Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paramos akcijai „Mums reikia tavęs“ lietuviai neliko abejingi (nuotraukos)

Penktadienio vakarą sostinėje įvyko Maltos ordino ir LNK televizijos paramos projekto „Mums reikia tavęs“ finalinis koncertas, skirtas skurstantiems ir vienišiems seneliams. Daugiau negu pusė milijono litų – tokią pinigų sumą jiems savo skambučiais paaukojo Lietuvos gyventojai.
Akcijai „Mums reikia tavęs” paaukota pusė milijono litų .
Akcijai „Mums reikia tavęs” paaukota pusė milijono litų . / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Dalintis gėriu, padėti kitiems ir aukoti – tokius raginimus girdėjo Lietuvos gyventojai iš koncerto vedėjų, dalyvių ir svečių lūpų. Televizijos žiūrovai ekrano apačioje nuolat regėjo telefono numerius, kuriais reikėjo skambinti, norint paaukoti du arba penkis litus. Visi tokiu būdu surinkti pinigai bus skirti vyresnio amžiaus žmonėms.

Vos tik prasidėjus koncertui Antoine'o de Saint-Exupéry knygos „Mažasis princas“ ištraukomis koncerto žiūrovus sveikino aktorius Vladas Bagdonas ir Inga Jankauskaitė.

Daugiau negu pusė milijono litų – tokią pinigų sumą skurstantiems ir vienišiems seneliams savo skambučiais paaukojo Lietuvos gyventojai.Renginyje netrūko emocijų, ašarų ir itin jausmingų melodijų. Dainas apie meilę, draugystę atliko visa aibė šalies atlikėjų. Jų sąraše: Inga Valinskienė, Sasha Song, grupės „Biplan“ lyderis Maksas, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Aistė Pilvelytė, Vaida Genytė, Linas Adomaitis ir kiti. Jiems talkino aukštųjų šalies mokyklų chorai, taip pat baleto šokėjai.

Susirinkusių gretose netrūko politikos atstovų. Kadenciją baigęs šalies prezidentas Valdas Adamkus džiaugėsi šia paramos akcija. „Man šitas vakaras be galo reikšmingas Kalėdų išvakarėse. Turbūt Kalėdos yra ta gyvenimo apraiška, kurioje išryškinama žmogaus vertybė. Šiandien atsisukame į artimą, bandome širdimi prisiliesti prie jo, leisti pajausti mūsų gerumą. Galvoju, kad Lietuvos žmonės parodė savo širdį“, – taip apie akciją kalbėjo buvęs Lietuvos vadovas.

Maltos ordinas kvietė susiburti visus šalies moksleivius ir dalyvauti konkurse „Geriausia labdaros idėja“. Renginio metu buvo apdovanoti Sedos Vytauto Mačernio, Naujosios Akmenės Ramučių bei Ukmergės Šilo mokyklų moksleiviai. Jie savo miestuose rengė koncertus, kepė pyragus, vaišino jais praeivius ir skatino aukoti Maltos ordino globojamiems senyvo amžiaus žmonėms. Jiems vaikų himną „Sparnuotosios sūpynės“ atliko Vaida Genytė.

„Susidaro įspūdis, kad šiandien atėjo Kalėdos“, – džiaugsmo apie didėjantį skambučių skaičių neslėpė I.Jankauskaitė. Laidos vedėja ragino Lietuvos gyventojus balsuoti ir visą kitą savaitę. Kaip jau minėta, visi skambučiai bus skirti vienišiems seneliams. Jais pasirūpins ir sriuba pamaitins Maltos ordino atstovai, kurių gretose ir moksleiviai.

Paramos koncertą vainikavo Radži ir Stasio Povilaičio atliekamos dainos. Pastarojo publika nenorėjo paleisti, ne kartą šūksniais prašydama kartoti legendinę dainą „Vėl švieski man vėl“.

„Pasidarai amžinai atsakingas už tą, su kuo susibičiuliavai“ , – tokiais žodžiais renginį užbaigė V.Bagdonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius