Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petras Gražulis – išsamiai apie Birutės Navickaitės dramą, vaiko „pagrobimą“ ir pareikštus įtarimus

Penktadienio rytą į konfliktą su policija patekusi Seimo nario Petro Gražulio dukters motina Birutė Navickaitė pasakojo nukentėjusi nuo pareigūno, tačiau policija tikina, kad smurtavo pati Birutė. Vis dėlto šioje istorijoje ką pasakyti turi ir pats joje minimas politikas – jis ne tik patvirtino policijos versiją, bet pažėrė ir dar daugiau detalių. Petras tikina, kad prieš įvykstant incidentui į policiją besikreipusi Birutė apkaltino jį vaiko pagrobimu.
Birutė Navickaitė, Petras Gražulis
Birutė Navickaitė, Petras Gražulis / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Lapkričio 6-ąją Palangos verslininkė Birutė Navickaitė viešai paskelbė, kad policijos pareigūnas esą trenkė jos galvą į plyteles. Su ja susisiekus 15min, moteris pasakojo, kad istorijos užuomazgos – susitarime su dukters tėvu Petru Gražuliu.

„Atsitiko taip, kad vakar tarėmės su Petru, jog aš galėsiu truputį išgert, o jis pabus su mergaite. Ir tada jis dingo. Išėjo taip, kad aš likau vienintelė už viską atsakinga“, – tikino pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė

Todėl15min susisiekė ir su pačiu politiku. Šis teigė ketvirtadienio vakarą, incidento išvakarėse, iš tiesų atvažiavęs aplankyti dukters. Planavo pabūti iki 21 valandos, bet, paprašytas B.Navickaitės, pasiliko dar pusvalandžiui.

Dėl to moters pasakojimas, esą Petras, pažadėjęs prižiūrėti mergaitę, staiga „dingo“, paties politiko teigimu, nėra tikslus.

„Gražiai pabendravau, pabuvau, nupirkau krūvą žaisliukų, visokių vaišių. Pasėdėjom ir išėjau – norėjau anksčiau, bet išvažiavau 21:30 val. Žinot, toks oras, vėlu, tamsu, jau nei į miestą, nei kur kitur išvažiuosi, todėl palikau jas. Pasakiau – eikit miegoti“, – pasakojo P.Gražulis.

Nepaisant to, miegoti Birutė nenuėjo, ir, kaip 15min pasakojo P.Gražulis, ėmė jį atakuoti skambučiais: „Skambinėjo naktį, kvietė, kad atvažiuočiau, pabūčiau su dukra. Bet aš pasakiau – tu esi su dukra ir būk, bet aš naktį tikrai nevažinėsiu.“

Užtat penktadienio rytą P.Gražulis sako sustojęs prie Birutės namų, nes norėjo pasisiūlyti nuvežti dukrą į darželį. Tačiau susisiekti su jos motina tada nepavyko.

„Oras neblogas, ir prasivaikščioti smagu būtų, bet pagalvojau, kad galiu paimti ir nuvežti. Paskambinau Birutei, tačiau ji nekėlė ragelio, todėl aš nuvažiavau į Gargždus“, – istorijos eigą pasakojo P.Gražulis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis

O Gargžduose jo laukė staigmena – policijos skambutis. Paskambinęs pareigūnas informavo Seimo narį, kad B.Navickaitė jį apkaltino dukters pagrobimu, ir paprašė nedelsiant atvykti į Palangą.

„Pranešė, kad esu kaltinamas be Birutės žinios paėmęs mergaitę, kad ji dingo. Pasakė, kad policija buvo namuose – vaiko ten tikrai nėra. Todėl aš ir pats išsigandau, kur tas vaikas“, – stebėjosi P.Gražulis.

Vis dėlto pokalbio metu politikui šovė mintis, kad galbūt mergaitė yra darželyje. Paaiškėjo, kad policijos pareigūnai ten jos dar neieškoję, todėl P.Gražulis pats pasisiūlė tai padaryti.

„Kadangi buvau netoli, sakau, galiu pats užvažiuoti. Užvažiavau ir žiūriu – bėgioja darželyje“, – teigė P.Gražulis.

TV3 nuotr./Petras Gražulis, Birutė Navickaitė
TV3 nuotr./Petras Gražulis, Birutė Navickaitė

Tuomet jis nepasiteiravo, kas ją ten atvedė. Tai tapo aišku tada, kai policija apklausė auklėtoją.

„Paaiškėjo, kad į darželį mergaitę nuvedė Birutės kaimynė. Ačiū Dievui, kad auklėtoja paliudijo, nes kitaip aš ir vėl likčiau kaltas“, – dar pasidžiaugė P.Gražulis.

Tiesa, į klausimą, kodėl Birutė, patikėjusi dukrą kaimynei, vėliau pagrobimu apkaltino Petrą, pastarasis atsakyti negalėjo, tačiau nepaneigė, kad tai galėjo lemti ir neblaivi moters būsena.

Užtat galėjo papasakoti, kas vyko B.Navickaitės bute tuomet, kai į jį atvyko policija ir vaiko teisių tarnyba, mat po kaltinimų pagrobimu ir pats buvo iškviestas į įvykio vietą.

„Buvau ir viską mačiau – ji buvo gana stipriai neblaivi ir sudavė pareigūnui“, – neslėpė P.Gražulis.

O ar galėjo ir prieš pačią Birutę smurtauti pareigūnas, kaip moteris pasakojo? Politikas šią versiją neigia.

„Kad pareigūnas trenktų, nemačiau. Tikrai to nebuvo. Kadangi Birutė, pati trenkdama, parodė grasinimą, policija jai užlaužė rankas ir uždėjo antrankius“, – teigė P.Gražulis.

Policija: „Moteris pareigūnui trenkė į galvos sritį“

Kiek anksčiau 15min susisiekus ir su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grausliene, ši patvirtino Petro pasakojimą. Anot moters, šiandien pareigūnai su Vaiko teisių tarnybos specialistais vyko pas žinomą Palangos verslininkę.

„Moteris buvo neblaivi, jai nustatytas 1,5 prom. neblaivumas. Aiškinantis aplinkybes moteris ranka trenkė pareigūnui į galvos sritį. Pasak Palangos PK viršininko A.Budgino, įvykis filmuotas pareigūnų body kamera, įvykio metu greta buvo ir Vaiko teisių apsaugos specialistai“, – įvykį komentavo policijos atstovė.

Tiesa, pačios Birutės versija – visai kitokia. Ją skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius