Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Plaukikės Rūtos Meilutytės brolis Margiris: „Nedrįsau svajoti, kad Rūta į Lietuvą parplukdys olimpinį auksą“

Olimpine čempione tapusią Rūtą Meilutytę pasveikinti nebuvo lengva net jos artimiausiems žmonėms. Rūtos broliui Margiriui tik ryte pavyko susisiekti su olimpinių žaidynių atradimu tapusia seserimi. Dvidešimtmetis teisės studentas, pasveikinęs Rūtą su istoriniu laimėjimu, vėl kibo į darbus – M.Meilutis vadovauja šį savaitgalį vyksiančio pramogų ir meno festivalio „Galapagai / Roko naktys 2012“ savanorių komandai, kurią sudaro per 100 asmenų.
Margiris Meilutis
Margiris Meilutis / „Galapagai / Roko naktys 2012“ organizatorių nuotr.

„Olimpinių žaidynių metu iki pat finalinių varžybų su Rūta nebuvo įmanoma susisiekti – jos ir trenerio telefonai buvo išjungti, net Londone esantys tėtis bei močiutė su Rūta galėjo pabendrauti vos kelias minutes. Visas laikas buvo skirtas Rūtos fiziniam ir psichologiniam pasirengimui, stengtasi, kad niekas jos neblaškytų. Žinodamas Rūtos charakterį, didžiulį norą įrodyti savo galimybes, vyliausi, kad Londone ji pateks į finalines plaukimo varžybas. Tačiau net nedrįsau svajoti, kad Rūta į Lietuvą parplukdys olimpinį auksą. Tai – nerealus jausmas!“ – pasakojo svaiginančiu sesers laimėjimu besidžiaugiantis Margiris.

Nors atkakliu darbu kelią į pasaulines aukštumas Rūta prasiskynė gyvendama Didžiojoje Britanijoje, Margiris jos pėdomis neketina sekti.

„Be abejo, siekti aukščiausių tikslų plaukimo takelyje galima tik turint pilnavertes sąlygas treniruotėms. Todėl natūralu, kad atstovauti Lietuvai Rūta ruošiasi gyvendama Didžiojoje Britanijoje. Aš irgi vienerius metus po mokyklos baigimo praleidau Anglijoje, tačiau ten vykau tik pasisemti vakarietiško gyvenimo patirties, pailsėti nuo mokslų. Savo ateities nesieju nei su Didžiąja Britanija, nei su kita užsienio šalimi. Žinoma, norėčiau pakeliauti ar net trumpai pagyventi kitose šalyse ir žemynuose, bet save sėsliai gyvenantį įsivaizduoju tik Lietuvoje“, – sakė Vilniaus universitete teisę studijuojantis 20-metis M.Meilutis.

Festivalyje vadovaus savanorių komandai

Olimpinės čempionės brolis jau ketverius metus iš eilės laisvu nuo mokslų bei studijų laiku savanoriškai darbuojasi įvairiuose renginiuose bei organizacijose. 2008 metais pradėjęs savanorišką veiklą Margiris jau ne sykį vadovavo didesniems ir mažesniems savanorių būreliams, o šįmet pirmą kartą koordinuoja daugiau nei 100 savanorių darbą – M.Meilutis vadovauja didžiulei jubiliejinio dešimtojo muzikos ir pramogų festivalio „Galapagai / Roko naktys 2012“ savanorių komandai.

„Didžiausias iššūkis šiuo metu yra tiesiog pats darbas – „Galapagų“ festivalio teritorijoje tenka praleisti visą savaitę, kasdien dirbant kone po 20 valandų. Visą laiką tenka lakstyti iš vienos Zaraso salos pusės į kitą, o pailsėti pavyks, tikiuosi, pasibaigus šį savaitgalį vyksiančiam jubiliejiniam festivaliui. Po „Galapagų“ fiestos tikiuosi kuo greičiau susitikti su Rūta ir „gyvai“ pasveikinti tapus olimpine čempione“, – artimiausiais ateities planais dalinosi „Galapagų / Roko naktų 2012“ savanorių komandos vadovas M.Meilutis.

Šį savaitgalį Zaraso ežero saloje vyksiančiame dešimtajame „Galapagų / Roko naktų“ festivalyje olimpinių žaidynių gerbėjai nebus nuskriausti – TV ekranuose jie galės tiesiogiai sekti olimpiečių pasirodymus.

Jubiliejiniame festivalyje koncertuos per 40 atlikėjų, tarp jų – geriausios 2011 m. britų grupės nominaciją pelniusi „Chase and Status“, Vokietijos industrinio metalo trio „Oomph!“, geriausi Lietuvos atlikėjai Andrius Mamontovas, „G & G Sindikatas“, BIX ir daugelis kitų. Festivalyje bus įrengta daugiau nei 30 pramogų ir edukacinių zonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius