Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pionieriai, tapę milijonieriais: 5 ypatingos istorijos – 5 sėkmingo verslo pamokos

Atvykę iš senojo žemyno jie pakeitė naujojo pasaulio ekonomiką ir paliko milžinišką pėdsaką Amerikos kultūroje bei istorijoje. Jų vardus ir jų kompanijų prekių ženklus žino visi: Levi Straussas, Henry E.Steinway, Williamas E.Boeingas, Johnas Jacobas Astoras ir Henry J.Heinzas.
„Pionieriai, tapę milijonieriais“ bus rodomas per „Viasat History“.
„Pionieriai, tapę milijonieriais“ bus rodomas per „Viasat History“. / „Viasat“ nuotr.

Novatoriškumas, drąsa, atkaklumas ir sunkus darbas padėjo jiems pasiekti sėkmės viršūnę svetimoje šalyje. Šiais metais pasirodžiusiame dokumentiniame seriale „Pionieriai, tapę milijonieriais“ bus detaliai pasakojama, kaip šie penki vyrai, atvykę į svetimą šalį be skatiko kišenėje, sugebėjo sukaupti milžiniškus turtus. Kanalo „Viasat History“ žiūrovai turės unikalią galimybę apsilankyti kompanijose „Levi Strauss & Co.“, „Steinway & Sons“, „Heinz Ketchup“ ir „Boeing“ ir išsiaiškinti, kaip šių kompanijų įkūrėjai sugebėjo įgyvendinti savo neįtikėtinas idėjas, pelnyti pagarbą ir tapti pasakiškai turtingais, teigiama išplatintame pranešime.

Penkios ypatingos istorijos – penkios sėkmingo verslo pamokos:
 
1. W. E. Boeingo susižavėjimas lėktuvais: kaip ryžtas ir aistra užgožė išsilavinimo spragas.

1909 metais vokiečių kalnakasybos inžinieriaus sūnus Wilhelmas Edwardas Boeingas (1881–1956) pirmą kartą pamatė žmogaus valdomą skraidymo aparatą. Jis taip susižavėjo lėktuvais, kad neturėdamas jokio išsilavinimo aviacijos srityje įkūrė kompaniją, kuri vėliau virto tarptautine, visame pasaulyje žinoma korporacija. W. E. Boeingas pats pilotavo ir išbandė pirmąjį jo įkurtame fabrike sukonstruotą lėktuvą. Kai Amerika įsitraukė į Antrąjį pasaulinį karą, vokiečio imigranto sūnus sugebėjo gauti JAV vyriausybės užsakymą pagaminti 50 karinių lėktuvų. Norėdami įvykdyti šį užsakymą W. E. Boeingo fabriko darbininkai dirbo trimis pamainomis. Šios istorijos premjera – rugsėjo 12 d. 19.00 val. 

2. H.E.Steinway fortepijonų gamyba virtuvėje: šedevrų gimimui nereikia išskirtinių sąlygų.

Vienas garsiausių fortepijonų meistrų Henry E.Steinway (1797–1871) fortepijonus gaminti pradėjo savo namų virtuvėje. 1836 metais jis pagamino pirmąjį instrumentą, kuris vėliau buvo pavadintas „virtuvės fortepijonu“ ir šiuo metu eksponuojamas Niujorko Metropoliteno menų muziejuje. H. E. Steinway fortepijonus gaminti padėjo sūnūs, kurie asistavo tėčiui vos sulaukę penkerių. Drauge jie pagamindavo 10–12 fortepijonų per metus. Šios istorijos premjera – rugsėjo 19 d. 19.00 val.
 
3. H.J.Heinzo pomidorų padažo genialumas: kaip šeimos tradicijų laikymasis nuvedė į sėkmę.

 Pomidorų padažo karalius Henry Johnas Heinzas (1844–1919) pakeitė XIX amžiaus maisto gaminimo ir mitybos įpročius. Kertinis jo neįtikėtinos sėkmės akmuo – seni šeimos receptai, saugomi labiau už valstybės paslaptis. Jo pomidorų padažas garsus visame pasaulyje. Savo verslą H. J. Heinzas pradėjo penkiolikos. Jis konservavo krienus iš savo šeimos sodo ir pardavinėjo gatvėse. Šiandien „Heinz“ – vienas garsiausių tarptautinių prekės ženklų. Jo kompanijoje dirba daugiau nei trisdešimt trys tūkstančiai žmonių visame pasaulyje. Šios istorijos premjera – rugsėjo 26 d. 19.00 val.
 
4. J.J.Astoro viešbučių, laivų ir kosmetikos imperija: kaip užsispyrimas ir tikėjimas savimi atnešė milijonus.

Vokiečių ūkininko sūnaus Johanno Jakobo Astoro (1763–1848) vaikystė buvo labai sunki, nelaiminga ir pažymėta bado žymėmis. Sulaukęs šešiolikos J. J. Astoras emigravo į Angliją, o vėliau – į Ameriką, kur, prekiaudamas kailiais, susikrovė milžiniškus turtus. Jis pakilo iš skurdo, sukūrė ištisą finansų imperiją ir tapo turtingiausiu ano meto žmogumi. Šiais laikais Astoro vardas virto prabangos ir elegancijos sinonimu. Cigarečių, kosmetikos prekės ženklai, kruiziniai laivai ir prabangiausi pasaulio viešbučiai „Waldorf–Astoria“ pavadinti jo vardu. Jo turtas – aštuoni milijardai eurų. Šios istorijos premjera – spalio 3 d. 19.00 val.
 
5. Džinsų milijardieriaus Levi Strausso istorija.

Nuskurdęs žydų imigrantas Loebas Straussas (1829–1902), būdamas vos devyniolikos, iš Vokietijos atvyko į Niujorką, kur sukūrė rūbą, tapusį amerikietiškos kultūros pagrindu, ir tapo vienu garsiausių JAV pramonininkų. Mūsų dienomis džinsai „Levi’s“ gaminami Azijoje, Pietų Amerikoje ir Lenkijoje. Nors nuo 1994 metų nė vienas „Levi Strauss“ gaminys nebuvo pasiūtas JAV, kompanijos būstinė vis dar įsikūrusi San Franciske. Šios istorijos premjera – spalio 10 d. 19.00 val.

Dokumentinis serialas „Pionieriai, tapę milionieriais“ – jau nuo rugsėjo 12 d. per „Viasat History“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius