-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji naktis – saldi nuodėmė

Kokį prisimename pirmąjį meilės nuotykį? Kaip džiugų įvykį ar, priešingai, kaip akimirkas, kurių kartoti dar ilgai nesinorėjo. Pirmuoju sekso partneriu likome patenkinti ar nusivylę? To „Lietuvos žinios“ teiravosi žinomų Lietuvos žmonių.
Oksana Pikul
Oksana Pikul / .

Aktorius Saulius Siparis teigia, kad „šiais laikais žodis „nekaltybė“ skamba gana juokingai“. Anot jo, kiekvienas žmogus gyvena ir elgiasi taip, kaip nori. Pats pašnekovas teigė lytinį gyvenimą pradėjęs dar būdamas nepilnametis, tačiau tikslaus amžiaus nepamenantis.

Saulius Siparis
Saulius Siparis

„Sunku dabar atmintyje sudėlioti detales į bendrą vaizdą. Žinau, kad man tai buvo netikėta, iš pradžių nelabai ir supratau, kas vyksta. Bet buvo labai gera“, – prisiminimais dalijosi aktorius.

Buvusi humoro laidų vedėja, vieno žurnalo vyrams sekso ekspertė Milda Bartašiūnaitė teigia, kad šiais laikais nekaltybė – labai sąlyginė sąvoka. „Yra daugybė merginų, kurios bučiuojasi, glamonėjasi su bet kuo ir bet kaip, kitaip tariant, leidžia vaikinams viską, išskyrus pačią sueitį. Ginekologiškai jos dar nekaltos, o moraliai? Tačiau mediciniškai kai kurios mergaitės praranda nekaltybę net pačios to nežinodamos, pavyzdžiui, važiuodamos dviračiu. Taigi dabar jūs man atsakykite: kurios iš šių merginų yra labiau nekaltos mergelės?“

Gedmanto Kropio nuotrauka/Milda Bartašiūnaitė
Milda Bartašiūnaitė

Apie savo pirmąjį kartą moteris atsiliepia gerai: „Kaip viskas buvo? Mylimas žmogus, daug romantikos, jokios įtampos, pagal pasą – pilnametė. Prisiminimai – kuo šviesiausi.“

Paklausta, kodėl kai kurie žmonės pirmuoju kartu nusivilia M.Bartašiūnaitė teigia mananti, kad taip nutinka dažniausiai toms ir tiems, kurie „tai“ padaro su nemylimu asmeniu, spontaniškai, dėl antros pusės spaudimo ar apsvaigę nuo alkoholio. „Visais kitais atvejais, jeigu pirmas blynas prisvyla – „procedūrą“ galima lengvai ir saugiai pakartoti“.

„Olialia pupytė“ Oksana Pikul teigia, kad nekaltybė yra vertybė. Tačiau tik iki tam tikro amžiaus. „Nenormalu, kai moteris ar juo labiau vyras nežinia kiek laiko saugo skaistybę tam vieninteliam žmogui“, – „Lietuvos žinioms“ teigė pramogų pasaulio atstovė.

Kada O.Pikul prarado nekaltybę, ar pirmasis kartas jos nenuvylė? Į šį klausimą „pupytė“ atsako nesileisdama į jokias smulkmenas. „Tikrai nesakysiu, kiek man tada buvo metų. Buvau pakankamai subrendusi lytiniams santykiams. Viskas vyko gražiai – su mylimu žmogumi.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimas Valeikis
Rimas Valeikis

Pasak menininko R.Valeikio, nekaltybė yra svarbi tiems, kurie save arba kitus pateikia kaip prekę, pavyzdžiui, moteris ruošiasi ištekėti už pasakiškai turtingo vyro, kuris minėtam dalykui teikia ypatingą reikšmę. R.Valeikis pabrėžia, jog asmeniškai jam nekaltybės klausimas niekada nebuvo svarbus.

Žinių apie seksą R.Valeikis teigia sėmęsis iš gyvenimo: „Nepamenu, kad kada nors būčiau tikėjęs, jog vaikus atneša šarkos, gandrai, arba kad jie randami lysvėse po kopūstais, ir staiga sužinojęs, kad visa tai netiesa, dėl to būčiau patyręs šoką.“

Paklaustas, kada pirmąkart pasimylėjo su moterimi, pašnekovas akimirkai nutyla. „Į šį klausimą neatsakysiu. Kažkaip man gėda, – pusiau juokais, pusiau rimtai tikina. – Tiesiog tas pirmasis kartas buvo, ir tiek. Viskas tada vyko daugmaž gerai. Jei atvirai, niekada nebuvau tokia jau visai „nekalta mergelė“, labiau šiek tiek velnio neštas ir pamestas,“ – „Lietuvos žinioms“ teigia R.Valeikis.

Redo Vilimo/BFL nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė

Dailininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė tvirtina, kad viskas gyvenime turėtų vykti savo laiku, taip pat ir nekaltybės praradimas. „Man labai gaila tų vaikų, iš kurių atimama vaikystė, kurie pradeda gyventi suaugusiųjų gyvenimą anksčiau, nei turėtų. Graudu, kai jauni vaikinai tampa kazanovomis, taip ir nespėję pasidrovėti moterų, arba kai merginos prie savęs prisileidžia bet kokį vyrą, nepajutusios, kas tai yra merginimas, nesupratusios savo vertės. Žūtbūtinis nekaltybės praradimas kuo jaunesniame amžiuje – savotiška avantiūra. Tačiau ji gali labai blogai baigtis.“

N.Marčėnaitė teigia, jog informacijos apie seksą būdama dar paauglė sėmėsi iš knygų. „Labai daug skaičiau, nes tėvai turėjo milžinišką biblioteką. Nors, kalbant atvirai, žinių buvo per mažai.“ Menininkės manymu, blogiausias dalykas, kokį tik galima padaryti vaikams, – juos nuteikti, kad intymusis gyvenimas ir visa, kas su juo susiję, yra kažkas nepadoraus, negražaus, netinkamo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius