-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paskui pasaulio mados podiumus užkariavusią Kristiną Tučkutę – skolų Lietuvai šleifas

Viena daugiausia pasiekusių šalies manekenių Kristina Tučkutė neskuba vykdyti mokestinių įsipareigojimų Lietuvai, o jie artėja prie 300 tūkst. litų.
Kristina Tučkutė
Kristina Tučkutė / Asmeninio albumo nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) išaiškino atvejį, kai užsienyje sėkmingą modelio karjerą padariusi klaipėdietė Kristina Tučkutė nuslėpė gavusi per 0,5 mln. litų pajamų, jų nedeklaravo ir liko nesumokėjusi valstybei apie 300 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM), delspinigių ir baudos. 

Mokestinio patikrinimo metu nustatyta, kad lietuvė, per dvejus metus Italijoje uždirbusi per 0,5 mln. litų, Lietuvoje pajamas deklaravo tik vienais metais, o deklaracijoje nurodė gavusi tik kiek daugiau nei 17 tūkst. litų pajamų, nuo kurių sumokėjo vos 4,5 tūkst. litų pajamų mokesčio. Tais metais deklaruota pajamų suma buvo keliolika kartų mažesnė už realiai gautą, o kitąmet lietuvaitė deklaracijos net nesiteikė pateikti. Susisiekus su Italijos mokesčių administratoriumi paaiškėjo, kad jokių mokesčių ji nemokėjo ne tik Lietuvoje, bet ir Italijoje.  

Portalas Žmonės.lt primena, kad vos prieš keletą mėnesių manekenė Kristina Tučkutė televizijos laidai atviravo per dieną uždirbanti 35 tūkstančius litų.

Skolos išieškojimu rūpinasi antstoliai

„Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme numatyta, kad užsienio valstybėje, kuri yra Europos Sąjungos valstybė narė arba su kuria Lietuvos yra sudariusi ir taiko dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartį, gautos nuolatinio Lietuvos gyventojo, pajamos yra neapmokestinamos pajamų mokesčiu Lietuvoje, jeigu pajamų mokestis arba jam tapatus mokestis nuo šių pajamų nustatyta tvarka sumokėtas toje užsienio valstybėje“, – komentavo Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotoja V.Okuličienė. 

Pasak V.Okuličienės, klaipėdietė nepateikė duomenų, kad nuo gautų pajamų ji Italijoje yra sumokėjusi pajamų mokestį ar jam tapatų mokestį, be to, ir iš Italijos mokesčių administratoriaus gautoje informacijoje nurodyta, kad ji nemokėjo mokesčių Italijoje, todėl mokesčiai turėjo būti sumokėti Lietuvoje. 

Mokesčių inspekcija papildomai priskaičiavo sumokėti apie 165 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio, taip pat baudą ir nemažą sumą delspinigių, kuri kasdien auga iki šiol, nes manekenė Kristina Tučkutė ignoravo mokesčių inspekcijos raginimus mokesčius valstybei sumokėti geruoju.

Šiuo metu garsios moters skolos išieškojimu rūpinasi antstoliai. 

Modeliu dirba nuo 14-kos metų

Kristina Tučkutė būdama 14 metų paliko tėvų namus Klaipėdoje ir išvyko į Paryžių dirbti modeliu. Jai teko ypač greitai suaugti. Pirmi penkeri metai buvo labai sunkūs, tačiau grįžimas namo į Klaipėdą, į mokyklą, kurioje, kaip atviravo pati Kristina, patyrė užgauliojimus dėl didelio, 182 cm ūgio, ir lieknumo, Kristinai atrodė kaip pralaimėjimas. Tad ji tęsė modelio darbą užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius