Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pilnatį mumyse gali prabusti vilkolakis

Kai kurie žmonių žiaurūs bruožai, panašūs į vilkolakių, atsiskleidžia per pilnatį, rodo Australijos mokslininkų tyrimai.
Pilnatis
Pilnatis / Photos.com

Tyrimas atliktas Niukaslio ligoninėje, į šiaurę nuo Sidnėjaus, ištyrė, kad per metus iki liepos į ligoninę pateko 91 pacientas, pasižymintis savybėmis, panašiomis į vilkolakių, rašo telegraph.co.uk.

Dauguma tokių atvejų atsitikdavo per pilnatį, teigia Leonie Calver, toksikologijos skyriaus slaugytoja.

„Kai kurie iš šitų pacientų užpuolė darbuotojus kaip gyvūnai, jie kandžiojosi, draskėsi ir spaudydavosi“, – sakė jo. Pacientai turėjo būti nuraminti ir fiziškai sutramdyti, kad savęs nesužeistų.

Tyrimas, publikuotas „Medical Journal of Australia“, padarė išvadą, kad šie pacientai gali būti lyginami su praeities vilkolakiais, kurie pasirodydavo naktimis.

Mituose apie vilkolakius sakoma, kad žmonės turėdavo išsitepti „stebuklingu tepalu“ ar įkvėpti garų, kad sukeltų transformaciją iš žmogaus į gyvulį.

Svarbiausios tepalo sudedamosios dalys, sakė Calver, buvo beladonas ir kiauliauogė – medžiaga, kuri galėjo sukelti kliedesį, haliucinacijas ir metamorfozės iliuziją.

„Šiuolaikinis vilkolakis“ panaudojo kitokią „mikstūrą“ – daugiau kaip 60 procentų pacientų, apžvelgtų moters tyrime, buvo pavartoję alkoholio ar vaistų.

„Mūsų rezultatai palaiko prielaidą, kad asmenys, linkę į smurtą, kritišką būseną pajus per pilnatį“, – sakė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius