Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pauliaus Bagdanavičiaus ir jo žmonos pirmoji viešnagė Romoje: sužavėjusi virtuvė ir sukčių pinklės

Vietos, kuriose tenka lankytis pirmą kartą, neretai palieka neišdildomą įspūdį. Nauja šalis, naujas miestas – aplankyti dar neištyrinėtus kraštus visuomet įdomu. Keliauti nauja kryptimi nusprendė ir dainininkas Paulius Bagdanavičius. Kartu su žmona Lina ir dar dviem draugais lietuvišką žiemą jis iškeitė į kelių dienų viešnagę Romoje.
Paulius ir Lina Bagdonavičiai
Paulius ir Lina Bagdonavičiai / Asmeninio albumo nuotr.

Tiek jam, tiek Linai tai buvo pirmas kartas Italijoje, todėl keturioms dienoms apsistoję sostinėje jie net nedvejojo – ši kelionė bus pažintinė ir jie stengsis kuo daugiau visko pamatyti, aplankyti.

Drauge su bičiuliais pora užsisakė turistų pamėgtą pažintinę ekskursiją autobusu. Kaip 15min pasakojo Paulius, sausis – ne itin populiarus mėnuo, lankytojų srautas mažesnis, todėl jie galėjo mėgautis pramoga kone privačiai – dviejų aukštų autobusu važiavo vos keturiese.

Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai
Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai su bičiuliais

„Keliauti į Romą sugalvojome ekspromtu, tačiau nieko nebūna gyvenime šiaip sau, o ir labai smagu buvo. Aplankėme daug žinomų vietų, buvome ir Koliziejuje, ir Vatikane – šis paliko labai didelį įspūdį“, – pasakojo Paulius.

Vatikane jie sutiko ir lietuvių bendruomenę, žmonės iš minios išsiskyrė rankose laikydami Lietuvos vėliavą, jie atvyko pasiklausyti popiežiaus kalbos. „Mes irgi labai norėjome pamatyti popiežių, todėl specialiai kėlėmės anksčiau. Įspūdis didžiulis, čia atvyksta daug žmonių iš skirtingų šalių, bendra atmosfera kažkokia ypatinga. Prisifotografavom, prisipirkom visokių suvenyrų“, – linksmai pasakojo jis.

Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai
Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai

Tačiau kai kurie dalykai Romoje ir kiek nustebino Paulių. Pavyzdžiui, itin aukštos kainos bei netvarka mieste. Pasak jo, Lietuvoje, palyginti, labai švaru ir tvarkinga. „Pas juos visur betvarkė. Apskritai, tuose pietietiškuose kraštuose daug nešvaros, būna, kad net matai, kaip žmogus meta šiukšles ten, kur stovi, net nesivargina iki šiukšliadėžės nueiti“, – kalbėjo dainininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai
Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai
Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai
Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai

Lietuviams teko susidurti ir su sukčiais – juos sykį bandė apgauti tiesiog vienoje iš užkandinių. Užsisakiusi du sumuštinius pora turėjo sumokėti 8 eurus, tačiau sąskaitą gavo dvigubą – ji siekė 20 eurų. Galiausiai šią sumą Pauliui teko sumokėti, įrodyti, kad kaina ne ta, kuri buvo nurodyta meniu, tiesiog nepavyko, italai rado būdų išsukti situaciją taip, kad šie ne taip suprato, galiausiai net neišmušė čekio, o sumokėti teko būtinai grynaisiais.

„Mums įrodinėjo, kad mes ne taip supratome, nors ten viskas buvo aišku. Nenorėjome gadintis nuotaikos, todėl sumokėjome, bet jautėmės apgauti“, – prisiminė Paulius.

O maistui pinigų pora negailėjo. Paulius ir pats mėgsta gaminti, mielai sukiojasi virtuvėje, todėl atvykus į Italiją ir neišragavus šios šalies firminių patiekalų būtų tiesiog nuodėmė grįžti. Lietuviai kas vakarą eidavo vakarieniauti į kokį nors italų restoraną, ragavo itališkos picos, jų mėgstamos pastos, lazanijos.

Itališka virtuvė Paulių sužavėjo, kokios gi atostogos be skanaus maisto? O dar kai pavyksta pasilepinti pavasarišku oru, kai lauke vietoje 20 laipsnių šalčio – 13 šilumos – tikros atostogos!

Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai
Asmeninio albumo nuotr./Paulius ir Lina Bagdonavičiai

Paulius prasitarė jau svajojantis apie naują kelionę. Šįkart su žmona jie ketina aplankyti Barseloną, o į Romą grįžti vasarą, kai bus galima pasilepinti tikra šiluma.

„Italija mane visuomet traukė. Turėjau minčių ir mokytis Italijoje, juk, kaip sako, ten šalis – dainininkų kalvė. Bet kažkaip neprisiruošiau išmokti italų kalbos ir per daug prie Lietuvos prisirišęs esu, sunku man būtų. Nors dabar turiu šiokius tokius italų kalbos pagrindus, teko šiek tiek mokytis, todėl kas žino, gal vieną dieną išpildysiu savo norą?“ – šyptelėjo Paulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius