terjerų madą

Stilistas drąsiai teigia Lietuvos žmones užkrėtęs Jorkšyro terjerų virusu, mat 2005–aisiais, kai jis įsigijo Baksą, mūsų šalyje tokių šunelių beveik nebuvo. „Tapau šių gražuolių žinovu“, – sako Maksimas Tarelkinas.
Šiuo metu pas Maksimo mamą Šiauliuose gyvenantis Baksas turi ne vieną garsaus prekės ženklo drabužėlį. „Vilniuje mano mažylis turėjo auklę, tačiau, jai išvykus iš Lietuvos, nebegaliu šuniukui skirti pakankamai dėmesio. Bet mes dažnai susitinkame“, – sako stilistas.

Eglė Mickevičienė (41)
Gera grįžti namo į tą mielą šurmulį

Stilistės Eglės Mickevičienės šeimoje gyvena prancūzų buldogas, kinų kuoduotasis, dvi žiurkės, dvi sfinksų veislės katės, papūga, kanarėlė ir tarantulas.
„Save galiu vadinti gyvūnų mylėtoja, – tvirtai sako Eglė. – Nuo pat vaikystės mane supo gyvūnai. Jei gatvėje rasdavau kokį pamestinuką, net neklaususi tėvų jį iškart tempdavau namo. Laimė, tėvai nepykdavo.“
Savo augintinius Eglė vadina šeimos nariais. „Nuo pat mažens vaikams ugdžiau meilę ir pagarbą gyvūnams. Kiekvienas iš jų turi savo maistelį, tačiau šuniukams ir nuo stalo vienas kitas skanėstas atitenka. Prancūzų buldogas Frikas labai knarkia ir bezda, todėl aš į savo lovą priimu tik kinų kuoduotąjį. Be šių mielų būtybių gyvenimas nebūtų toks gražus. Kaip gera grįžti namo į tą mielą šurmulį...“ – šypsosi Eglė.

Viganto Ovadnevo nuotr./Ričardas Kazlauskas
Viganto Ovadnevo nuotr./Ričardas Kazlauskas

Ričardas Kazlauskas (82)
Namuose įkūrė zoologijos sodą

Kadaise žinomas gamtininkas net iš tėvų namų buvo pabėgęs, kai Ričardo tėtis griežtai pasakė: „Iš savo aistros paukšteliams ir žvėreliams neužsidirbsi duonai.“
Dvidešimt metų tyrinėjęs pasaulio upes gamtininkas iš kelionių parsiveždavo egzotiškų gyvūnų, kuriuos apgyvendindavo savo namuose. Juose iš viso gyveno 150 rūšių paukščių, daugiau kaip 100 rūšių roplių ir apie 70 rūšių žinduolių. Šiandien profesoriaus butą galima vadinti nedideliu botanikos ir zoologijos sodu.
„Svetainė yra tarsi džiunglės, kuriose augalai auga iki pat lubų. Paukščiai laisvai skraido po kambarį, gieda nuo ankstyvo ryto iki vakaro, o kartais netgi naktį. Virtuvėje ūbauja pelėda, skraido Žako papūga, šliaužioja žaltys, didžiulė iguana gyvena ne terariume – eina, kur nori, ir daro, ką nori“, – pasakoja Ričardas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius