-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Pinup Girls“. Gardžiausi patiekalai švenčių stalui

Naujos merginų grupės „Pinup Girls“ narės Viktorija Sutkutė (22), Ieva Ambrazaitė (23) ir Agota Mašanauskaitė (21) moka ne tik gražiai dainuoti, seksualiai atrodyti, bet ir skaniai gaminti. Tai jos įrodė pakvietusios žurnalo „Privatu!“ redakciją į savo virtuvę. Merginos pagamino po vieną patiekalą, kuris puikiai tiks artėjančių švenčių proga.
„Pinup Girls“. Gardžiausi patiekalai švenčių stalui
„Pinup Girls“. Gardžiausi patiekalai švenčių stalui / G. Skaraitienės nuotr.

Savo receptų knygutėse seksualios dainininkės turi užsirašiusios daugybę įvairių receptų, todėl nesunkiai galėtų nustebinti net ir išrankiausius maisto gurmanus. Salotos, saldumynai, užkandžiai, karšti patiekalai – „Pinup Girls“ narės sako galinčios pagaminti bet ką. „Maisto ruošos paslapčių mokėmės iš mamų, močiučių. Kartais idėjų valgiams ieškome internete, – sako pašnekovės. – Jei atvirai, mes labai mėgstame suktis prie puodų. Eksperimentai virtuvėje tokie pat įdomūs, kaip ir su vyrais miegamajame.“
Atlikėjos pasakoja, kad bent kartą per savaitę visuomet gamina šventinius pietus, kurių metu aptaria grupės reikalus, mergaitiškai apkalba pramogų ir mados pasaulio naujienas.

Ievos gamintas užkandis

„Šis patiekalas puikiai tiks kalėdiniam stalui. Ir skanu, ir gražu. Mėsos nevalgau tiek aš, tiek mano šeima, todėl žinau daug gardžių vegetariškų patiekalų receptų“ , – sako Ieva.

G. Skaraitienės nuotr./Užkandis
G. Skaraitienės nuotr./Užkandis "Avokadas su krevetėmis"

„Avokadas su krevetėmis“

Reikės: 2 sunokusių avokadų, 2 kiaušinių, pusės svogūno, indelio mažų virtų krevečių, pagal skonį majonezo, kelių mėtos lapelių ir didelės krevetės papuošti.
Išskobkite avokadus. Smulkiai supjaustykite išskobtų vaisių gabalėlius, kietai virtus kiaušinius, svogūną ir virtas krevetes. Paskui viską sumaišykite su majonezu, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos. Gautą masę sudėkite į išskobtus avokadus. Papuoškite vaisius mėtų lapeliais ir didele krevete. Užtruksite vos 30 minučių. Skanaus!

Viktorijos kalėdinis gardėsis

„Nors šv. Kalėdos būna kartą per metus, imbierinius sausainius galima kepti dažniau. Labai juos mėgstu. Tiesa, pati gaminau pirmą kartą. Atrodo, pavyko neblogai“, – šypteli balsingoji Viktorija.

„Imbieriniai sausainiai“

G. Skaraitienės nuotr./Imbieriniai sausainiai
G. Skaraitienės nuotr./Imbieriniai sausainiai

Reikės: 200 g sviesto, 100 g cukraus, 400 g kvietinių miltų, 2 kiaušinių, 2 šaukštų cinamono, 2 šauktų malto imbiero, šaukštelio kepimo miltelių, šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių, šaukštelio malto kardamono, šaukštelio malto muskato, pagal skonį medaus ir aguonų.
Glajui reikės: kiaušinio baltymo, 200 g miltelinio cukraus, šlakelio citrinos sulčių.
Kiaušinius ir cukrų sumaišykite, tada suberkite visus prieskonius. Paskui šakute sutrinkite sviestą ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais. Viską supilkite į kiaušinių, cukraus ir prieskonių masę ir išmaišykite. Idealu, jei tešlą nakčiai galėtumėte palikti šaldytuve, jei ne – padėkite vėsioje vietoje nors porai valandų. Tešlą iškočiokite, paruoškite norimo dydžio sausainius ir kepkite juos 200 ºC temperatūroje maždaug 10–15 minučių.
Kol jie keps, pasigaminkite glajų. Sumaišykite kiaušinio baltymus, miltelinį cukrų ir įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių. Glajų tepkite ant iškepusių sausainių.

Agotos pyragas

Mėgstu gaminti pagal šį receptą. Kartais jį patobulinu įdėdama papildomų ingredientų. Pyragas labai skanus ir nesunkiai pagaminamas. Puikiai tiks Kūčių stalui. Būtinai išmėginkite!“ – ragina Agota.

G. Skaraitienės nuotr./Karštas patiekalas „Kūčių vakarienė“
G. Skaraitienės nuotr./Karštas patiekalas „Kūčių vakarienė“

„Kūčių vakarienė“

Reikės: 700 g šviežios lašišos filė, 2 didelių lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos, 100 g šviežių špinatų, 3 kupinų šaukštų grietinės, 2 šaukštų baltojo sauso vyno, pagal skonį druskos, saujos fermentinio sūrio (nebūtinai).
Pasitieskite vieną sluoksniuotos bemielės tešlos lakštą ant stalviršio. Ant jo tolygiai uždėkite lašišos filė. Inde sumaišykite supjaustytus špinatus, grietinę, baltąjį sausą vyną ir druską. Jei mėgstate, galite įdėti saują tarkuoto fermentinio sūrio. Gautą padažą tolygiai paskirstykite ant lašišos, uždenkite viską antru tešlos lakštu, užlenkite šonus ir pašaukite į 200 ºC įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 50 minučių. Kepinys skanus ir karštas, ir šaltas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius