Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinei premjerai pasiruošusi lietuviška komedija „Valentinas vienas“ – ir įsimylėjusiems, ir vienišiems

Kiekvienas romantinių komedijų ir lietuviško kino mėgėjas vasario 8-ąją pasižymėjęs ne tik kalendoriuje, bet ir nusistatęs priminimą mobiliajame telefone. Mat tą dieną įvyks romantinės, erotinės ir išdykusios komedijos „Valentinas vienas“ premjera. Tačiau kol visi prikandę lūpą laukia, filmavimo grupė Vilniuje esančiame „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre antradienį žiniasklaidai surengė išankstinę filmo peržiūrą ir susitikimą su aktoriais.
Juostos „Valentinas Vienas“ spaudos konferencijos akimirka
Juostos „Valentinas vienas“ spaudos konferencijos akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Po kino seanso, gavę gerą humoro dozę, į spaudos konferenciją susirinko žurnalistai, dalis filmavimo grupės ir aktorių. Tiesa, spaudos konferencijoje nepasirodė pagrindinį vaidmenį atlikęs Vytautas Šapranauskas bei dainininkas Mantas Jankavičius ir aktorius Giedrius Savickis. Pastarasis, Donato Ulvydo teigimu, nepasirodė dėl itin pikantiškos scenos.

„Mantas ir Vytautas atsiprašė, kad negali atvykti, nes repetuoja. O labiausiai jaudintis, tikriausiai, turėjo Giedrius, todėl, matyt, ir neatėjo“, – juokėsi režisierius. Mat su aktore Gabija Ryškuviene vaidinęs aktorius turėjo suvaidinti vieną pikantiškiausių filmo scenų su prie G.Ryškuvienės klubų diržais pritvirtintu violetiniu netikru vyro peniu.

Prakalbus apie kitas nemalonias ar nejaukias filmo vietas aktoriai puolė vardyti aibę dalykų – sulūžusi itin brangi lova, ašaras sukėlę sumuštinukai su silke, netinkamos spalvos dirbtinis Gabijos Ryškuvienės „įnagis“ bei švilpimo garsus imitavęs L.Pobedonoscevas.

„Kad jau kalbame apie keistus nutikimus filmavimo aikštelėje... kuomet filmavomės kartu su Juste jos herojės buto virtuvėje, jai reikėjo suktelėti pirštu ir švilpti. O švilpti ji nemoka. Tad smagu, kad žiūrovai nesuprato, jog ten aš užsidengęs burną švilpiau“, – šypsojosi Leonardas. Jam filme teko žaismingo ir chaotiško personažo, savo koleges į lovą viliojančio lovelaso vaidmuo.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Juostos Valentinas Vienas filmavimo komanda
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Juostos „Valentinas Vienas“ filmavimo komanda

Nepatogios scenos negąsdino

Režisieriai pabrėžė, kad šis filmas, kurio scenarijus prieš šešerius metus parašytas kanadiečių, yra itin drąsus, tad aktorius jam surasti buvo užduotis ne iš lengvųjų. „Mes žinojome, kad surasti poras, kurios galėtų vaidintų šiame filme, bus didelis iššūkis. Filmas yra labai atviras, tačiau visi galbūt šiek tiek jau priprato“, – pasakojo D.Ulvydas.

O aktorių paklausus, ar jiems paties nebaugu bus atsivesti savo draugus ar tėvus į premjerą, kiekvienas turėjo savitą atsakymą. Štai Agnei Grudytei tikrai nebus gėda filmo parodyti tėvams. Taip pat ir Gabijai Ryškuvienei. O Leonardas Pobedonoscevas patikino: „Aš nežinau, kaip mano tėvukas su žmona reaguos, bet jis juk ne iš kosmoso, puikiai supranta, kaip viskas vyksta. Manau viskas bus gerai.“

D.Ulvydas taip pat drąsiai pripažino, kad nė viena filmo scena neturėtų šokiruoti žiūrovų. „Mes manome, kad šitas filmas neprovokuoja nieko neteisingo“, – apie erotinę juostą kalbėjo jis.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatas Ulvydas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatas Ulvydas

Svajonės apie filmo tęsinį

Režisieriai Edita Kabaraitė, Donatas Ulvydas, Ričardas Marcinkus, Simonas Aškelavičius ir prodiuseris Žilvinas Naujokas neslėpė, kad tikisi finansiškai sėkmingo filmo. O jei žiūrovai ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, parodys didžiulį susidomėjimą, jie suks ir antrąją filmo dalį.

„Apie „Valentinas du“ kalbėti dar ankstoka. Žinoma, mes norime, kad filmas būtų sėkmingas. Tačiau prognozuoti dar anksti. Filmą „Valentinas vienas“ mes sukūrėme per 5 mėnesius ir 5 dienas, tad antrąją dalį kurtume irgi gal pusmetį“, – tikino Ž.Naujokas.

Donatas Ulvydas jam paantrino, kad filmo premjera pasauliniu mastu taip pat yra taktinis manevras. Tiesa, nors ir subtitruota, ji vis tik orientuota į emigravusią lietuvių bendruomenę.

„Pasaulinė premjera – mūsų taktinis sprendimas. Tarptautiniu mastu mes žadame pasirodyti maždaug septyniose šalyse. To nė neslepiame ir labai didžiuojamės. Tose šalyse bus po kelis seansus, skirtus labiau lietuvių auditorijai, o jie, tikimės, atsives ir savo draugus“, – porino D.Ulvydas.

Trumpai apie filmą

Filmo siužetas pasakoja apie vienišių Valentiną (aktorius Vytautas Šapranauskas), ieškantį išeičių iš savųjų bėdų. O tuo metu filmo temperatūra kyla tiesiog minutėmis. Keturios įsimylėjėlių porelės – „Nuobodi pora“, „Geriausi draugai“, „Ex pora“ ir „Nakties nuotykis“ – tiesiog patiria visą jausmų amplitudę: erotiką, meilę, romantiką, orgazmą. Žiūrovams atsiveria miegamieji, kuriuose – kūniško pasitenkinimo trokštanti Gabija Ryškuvienė, gundytoja Agnė Grudytė, vienos nakties nuotykiui pasiruošęs Leonardas Pobedonoscevas ir geismui pasiduodantys Darius Gumauskas bei Vaida Butytė ir kiti kino šviesuliai.

Tiesa, ryškių Lietuvos aktorių būriu pasigirti galinti naujoji juosta itin turtinga ir muzikine prasme – filme „Valentinas vienas“ žiūrovai galės išgirsti ryškiausių Lietuvos scenos žvaigždžių („Biplan“, „Sel“, „G&G Sindikatas“, „69 Danguje“, „InCulto“), kylančių šalies talentų (GJan) bei pripažintų užsienio muzikantų (latvių „Instrumenti“, „The Hobos“ bei vengrų „Amber Smith“) dainas.

Pamatyti nelaimėlio Valentino ir keturių įsimylėjėlių porelių istoriją, daugybę juokų ir kraują kaitinančius pokalbius bei erotiką Lietuvos, Danijos, Islandijos, Norvegijos bei Anglijos kino mėgėjai galės jau nuo vasario 8 dienos. Maža to, šios romantinės komedijos kūrėjai ir žiūrimiausio lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseriai paruošė dar vieną staigmeną – komedija turės ne vieną, o net dvi filmo pabaigos versijas. Tiesa, kokį miestą ar šalį pasieks kuri pabaiga – režisieriai ir prodiuseriai neatskleidė. O jie ir patys gerai nežino, mat viskas vyko loterijos principu.

O kol laukiate filmo „Valentinas vienas“, patenkinkite savo smalsumą žiūrėdami jo anonsą ir Žmonės.lt nuotraukų galerijas:

VIDEO: Filmo „Valentinas Vienas“ anonsas

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius