Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmosios Liepos Mondeikaitės ir Evaldo Norkevičiaus atostogos: Ispanijoje pora pamatė koridą ir atšventė Chuanines

Dainininkė, grupės „Pop Ladies“ narė Liepa Mondeikaitė drauge su mylimuoju Evaldu Norkevičiumi ką tik grįžo po atostogų Ispanijoje – svečioje šalyje pora ir pailsėjo, ir paturistavo. Anot Liepos, pirmosios atostogos drauge jai tik įrodė, kad jausmai Evaldui širdyje gimė ne be reikalo – juk keliaudamas žmogų pažįsti dar geriau, taigi atostogos leido įsitikinti, jog jųdviejų pora tvirta it tvora.
Liepa Mondeikaitė
Liepa Mondeikaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Ispanijoje Liepa ir Evaldas praleido 10 dienų, įsikūrė jiedu netoli Malagos – Marbella kurorte. „Esu toks žmogus, kuriam visad visur patinka. Kai greta gera kompanija, vieta net nėra tokia svarbi! Patys susigalvojome, ką norime veikti, kur nuvažiuoti, ką pamatyti. Džiaugiuosi atostogomis – buvo geras oras, skanus maistas, puikūs gėrimai“, – juokėsi L.Mondeikaitė. 

Priešingai nei Lietuvoje, Ispanijoje porą džiugino puikūs orai – temperatūra ten siekė net 27 laipsnius šilumos.  „Nors šiaip tokiu metu ten paprastai nelyja, tokia jau aš esu – kur nuvažiuoju, ten pritraukiu prastesnį orą: vieną dieną palijo. Bet kadangi kitos dienos buvo saulėtos, galima atleisti“, – juokiasi dainininkė.

Kaip atrodė poros atostogos? „Veikdavom viską, kas tik šaudavo į galvą. Išsimiegodavome, kiek širdis geisdavo, papusryčiaudavome ir, jei tik geras oras, eidavome prie baseino. Ten ir leisdavome dienas – kaip visi lietuviai turistai! Žinoma, buvo dienų ir kai keliaudavome. Kasdien važiuodavome vakarieniauti vis į skirtingas vietas“, – apie kelionę pasakoja L.Mondeikaitė. 

Per 10 dienų ji spėjo aplankyti Malagą, kelis aplink Marbellą esančius mažus miestelius, taip pat – Gibraltaro uolą. „Ten pavaikščiojome po urvus. Mane labai sužavėjo tai, kad kalne, kuriame yra olos, įrengta scena – visai kaip kokioje koncertų salėje. Manau, koncertų metu ten – nerealiai faina: tokia graži vieta, toks apšvietimas...“ – kupina įspūdžių sakė L.Mondeikaitė. 

Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė
Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė

Tiesa, ne tik scena ją Gibraltare sužavėjo. „Ten yra beždžionėlių, kurios tiesiog lipa ant galvų. Jei prie jų nelendi, tada viskas gerai – nieko tau jos nepadarys, bet... Kai manęs klausė, ar norėčiau su viena tokia nusifotografuoti, atsisakiau, bet pamačiusi, kad vaikai jas nešioja ant rankų, susigundžiau – vieną nuotrauką „nukaliau“. Tačiau nesu laukinių gyvūnų mėgėja, be to, viskas ten neatrodė labai sterilu, todėl tik laikiau ją ant rankų – stipriau neglaudžiau“, – prisimena. 

Bene įsimintiniausia atrakcija Liepai pasirodė apsilankymas koridoje: „Iš pradžių korida man visai nepatiko. Iš viso ten „medžiojo“ keturis bulius. Kol lakstė pirmasis, net negalėjau žiūrėti – sėdėjau užsidengusi akis ir dejavau, kaip šitaip galima. Bet išbėgus ketvirtam įsijaučiau – sėdėjau išpūtusi akis ir laukiau veiksmo. Man reikėjo duonos ir žaidimų! Tačiau pamačiusi tai vienąkart vėl išvysti koridos nebenorėčiau – nepritariu tokiam gyvūnų kankinimui, nors ir suprantu, kad tai – tradicija.“

Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė ir Evaldas Norkevičius
Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė ir Evaldas Norkevičius

Ispanijoje L.Mondeikaitė ir E.Norkevičius atšventė ir Joninės. Tiesa, čia jos vadinamos Chuaninėmis, mat vardo „Jonas“ ispaniškas variantas yra „Juanas“ (Chuanas). „Šventėme jas paplūdimio bare. Buvo labai smagu – pavalgėme ten vakarienę, dalyvavo daug gražių žmonių, prie jūros liepsnojo laužas... Gaila tik, kad patys neišbandėme pagrindinės Juaninių tradicijos – ispanai per šventę būtinai brenda į jūrą ir taip kažką „nusiplauna“ – gal nuodėmes? Nežinau!“, – juokėsi dainininkė ir tikino, kad tokie braidžiojimai po jūros vandenį ispanams – labai reikšmingi. 

Nepraleido futbolo varžybų

Liepai net širdis apsąla prisiminus, kokie skanūs tradicinės ispanų virtuvės patiekalai. „Ragavome ir tapų, ir paellos, bet labiausiai man patiko tradicinis ispaniškas kumpelis. Tiesiog pakuotėmis jį dorojau! Ir Lietuvoje esu jo gerbėja, o ten, vietoje, tai išvis maniakė. Dabar grįžę galvojame, kad reiktų pasidaryti ispanišką vakarėlį su tradiciniu jų maistu ir gėrimais. Taip dar kartą paminėtume atostogas. Tačiau visų pirma reikia pasidaryti iškrovos dienas, nes maisto ten būta daug“, – juokiasi dainininkė.

Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė ir Evaldas Norkevičius
Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė ir Evaldas Norkevičius

Nepaslaptis, kad gilias šaknis Ispanijoje įleidęs ir futbolas – Liepa ir Evaldas nepraleido svarbiausių Pasaulio futbolo čempionato varžybų. „Deja, su ispanais rungtynių taip ir nepažiūrėjome. Kai rungtyniavo Ispanijos rinktinė, varžybas žiūrėjome namuose. Tačiau galiu pasakyti, kad futbolą jie labai mėgsta – šis sportas ten labai populiarus. Man gaila, kad ispanams čempionate nepasisekė, nors ir palaikau kitus“, – apgailestavo ji. 

Tačiau nors Ispanijoje čempionate ir nepasisekė, nei įtūžusių, nei raudančių, nelaimingų ar agresyvių futbolo aistruolių pora savo kelyje nesutiko: „Kai žiūrėdavome futbolą aplink daug ispanų nebuvo, todėl jų reakcijos nematėme. Tačiau neatrodo, kad jie būtų išgyvenę tragediją.“

Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė ir Evaldas Norkevičius
Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė ir Evaldas Norkevičius

Netrūko romantiškų akimirkų

Drauge jau kelis mėnesius esantys Liepa ir Evaldas drauge atostogavo pirmąkart. „Sakoma, kad žmogų pažinsi kelionėje. Džiaugiuosi, kad išvažiavome kartu – išsiaiškinau, kad kokį jį pažinau iki šiol, toks ir yra. Atradau ir naujų Evaldo savybių, bet tegul jos lieka man“, – šypsosi dainininkė.

Anot jos, visos atostogų dienos buvo persmelktos romantika: „Visi mūsų vakarai labai romantiški – vieno nė neišskirsi. Kai esi su žmogumi, su kuriuo tau gera, viskas tampa ypatinga. Tiesa, įsimintinas buvo paskutinysis mūsų vakaras Ispanijoje, kai vakarieniavome ant jūros kranto.“

Kokių suvenyrų Liepa parsivežė iš kelionės? „Kad kaip visada – ką jau čia naujesnio sugalvosi... Prisipirkom magnetukų! Dar, tiesa, Deivydui ir Katažinai parvežėme riešutų – kadangi jie daugiau nieko nevalgo, tai labai džiaugėsi“, – kikena dainininkė. 

Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė
Asmeninio albumo nuotr./Liepa Mondeikaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius